arrow_drop_up arrow_drop_down
Met de skytrain naar downtown Bangkok na arrival
20 juli 2015 

Met de skytrain naar downtown Bangkok na arrival

Bij aankomst in Bangkok Airport is Lucas onder de indruk van alles. Hij lacht naar iedereen. Gelukkig is dit het land van de glimlach en iedereen is dan ook super vriendelijk naar ons. Bij de paspoortcontrole mogen we direct vooraan in de rij bij de Thaise paspoorten in plaats van bij internationale paspoorten, daar is het op dit moment rustiger. Van de Thaise Marechaussee krijgen we vervolgens twee gratis simkaarten. We hebben voortaan dus allebei een Thais nummer, erg handig om e.e.a. te regelen, bijvoorbeeld een rit van de tuk tuk terug naar het hotel.

Hoe zijn de Thai met kinderen?

Al direct bij aankomst op het vliegveld valt ons op dat de Thai dol zijn op kinderen! Onze peuter van bijna 2 jaar is ook dol op de vriendelijke Thai. Hij blijft wel goed aan onze zijde en helpt graag mee om de bagage van de band te halen. Iedereen lacht (dat doen Thai sowieso altijd), zwaait en wil hem graag aanraken en gedag zeggen. Zowel mannen als vrouwen. Dit laat hij goed toe, dit zullen zeker niet alle kinderen leuk vinden. Wel is het even wennen, ook als ouder. Onze peuter voelt zich snel thuis en zegt hij tegen iedereen bye bye als we weer weggaan. Soms nog met een handkus en buiging erbij. Iedereen smelt voor superman zoals hij genoemd wordt.

De stad in met de skytrain

Op naar de skytrain, de roltrappen en loopbanden alleen al zijn een belevenis op Bangkok airport. We pinnen op het vliegveld, want bij de skytrain moet je contant betalen. Er zijn heel veel pinautomaten, dus dat is geen probleem. Het lukt ons ook deze derde keer op Bangkok airport niet om meer dan ongeveer €45 te pinnen, maar dat is meer dan genoeg om vooruit te kunnen. Let op dat je bij de juiste automaat tickets koopt voor de Skytrain. De Skytrain express is de rode lijn, de andere lijn, de blauwe, is de stoptrein. Als je naar Makasan moet is de rode het snelst. Deze is wel 2x zo duur dan de blauwe lijn, maar ook veel sneller. Kinderen reizen gratis.

In de Skytrain vervoer je je kind gewoon bij de op schoot. Dat geldt ook voor het vervoeren van een kind in de tuk tuk, taxi of metro. Lucas blijft goed bij ons op schoot zitten en kijkt zijn ogen uit onderweg. Bovendien slaapt hij meestal in tijdens een ritje in de metro en er wordt gegarandeerd geslapen in de taxi.

Bangkok airport

Het moderne vliegveld van Bangkok

Over de schrijver
Ik ben Mireille, eigenares van Kleine Wereldreiziger en trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Met ons gezin ontdekken wij graag de wereld. Ver weg, maar zéker ook heel dicht bij huis! Wij vinden het belangrijk dat een vakantie, uitje of weekendje weg een ervaring is waar nog lang over wordt gepraat. Daar horen voor ons van die fijne adressen bij om comfortabel te overnachten in combinatie met slow travel.
Kleine Wereldreiziger PLUS

Nog vragen over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

Kleine Wereldreiziger PLUS

Meer tips over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.