Wat is leuk in Dubai met kinderen

Tips en highlights in Dubai met kinderen

Dubai met kinderen is een enorm populaire bestemming! Wij hebben de highlights van Dubai verzameld voor ouders. Ontdek met deze tips een bijzonder stukje Midden-Oosten. In het onderstaande lijstje staan natuurlijk ook een aantal dingen die erg leuk zijn voor ouders en niet direct voor de kinderen. Maar het is natuurlijk ook jullie vakantie! 

Met je gezin naar Dubai, handige tips en highlights

Dubai is een heerlijke bestemming die vaak perfect te combineren is met andere bestemmingen, bijvoorbeeld op doorreis naar China of Thailand. Als je naar het Verre Oosten vliegt kun je vaak super voordelig vliegen met Emirates en bovendien is Dubai de plek om even 5 dagen te stoppen voor de eerste tussenstop. Dubai is ook een ideale combinatie met een rondreis door Oman. Even op adem komen van een drukke reis en dan weer relaxt naar Nederland. Eén minpuntje: het is haast onmogelijk om goedkoop naar Dubai te gaan. Er komen continu nieuwe attracties bij in Dubai en er is nog gruwelijk veel in aanbouw. Zou het ooit stoppen?

Handig! De Hop on/hop off 'Big Bus Tour'

De Hop on/hop off 'Big Bus Tour' is erg leuk om binnen een dag een goed overzicht te krijgen van Dubai. Er zijn twee routes die langs alle highlights van de stad gaan en je kunt kiezen tussen een dag- en een avondtour. Hierbij kun je zelf kunt bepalen waar en wanneer je uit en weer op wilt stappen. Sla vooral de volgende highlights niet over, de Hop on/hop off bus rijdt hier sowieso langs:

 • Dubai Museum
 • De wijk Bastakiya
 • Korte Dhow Cruise over de Dubai Creek
 • Gold & Spice Souk
 • Foto-stop voor het 7-sterren Burj Al Arab
 • Palm Jumeirah met prachtig uitzicht over alle wolkenkrabbers in de Dubai Marina
 • Atlantis the Palm
TIP! Start vroeg in de ochtend met de Hop on hop Off tour in Dubai om de drukte in de bussen en de hitte voor te zijn!

The Entertainer Dubai

Allereerst een handige bespaartip voor families met kids: koop "The Entertainer Dubai". Dit is een boek vol met 2=1 vouchers voor allerlei kortingen op restaurants, bars, entertainment en nog veel meer. The Entertainer Dubai is verkrijgbaar in iedere boekhandel of supermarkt in Dubai. Je hebt de kostprijs van het boek (AED 475 = € 115,00) er al gauw uit als je het boek intensief en slim gebruikt. Laat je dus niet misleiden door de prijs die in eerste instantie hoog lijkt. Dubai can be pretty expensive. Er zijn zo ontzettend veel leuke attracties in Dubai, maar je betaalt met gemak € 70,00 voor een entreekaartje dus het is slim om je vooraf goed voor te bereiden om binnen budget te blijven.

Het 7 sterren Burj al Arab wil iedereen wel zien, maar je hebt tegenwoordig 'een kruiwagen' nodig om binnen te komen, het Burj al Arab interieur is dan ook wel echt overweldigend.

iVenture Card, beparen op topattracties

Een handige optie om te besparen in Dubai is de iVenture Card. Zo is er bijvoorbeeld de Dubai Flexi Attractions Pass met 3 of 5 tickets waarmee je tot 30% bepaart op de gaafste attracties (3-5 tickets). Met de Dubai Unlimited Attractions Pass bespaar je zelfs tot 50%. Naast flinke  kortingen bij de aangesloten attracties krijg je soms ook een VIP behandeling: de rij skippen en vooraan aansluiten! Denk aan attracties zoals Desert Safari, Dubai Aquarium & Underwater Zoo, Aquaventure, Burj Khalifa, Ski Dubai, Aquaventure waterpark, Hop On Hop Off Bus Tour en Dhow Cruise dinner.

Zoveel leuke tips voor Dubai met kinderen

 • Het strand! Na alle hectiek gewoon lekker een dagje relaxen aan het strand is ook niet verkeerd. Heeft je hotel geen eigen strand of beach club, dan kun je bijvoorbeeld naar Jumeirah Beach Park.
 • Quad rijden in de woestijn: even weg uit de bruisende metropool? Boek een quad excursie in de woestijn en geef maximaal gas. Alleen geschikt voor oudere kinderen.
 • Dagje Abu Dhabi: bezoek sowieso de tweede grootste moskee ter wereld! Je kunt hier makkelijk zelf naartoe met de taxi. Dit is betaalbaar en je bent de hele dag vrij om te gaan en te staan waar je wilt. In de Grand Sheikh Zayed Mosque in Abu Dhabi moeten vrouwen gesluierd zijn. Sluiers liggen bij de ingang.
 • Paardenraces: van november tot maart worden er in Dubai veel paardenraces gehouden. Erg leuke ervaring om eens mee te maken.
 • Drink een 'gold sprinkled cappuccino' bij Emirates Palace in Abu Dhabi.
 • Heb je langer de tijd? Denk dan ook aan een bezoek aan Ras al Khaimah!

Cocktails drinken in een bar of club

Kinderen onder de 18 mogen in Dubai officieel niet in bars komen waar alcohol wordt geschonken, maar de meeste hotels bieden een handige oppas-service aan tegen betaling. Als de kinderen slapen dan is het tijd voor de ouders om te genieten van een cocktail of een shisha met je blote voeten in het zand bij The Jetty Lounge. Je zit op het strand en hebt uitzicht op de Palm. Ook The Rooftop Bar is een aanrader! Beiden bars zijn te vinden in One & Only Royal Mirage. Ook Buddha Bar, Zuma en Caramel zijn leuke clubs om te bezoeken. Kijk van tevoren even wat jullie het meest aanspreekt, want het blijft persoonlijk en je moet als gezin natuurlijk ook keuzes maken!

Een bijzondere vermelding krijgt wat ons betreft de cocktailbar van het Grosvenor House Hotel in de Dubai Marina. Wil je genieten van een cocktail met geweldig uitzicht op de fonteinen van Burj Khalifa? Dan ga je het beste naar The Address Downtown Dubai. De Calabar cocktail lounge of beter nog Neos sky lounge op de 63e verdieping.

Dubai tijdens de Ramadan is goedkoop, maar zeker geen aanrader. Er is veel gesloten en je mag niet zichtbaar eten en drinken. Erg onhandig met een kind in Dubai. Een andere periode die je wilt vermijden in Dubai is de zomerperiode. Wij hadden temperaturen van 60 graden, werkelijk geen lolletje!

Wat is niet leuk met kinderen in Dubai?

Dubai is een heerlijke bestemming, maar niet te lang, 8 dagen is echt wel het maximum. Of je moet echt voor een relax-vakantie gaan, dan is het perfect om bij te komen, maar het is beter als city-break of om even wat winterzon op te doen. Na een volle week heb je de highlights wel gezien. In Dubai is dus genoeg te doen, maar er zijn ook wat dingen die je zeker niet moet doen:

 • Woestijnsafari- excursies: je krijgt een ‘traditionele maaltijd’ en een traditionele avond in de woestijn, maar dit is echt een grote poppenkast. Het is wel erg lachwekkend, dat dan weer wel.
 • Show Cruise Dinners: erg duur en vooral heel slecht eten.
 • Als backpack toerist naar Dubai: hier is Dubai niet op ingericht, je moet even sparen want Dubai is niet echt goedkoop.
 • Tijdens Ramadan gaan: veel winkels en restaurants zijn gesloten. Je bent vaak afhankelijk van restaurants die in hotels zitten, daar zijn er een aantal wel van open. Eten en drinken op straat is streng verboden, je mag eigenlijk zelfs geen slokje water drinken als je in je eigen huurauto zit. Oftewel: niet doen, vooral niet met kinderen.


Volop waterfun in Dubai met je gezin
0
Volop waterfun in Dubai met je gezin

Mireille Steegmans

Volop waterfun in Dubai met je gezin
De leukste uitjes in Dubai met je kinderen
0
De leukste uitjes in Dubai met je kinderen

Mireille Steegmans

De leukste uitjes in Dubai met je kinderen
Shop shop till you drop in Dubai
0
Shop shop till you drop in Dubai

Mireille Steegmans

Shop shop till you drop in Dubai
Goedkope uitjes in Dubai met kids? 8x gratis en betaalbare tips!
0
Goedkope uitjes in Dubai met kids? 8x gratis en betaalbare tips!

Mireille Steegmans

Goedkope uitjes in Dubai met kids? 8x gratis en betaalbare tips!
Goedkoop naar Dubai? Spaar nog even door!
0
Goedkoop naar Dubai? Spaar nog even door!

Mireille Steegmans

Goedkoop naar Dubai? Spaar nog even door!
Dubai, het Las Vegas van het Midden-Oosten
0
Dubai, het Las Vegas van het Midden-Oosten

Mireille Steegmans

Dubai, het Las Vegas van het Midden-Oosten
Review van Etihad Airways, ons vliegcomfort met een kleuter
0
Review van Etihad Airways, ons vliegcomfort met een kleuter

Mireille Steegmans

Review van Etihad Airways, ons vliegcomfort met een kleuter