arrow_drop_up arrow_drop_down

Gratis tips en inspiratie in je mailbox?

50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we een fijne dosis liefde, tips en gezelligheid naartoe sturen?
Leuk, ik zoek inspiratie!
Your information is safe with us
13 november 2017 

Bakpieten in de keuken van familie Van Loon

Twee van Sint’s beste bakpieten zullen lekkere pepernoten komen bakken in de keuken van Museum Van Loon. Omdat er heel veel pepernoten nodig zijn voor alle kinderen uit Amsterdam en natuurlijk ook voor de rest van Nederland, vragen de Pieten hulp bij het bakken.

Over de familie van Loon

In het hart van Amsterdam aan de Keizersgracht staat het woonhuis van de Amsterdamse regentenfamilie Van Loon. Willem van Loon was in 1602 medeoprichter van de V.O.C. dus er ligt een heleboel historie in het huis. Zeven dagen per week stelt de familie haar huis en collectie open voor het publiek, het is werkelijk één van de fraaiste huizen van de stad.

Pepernoten bakken samen met Piet

Kinderen mogen komen helpen bakken en krijgen een zakje zelfgebakken pepernoten mee naar huis. Ook kunnen kinderen het huis ontdekken met de nieuwe Kindergids: Het huis van Bol. In deze gids nemen Henk en Daisy van Loon de kinderen vanaf 6 jaar mee door het huis en vertellen zij hoe het was om in een grachtenpand te wonen rond 1900.  Verder iss er aandacht voor en de tentoonstelling Ferdinand Bol: het huis, de collectie, de kunstenaar.

Dit jaar werd het souterrain van Museum Van Loon volledig gerestaureerd en hersteld. De oude personeelsvertrekken, zoals de bergkelder, bijkeuken en wijnkelder zijn weer toegankelijk voor het publiek. Hier kunnen de kinderen de Pieten helpen bakken. Deze activiteiten worden georganiseerd in samenwerking met Stichting Sint in Amsterdam.

Wanneer zijn de Pieter er?

De Pieter zijn in Museum van Loon op Zaterdag 25 november van 10.00 – 15.00 uur en op Woensdag 29 november van 12.00 – 17.00 uur. Zorg dat je op tijd bent, want het zou best wel eens heel gezellig druk kunnen worden!

Praktische informatie

  • Kinderen mogen gratis naar binnen onder begeleiding van een volwassene.
  • De Museumkaart, Stadspas, IAmsterdam City Card worden hier geaccepteerd
  • Adres: Keizersgracht 672, Amsterdam
  • Museum Van Loon is dagelijks geopend van 10.00 – 17.00 uur
  • Kijk voor meer informatie op www.museumvanloon.nl

Foto: Peter Kooijman

Over de schrijver
Ik ben Mireille, oprichter en eigenaar van Kleine Wereldreiziger. En trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Wij vinden het heerlijk om met de kinderen de wereld te ontdekken. Ver weg, maar zéker ook dicht bij huis! We geven onze passie voor reizen als snel door aan onze oudste zoon en zo begint ook Kleine Wereldreiziger. Wij vinden het belangrijk dat een vakantie een echte ervaring is, een belevenis waar nog lang over wordt gepraat. Fijne overnachtingen, bijzondere ervaringen en zoveel mogelijk weg van de massa. Dat is wat je kunt verwachten op Kleine Wereldreiziger. Voor gezinnen die net even wat anders willen, houden van comfort en op zoek zijn naar die gezellige sfeer.
Reactie plaatsen