Vakantie in de Auvergne met kinderen

Auvergne met kinderen, leuke uitjes vanuit Allier

Auvergne van bezienswaardigheden tot accommodaties

De regio Auvergne -tegenwoordig Auvergne-Rhône-Alpes- in het midden van Frankrijk is ideaal voor een vakantie met het gezin. Veel mensen zijn één nachtje in de Auvergne om hun reis naar het zuiden te breken. Zonde vinden wij. De omgeving is prachtig. Hier is geen massatoerisme, maar rust. Toch is het zeker niet saai voor jouw en je kinderen, als je de juiste plekjes weet te vinden! Wij verbleven meerdere malen in het departement Allier en alle uitstapjes die we hier beschrijven zijn vanuit dit departement prima te maken met (jonge) kinderen. Ga lekker dwalen in de Auvergne met haar eeuwenoude stadjes met leuke straatjes en uitnodigende terrasjes. En vergeet zeker niet de kastelen en de prachtige natuur van de Auvergne!


Tip! Neem je eigen Deryan-tentje mee naar de Auvergne, dan slaapt je kindje altijd heerlijk in zijn of haar eigen vertrouwde bedje.

Auvergne met een baby of peuter

Net als de rest van Frankrijk is de Auvergne ook leuk met een baby, dreumes of peuter. Veel adressen die wij hier op deze Auvergne-pagina beschrijven zijn letterlijk buggy- of kinderwagenproof. Uiteraard is het bij sommige bezienswaardigheden handiger om je karretje bij de accommodatie of in de auto te laten en je baby of peuter lekker te dragen in een buik- of rugdrager. Wat faciliteiten voor jonge kinderen betreft, zijn op veel plekken die wij in de blogs beschrijven verschoningsmogelijkheden voor je uk. In restaurants zijn kinderstoelen voor je dreumes of peuter aanwezig en in accommodaties zijn kinderbedjes vaak te reserveren.

Auvergne met een kleuter

Voor kleuters is de Auvergne een mooi avontuur. Onze kleuter is dol op kastelen en die vind je in de Auvergne gelukkig een aantal. Bovendien zijn er wat rustige dorpjes waar je heerlijk kunt slenteren zonder dat je steeds aan de kant hoeft voor auto's. Even in een diepe put kijken, een kerkje binnenwandelen en daarna lekker picknicken en spelen in een speeltuintje is een feestje voor je kleuter. In de wat grotere plaatsen kom je met enige regelmaat een draaimolen tegen, vaak zijn ze heerlijk authentiek en dat is voor ouders wel zo leuk om naar te kijken.

Mooiste dorpen in de Auvergne

In de Auvergne vind je een aantal prachtige Middeleeuwse stadjes en dorpen. Onze favorieten zijn: Charroux, Souvigny, Moulins, Monluçon en het kuuroord Vicy dat niet in de Auvergne ligt, maar wil op redelijke rij-afstand. In de meeste van deze plaatsen vind je oude kronkelende straatjes met kinderkopjes, musea, kastelen en kerken waar vaak mooie tuinen bij horen die te bezoeken zijn. Bekijk oude mannetjes die een potje jeu de boules spelen op een pleintje omzoomd door eeuwenoude platanen en koop een lekker ijsje bij een kraampje. Dan is het hele gezin blij!

De leukste kastelen van de Auvergne

De kastelen van de Auvergne wil je met je kinderen zeker weten bezoeken. Omdat de regio minder toeristisch is dan bijvoorbeeld de Elzas moet je er wel rekening mee houden dat kastelen niet altijd open zijn. En bovendien loop je in de kastelen die je wel kunt bezoeken vaak alleen rond, super toch? Wij hebben de leukste kastelen in de Auvergne met kinderen voor je op een rij gezet.

Wandelen in de Auvergne met kinderen

Ik hoef jullie vast niet te vertellen dat een wandeling door de natuur, bijvoorbeeld over de Puy de Dôme of door het oudste eikenbos van Europa een regelrechte aanrader is. Niet alleen voor je kleuter, maar ook je peuter is vast dol op frisse lucht en wat bewegingsvrijheid. Als je met je gezin veel buiten wilt zijn dan zul je echt genieten van de natuur in de Franse Auvergne. Maar naast de velden vol tarwe en zonnebloemen plus de weides met koeien is er nog veel meer te beleven dan de natuur alleen.

Daphne Liebrand

De Auvergne is een streek in Frankrijk waar veel reizigers hooguit een nachtje blijven om de reis naar het zuiden te breken. Zonde vinden wij, want er is hier zoveel te beleven! Je vindt hier ontzettend veel leuke Middeleeuwse stadjes, dorpen en kastelen.

~ Daphne Liebrand (blogger Kleine Wereldreiziger)

Onze reistips voor de Auvergne met je gezin

De meeste gezinnen regelen zelf hun vakantie naar de Auvergne. Dit stukje Frankrijk is natuurlijk heel goed bereikbaar met de auto en er zijn eindeloos veel mogelijkheden en leuke accommodaties voor gezinnen. Hieronder staan onze tips voor het boeken een leuke accommodatie voor jullie gezinsvakantie naar de Auvergne.

Pakketreizen en autorondreizen:

TUI

SNP Natuurreizen

Ook leuk om te lezen:

De Elzas

Kastelen, leuke natuurparken en een wijnroute voor liefhebbers

Normandië

Havenstadjes, strandjes en historische uitjes

Ontdek Colmar in de Elzas

Een pareltje in Frankrijk met een prachtige omgeving.

arrow_drop_up arrow_drop_down