arrow_drop_up arrow_drop_down

Ben jij al lid van Kleine Wereldreiziger?

10 juni 2016 

AirAsia, comfy vliegen door heel Azië

In Thailand zijn er diverse vliegmaatschappijen voor binnenlandse vluchten (domestic flights), wij hebben al meer dan 10 jaar goede ervaringen met Air Asia.

Met Air Asia naar Phuket

Met Air Asia vlieg je makkelijk en snel in een kleine 2 uur van Chiang Mai naar Phuket. Inchecken gaat het makkelijkst via de self check-in die rechts naast de normale check in van Air Asia te vinden is op Chiang Mai airport. Als je nog wat wilt eten voordat je gaat vliegen, dan kun je dat het beste voor de security check doen. Er zijn wat kleine stalletjes met eten en souvenirs en natuurlijk zijn ook McDonalds en Burger King vertegenwoordigd. Na de security is er weinig meer dan wat souvenir shops die op één hand te tellen zijn, stoelen, toiletten en de gates.

Taxi of red cab naar het vliegveld

Chiang Mai airport is niet groot en ligt dichtbij de stad zelf dus het airport is goed bereikbaar. Wij zagen zelfs regelmatig vliegtuigen laag overvliegen vanuit ons hotel Banthai Village en Manathai Village. Je kunt met een kind prima een red cab nemen naar het vliegveld. Ons advies is om een lege red cab aan te houden te vragen of deze rechtstreeks naar het vliegveld wilt rijden. Je kun je bagage makkelijk vervoeren en in een klein kwartier rijdt de red cab vanuit het centrum naar het vliegveld. Wij betalen voor deze rit maximaal 100 baht, dat is een nette prijs als toerist. Er rijden veel red cabs dus de concurrentie is groot. Probeer dus gerust een andere chauffeur als je het niet eens wordt over de prijs. Vertrek altijd ruim op tijd, het is fijn om met een kind ruim op tijd op het vliegveld te zijn. Haasten is niet prettig met een kind. Voor wie een taxi wilt nemen, houdt rekening met een prijs van ongeveer 200 baht en veel minder ruimte. Uiteraard heeft de taxi wel airco.

TIP! Abonneer jezelf op de nieuwsbrief van AirAsia. Enkele keren per jaar hebben zij een sale waardoor je soms alleen de tax betaald en dus voor heel weinig kunt vliegen.

Self check in

Bij Air Asia werkt de self checkin snel. Je houdt je QR code uit de Air Asia app voor het scherm en je tickets worden direct geprint. Wel moet je er rekening mee houden dat je de bagage apart moet afgeven bij de balie dus dat je daarvoor nog wel in de rij moet wachten. Er staat duidelijk aangegeven in welke rij je daarvoor kunt aansluiten. Je kunt bij Air Asia kiezen hoeveel ruimbagage je wilt meenemen en betaalt voor de kilo’s die je meeneemt.

TIP! Kies liever bij het kopen van je ticket wat meer kilo’s als je vooraf niet zeker weet hoeveel bagage je hebt. Het is net zo duur om bij checkin te moeten bijbetalen voor 1 kilo als je overgewicht hebt dan wanneer je vooraf 5 kilo meer kiest.

AirAsia, de eerste low-cost luchtvaartmaatschappij in Azië

In Thailand zijn de meest bekende en betaalbare maatschappijen Nok Air, Thai Air, Bangkok Airways en AirAsia. Wij hebben persoonlijk hele goede ervaringen met Air Asia en zijn al zeker 15 keer naar diverse bestemmingen gevlogen met deze maatschappij. Kijk voor de actuele vluchten en prijzen altijd op de website van de vliegmaatschappij.Bewaren

Bewaren

Ben jij al lid van Kleine Wereldreiziger?