arrow_drop_up arrow_drop_down

Gratis tips en inspiratie in je mailbox?

50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we een fijne dosis liefde, tips en gezelligheid naartoe sturen?
Leuk, ik zoek inspiratie!
Your information is safe with us
20 juli 2015 

Met de skytrain naar downtown Bangkok na arrival

Bij aankomst in Bangkok Airport is Lucas onder de indruk van alles. Hij lacht naar iedereen. Gelukkig is dit het land van de glimlach en iedereen is dan ook super vriendelijk naar ons. Bij de paspoortcontrole mogen we direct vooraan in de rij bij de Thaise paspoorten in plaats van bij internationale paspoorten, daar is het op dit moment rustiger. Van de Thaise Marechaussee krijgen we vervolgens twee gratis simkaarten. We hebben voortaan dus allebei een Thais nummer, erg handig om e.e.a. te regelen, bijvoorbeeld een rit van de tuk tuk terug naar het hotel.

Hoe zijn de Thai met kinderen?

Al direct bij aankomst op het vliegveld valt ons op dat de Thai dol zijn op kinderen! Onze peuter van bijna 2 jaar is ook dol op de vriendelijke Thai. Hij blijft wel goed aan onze zijde en helpt graag mee om de bagage van de band te halen. Iedereen lacht (dat doen Thai sowieso altijd), zwaait en wil hem graag aanraken en gedag zeggen. Zowel mannen als vrouwen. Dit laat hij goed toe, dit zullen zeker niet alle kinderen leuk vinden. Wel is het even wennen, ook als ouder. Onze peuter voelt zich snel thuis en zegt hij tegen iedereen bye bye als we weer weggaan. Soms nog met een handkus en buiging erbij. Iedereen smelt voor superman zoals hij genoemd wordt.

De stad in met de skytrain

Op naar de skytrain, de roltrappen en loopbanden alleen al zijn een belevenis op Bangkok airport. We pinnen op het vliegveld, want bij de skytrain moet je contant betalen. Er zijn heel veel pinautomaten, dus dat is geen probleem. Het lukt ons ook deze derde keer op Bangkok airport niet om meer dan ongeveer €45 te pinnen, maar dat is meer dan genoeg om vooruit te kunnen. Let op dat je bij de juiste automaat tickets koopt voor de Skytrain. De Skytrain express is de rode lijn, de andere lijn, de blauwe, is de stoptrein. Als je naar Makasan moet is de rode het snelst. Deze is wel 2x zo duur dan de blauwe lijn, maar ook veel sneller. Kinderen reizen gratis.

In de Skytrain vervoer je je kind gewoon bij de op schoot. Dat geldt ook voor het vervoeren van een kind in de tuk tuk, taxi of metro. Lucas blijft goed bij ons op schoot zitten en kijkt zijn ogen uit onderweg. Bovendien slaapt hij meestal in tijdens een ritje in de metro en er wordt gegarandeerd geslapen in de taxi.

Bangkok airport

Het moderne vliegveld van Bangkok

Over de schrijver
Ik ben Mireille, oprichter en eigenaar van Kleine Wereldreiziger. En trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Wij vinden het heerlijk om met de kinderen de wereld te ontdekken. Ver weg, maar zéker ook dicht bij huis! We geven onze passie voor reizen als snel door aan onze oudste zoon en zo begint ook Kleine Wereldreiziger. Wij vinden het belangrijk dat een vakantie een echte ervaring is, een belevenis waar nog lang over wordt gepraat. Fijne overnachtingen, bijzondere ervaringen en zoveel mogelijk weg van de massa. Dat is wat je kunt verwachten op Kleine Wereldreiziger. Voor gezinnen die net even wat anders willen, houden van comfort en op zoek zijn naar die gezellige sfeer.

Stapsgewijs worden wereld de ‘COVID-19 maatregelen’ versoepeld. We krijgen steeds meer bewegingsvrijheid. Durven voorzichtig weer (vakantie)plannen te maken. Eropuit te gaan. Maar deze situatie kan zomaar ineens veranderen. Deze zomer laten we je graag zien hoe mooi Nederland is, wij hebben zelf besloten om in eigen land te blijven. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen.