Leukste Boerenbed in Nederland

Boerenbed authentieke boerderijen

Rennen, vliegen, de kinderen van hot naar her brengen en continu met je smartphone in de weer. In het dagelijks leven verliezen we al snel het contact met onszelf, elkaar en de natuur. Verlang je naar een gezinsvakantie weg van de drukke agenda's en prikkels? Vergeet een stedentrip en ga eens een weekend back to basics bij de boer in de natuur.

De leukste BoerenBed locaties in Nederland

Sinds de oprichting in Nederland in 2003 biedt BoerenBed authentieke boerderijvakanties aan. Er zijn ongeveer 60 locaties verspreid over Europa, met 18 in Nederland en België. Laat je inspireren door de onderstaande vijf bijzondere locaties. Geniet van de rust, gezelligheid en leer alles over het boerenleven terwijl je verblijft in een knus tenthuisje voorzien van alle comfort die je nodig hebt. Ik geef je drie redenen waarom een verblijf op de boerderij zo leuk is én de leukste locaties om te overnachten bij Nederlandse boerderijen.

Echt samen met de familie, zonder afleiding

Hoe vaak heb je écht tijd voor elkaar, zonder afleiding van schermen en drukke schema’s? Bij een verblijf op een boerderij word je ondergedompeld in een nostalgische ervaring op het boerenerf, weg van de moderne hectiek. Kinderen én volwassenen leren te disconnecten zonder scherm en maken herinneringen voor het leven.

Niet in contact met je scherm, maar met de natuur

Van sterren kijken tot samen koken op het houtvuur: overnachten op de boerderij betekent een verblijf vol avontuur en in het nu. Laat elektriciteit en wifi achterwege en herontdek de waarde van verbinding met elkaar en de natuur.

Een ware leerschool voor kinderen

Weten jouw kinderen waar eieren of melk vandaan komen? Tijdens een verblijf krijgen ze een kijkje in het reilen en zeilen van de boerderij en leren ze alles over het boeren- en buitenleven. Of je nu kiest voor de kust, het binnenland of een van de eilanden, BoerenBed biedt voor elke familie een perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte en opnieuw verbinding te maken met elkaar en de natuur. Bovendien valt er heel veel te leren!

Op het idyllische melkveebedrijf Het Wesselink, vlakbij Deventer, beleef je het boerenleven in al zijn glorie. Bewonder de pasgeboren kalfjes en breng een bezoek aan de knuffelschuur, waar konijntjes wachten om geaaid te worden. Begin je dag met uitzicht op grazende reeën en een vers ei van de kippen. Loop mee met boer Henk en leer hoe de melkrobot werkt, of geef zelf een kalfje de fles! De boerderij ligt tussen Nationaal Park De Hoge Veluwe en Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug, dus genoeg mogelijkheden voor een mooie wandeling. Ook is er een mountainbikeroute die door het bos achter de boerderij gaat.

> Meer over dit BoerenBed in Overijssel

Leuk Boerenbed in Nederland

Landgoed Volenbeek - Veluwe, Gelderland

Ontdek het betoverende Landgoed Volenbeek, gelegen op de prachtige Veluwe, waar je kennis maakt met het boerenleven en meer. Hier kun je niet alleen getuige zijn van kalfjes die geboren worden, ook knuffel je hier met alle diertjes in de grote knuffelschuur en mag je wandelen met alpaca Speech.  De tenthuisjes staan op een prachtige plaats met aan de achterkant bos en aan de voorkant uitzicht op de weide waar de koeien vaak grazen. Geniet met de kinderen van boswandelingen, hutten bouwen en klimmen in bomen - er zijn tal van avonturen te beleven!

> Meer over dit BoerenBed in Gelderland

Overnachten bij Alpaca boerderij Volenbeek

De Kalverweide - Kop van Overijssel, Overijssel

Aan de rand van het betoverende natuurgebied de Weerribben, en vlak bij het schilderachtige Giethoorn, ligt De Kalverweide. Hier krijgen kleine avonturiers een echte melkveehouderij-ervaring. Na een heerlijke dag buitenspelen op de boerderij en in de overzichtelijke waterspeelplaats in het zand, ontspan je bij het kampvuur onder de sterrenhemel. Vergeet niet om langs de boerderijwinkel te gaan voor verse melk en zelfgemaakte kaas van eigen boerderij voor bij een gezellige borrel.

> Meer over dit BoerenBed in Overijssel

Kindvriendelijk Boerenbed Kalverweide speeltuin

Hoeve de Betuwe - Betuwe, Gelderland

Verken het betoverende landschap van de Betuwe vanaf Hoeve de Betuwe in Gelderland. Hier kun je een onvergetelijke boerderij-ervaring beleven. Wandel met een van de drie alpaca's, knuffel met de kalfjes, pony's en ezels. Deze bestemming is perfect voor gezinnen met jonge kinderen die willen genieten van het buitenleven. Na een dag buitenspelen en dieren knuffelen, geniet je hier van streekproducten uit het biologische boerderijwinkeltje en kook je samen op de houtkachel.

> Meer over dit BoerenBed in Gelderland

Leuk Boerenbed in de Betuwe

De Lange Weide - Zuidwest Drenthe, Drenthe

Ontdek de rust en schoonheid van Drenthe op De Lange Weide, gelegen nabij Nationaal Park Dwingelderveld. Op deze biologische boerderij worden koeien grootgebracht. Er heerst een ontspannen sfeer: 'niets moet, alles mag'. Bestel vers brood, een pannenkoeken kookkrat of kampvuurkar in het boerderijwinkeltje en geniet hiervan bij je tenthuisje. De kinderen kunnen binnen- en buitenspelen en knuffelen met de konijntjes, twee keer per week mogen ze een ponyritje maken. Je boekt hier een hottub naast je tenthuisje met uitzicht op de grazende koeien.

Meer over dit BoerenBed in Drenthe

Leuk Boerenbed met hottub in Nederland

Zomeractie Kleine Wereldreiziger 2024