Vakantie Midden-Oosten met kinderen

Reizen in het Midden Oosten met je gezin

Een familierondreis in een hele andere wereld

Jordanië

Jordanië met kinderen is een prima keuze, als je tenminste wel tegen wat warmte kunt. Het land is ontzettend veelzijdig voor gezinnen en het is bovendien veilig en kindvriendelijk. Wil je op avontuur, dan zit je goed in Jordanië. Kamperen, cultuur, drijven in de Dode Zee, zandsurfen in de zandduinen van Wadi Rum. Jordanië is ontzettend veelzijdig en daarmee ook erg geschikt voor gezinnen.

Een gezinsreis door Jordanië met de Jordan Pass

Vakantie vieren in Jordanië met kinderen is ontzettend leuk en goed te doen! Het is een bijzonder land met natuurlijk één van de wereldwonderen: Petra. De herfst of winter is een perfect moment voor een bezoekje, dan is de temperatuur lekker en kun je heerlijk rondstruinen in Petra. Wij tippen graag een aantal mooie plekken die je absoluut niet wilt missen tijdens je rondreis met het gezin! Wat dacht je bijvoorbeeld van het Kasteel van Ajlun, de historische stad Jerash, een stadstour door Amman, Madaba en Mount Nebo of een wandeling door het Dana Natuurreservaat? Jordanië is zoveel meer dan alleen Petra!

Tip! Het is een aanrader om de Jordan Pass aan te schaffen: deze ultieme 'sightseeing package' geeft je toegang tot een groot aantal bezienswaardigheden, historische locaties en musea. Zo kom je op de mooiste plekken buiten de gebaande paden!

Little Petra helemaal voor jezelf

Vlakbij het wereldberoemde Petra in Jordanië ligt nog een ander deel van deze nederzetting van de Nabateeërs: het zogeheten 'Little Petra'. Vaak wordt het door gezinnen overgeslagen, echt heel erg zonde! Als je naar Little Petra toe gaat dan kun je er over het algemeen vanuit gaan dat je de plek helemaal voor jezelf hebt en je komt dus echt terecht in een oase van rust, vooral als je net uit Petra komt. 

Little Petra is de nickname van Siq al-Barid, wat 'cold canyon' betekent. Deze naam dankt de stad aan haar ligging tussen enorme rotskliffen, waardoor het er altijd lekker koel is. Little Petra ligt zo'n vijf kilometer ten noorden van haar grote zus Petra. Net als de wereldberoemde stad is Little Petra door de Nabateeërs uit de muren van zandstenen canyons gehakt.

De Nabateeërs waren een ijverig volk dat volop handel dreef. Specerijen, goud, ivoor, parfums, ijzer, koper en vooral wierook werden verhandeld met China, India, de Romeinen, Grieken, Syrië, Egypte en het Verre Oosten. Archeologen denken dat Little Petra werd gebruikt als gastenverblijf voor de handelaren die Petra bezochten.

Grootse ontdekking vlakbij Little Petra

In 2010 werd er een grote ontdekking gedaan in een 'eetkamer' in één van de grotten van Little Petra: 2.000 jaar oude hellenistische schilderingen, gemaakt door de Nabateeërs. De schilderingen zaten verborgen onder een dikke laag zwart roet, rook en graffiti. De ontdekking is extra bijzonder omdat er nergens anders ter wereld nog Hellenistische muurschilderingen te vinden zijn. Jordanië heeft prachtige cultuurschatten dat is zeker! Maar er is nog meer te ontdekken in Jordanië met kinderen!

Wist je dit over Jordanië?

Jordanië heeft een van 's werelds laagste misdaadcijfers en de bevolking is dol op kinderen! Reken maar dat je kinderen volop aandacht krijgen en als ze blond zijn nog wat meer. Jordanië is tegelijkertijd een heel conservatief land waar de mensen je wat vreemd zullen aankijken als je als vader een luier verwisselt. Dit is echt iets wat ze van een vrouw verwachten in dit conservatieve land.

Magische Jordanië ontdekken met peuter
0
Magische Jordanië ontdekken met peuter

Daphne Boersen

Magische Jordanië ontdekken met peuter
De fijne kneepjes van het Jordaanse kookvak
0
De fijne kneepjes van het Jordaanse kookvak

Mireille Steegmans

De fijne kneepjes van het Jordaanse kookvak
Tips om de wonderlijke wereld van Petra te bezoeken
0
Tips om de wonderlijke wereld van Petra te bezoeken

Daphne Boersen

Tips om de wonderlijke wereld van Petra te bezoeken
Jordanië is een paradijs voor avontuurlijke gezinnen
0
Jordanië is een paradijs voor avontuurlijke gezinnen

Mireille Steegmans

Jordanië is een paradijs voor avontuurlijke gezinnen