arrow_drop_up arrow_drop_down
24 maart 2017 

Andalusië rondreis met een huurauto

Andalusië wordt steeds populairder bij gezinnen en dat is niet voor niets is mijn mening! Als je met je kinderen naar Andalusië op vakantie gaat dan kun je cultuur, natuur en strand perfect combineren. Bovendien zijn er een aantal prachtige steden die ook echt kindvriendelijk zijn.

Andalusië met kinderen, genoeg te zien!

In Andalusië vind je nationale parken zoals Coto Doñana, El Torcal de Antequera en de Sierra Nevada. Maar daarnaast heb je er ook mooie zandstranden aan zowel de Middellandse Zee als de Atlantische Oceaan. Wil je ook wat culturele activiteiten in dit deel van Spanje ondernemen die voor kinderen leuk zijn? Dan is een bezoek aan de prachtige stad Sevilla een aanrader, maar ook het Middeleeuwse Alhambra Paleis van de Moorse heersers mag dan niet ontbreken in Granada. Wil je ook nog grotten ontdekken, proeven van typische Spaanse specialiteiten en het enige echte smurfendorp bezoeken? Ga dan zeker met je kinderen naar Andalusië, het is een topbestemming voor families!

Met de huurauto langs leuke dorpen

Maar wat is handig qua vervoer als je met kinderen naar Andalusië gaat? Wat ons betreft zijn er twee mogelijkheden en is het afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de lengte van je verblijf waar je het best voor kunt kiezen: de trein en bus of een (huur) auto.

Natuurlijk kun je zelf naar Zuid-Spanje rijden als je de tijd hebt daarvoor. Maar wellicht is het handiger om een leuk geprijsd vliegticket te kopen bij Ryanair en voor rond de € 60,- per persoon naar Malaga of Sevilla te vliegen met de kinderen. Daar kun je vervolgens een auto huren en Andalusië verkennen. Malaga schijnt de goedkoopste huurauto’s van Europa te bieden dus dat klinkt aantrekkelijk. En dat is het ook! Er zijn enorm veel maatschappijen waar je een auto kunt huren en met de auto ben je enorm flexibel in het prachtige landschap van Andalusië met bijna 8,5 miljoen inwoners. Wij hebben zelf goede ervaringen met HolidaysCars.com en Do You Spain.

Andalusië met de trein en de bus

Heb je wat langer de tijd en vinden je kinderen het leuk om met de trein en de bus te reizen? Dan is een rondreis met de trein door Andalusië echt ontzettend leuk. Andalusië is heel erg geschikt om met openbaar vervoer te ontdekken en heeft goede treinverbindingen. Waar nodig kun je ook stukken met de bus reizen op de plaats van bestemming te komen, want ook deze zijn perfect. Een leuke en avontuurlijke manier van reizen en wij vinden zelf dat het de vaart een beetje uit het reizen haalt. Wij vinden dat prettig met een kind van 3 jaar. Houd er echter wel rekening mee dat het niet goedkoop is om met de hele familie met het openbaar vervoer te reizen en dat je wel geduld zult moeten hebben.

Een uitstapje naar Brits grondgebied

Vanuit Zuid-Spanje kun je gemakkelijk even oversteken naar Gibraltar. Gibraltar is een stukje Brits overzees gebied dat aan het zuidelijke stuk van het Iberisch Schiereiland ligt aan de Middellandse zee. Het is erg leuk om een bezoekje te brengen aan Gibraltar. Gibraltar heeft haar eigen munteenheid, maar je kunt er ook gewoon met de Euro betalen. Als je een huurauto hebt dan moet je er rekening mee houden dat je niet met je auto mag rijden in Gibraltar. Je moet je auto laten staan voor de grens en te voet verder gaan. Haal alle persoonlijke bezittingen uit je auto, want er wordt hier nog wel eens wat gestolen…

Bezoek Gibraltar alleen als je echt voldoende tijd hebt. Het is natuurlijk leuk om op Brits grondgebied te staan, maar het kost ook wel moeite om er te komen. Eerlijk is eerlijk.

Over de schrijver
Ik ben Mireille, oprichter en eigenaar van Kleine Wereldreiziger. En trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Wij vinden het heerlijke om met de kinderen op reis te gaan in Nederland, Europa en ook daarbuiten. We geven onze passie voor reizen als snel door aan onze oudste zoon en zo begint ook Kleine Wereldreiziger. Toen ik startte was er nog heel weinig informatie te vinden over reizen met kinderen. Dat is nu wel anders! Ik wil met mijn team aan ouders laten zien hoe leuk het is om de wereld te ontdekken met kinderen. Comfortabel reizen en een goede prijs/kwaliteit verhouding zijn daarbij belangrijk vinden wij. Fijne accommodaties, bijzondere overnachtingen en vakantiewoningen waar juist niet de grote massa naartoe gaat. Dat is wat je kunt verwachten op Kleine Wereldreiziger. Voor gezinnen die net even wat anders willen, houden van comfort en op zoek zijn naar die gezellige sfeer. Heb jij een tip? Of heb jij een fijne accommodatie voor gezinnen? Stuur een bericht naar Mireille via mireille@kleinewereldreiziger.nl.