arrow_drop_up arrow_drop_down
België met kinderen, van klimparken tot strand

België met kinderen, van klimpark tot strand

Lekker dichtbij en toch even helemaal ergens anders

Brussel met kinderen

Brussel, een stad van formaat

De Grote Markt, Manneken Pis met iedere keer een andere outfit, het wereldberoemde Atomium wat bleef staat na de wereldtentoonstelling, Bruparck in zijn geheel, de Marollen (de volkswijk van Brussel), het stripmuseum het Koninklijk Paleis dat alleen in de zomermaanden geopend is, het Jubelpark. Brussel heeft zo ontzettend veel te bieden voor gezinnen! Brussel heeft cultuur, geschiedenis en een heerlijk sfeertje. Wij zijn er nog lang niet uitgekeken!

Mireille Steegmans

Wij zijn officieel fan van onze zuiderburen! We houden van de gastvrijheid, de natuur en de vele mogelijkheden die België te bieden heeft voor gezinnen. Top!

Mireille Steegmans

Belgische Ardennen

Actief in de Belgische Ardennen

Kort gezegd wordt het hele Belgische gebied dat ten zuiden van de Samber en de Maas ligt gerekend tot de Belgische Ardennen. Wil je wat avontuur en genieten van de natuur tijdens de familievakantie? Dan zijn de Ardennen bij uitstek geschikt om met kinderen naartoe te gaan. Het landschap is er heuvelachtig en mooi en de mensen zijn er vriendelijk. Ga samen met ons op avontuur in de provincies Henegouwen, Namen, Luik en Waals-Brabant. In de Ardennen kun je op survival, kajakken en kanovaren. Het is erg leuk om in de Ardennen te kamperen als je daarvan houdt, maar een karakteristieke vakantiehuis of een gezellige villa met de familie heeft onze eigen voorkeur. 


Wat is leuk om te doen in de Ardennen met kinderen?

  • Een rondvaart op de rivier de Maas vanuit Namur, Dinant of Luik
  • Pirouette kinderpark bij Jambes en Namen
  • Wilde Wereld Safari park bij Aywaille
  • Plopsa Coo pretpark bij de Watervallen van Coo
  • Ontdek de Indiase tradities bij het Kasteel van Petite Somme

Les Lacs de l'Eau d'Heure Ardennen met kinderen

Provincie Henegouwen

De meest populaire bestemming om te verblijven in de provincie Henegouwen is toch wel de omgeving rondom Les Lacs de l'Eau d'Heure. Hier vindt je mogelijkheden om te zwemmen, wandelen en fietsen en bovendien veel leuke uitjes! Je zit 3 kwartier rijden van Mons, kunt leuke dorpen en kastelen bezoeken waaronder het kasteel van Chimay en er zijn een aantal leuke musea in de omgeving. Genoeg te doen voor minimaal 2 weken vakantie.

Het Pass science museum bij Mons

Het Pass

Het verrassende science museum bij Mons

>> lees meer

Distillerie de Biercée

Distillerie de Biercée

Omdat je als ouder ook eens wat anders wilt doen!

>> lees meer

Top 5: plekken in België die wij speciaal aanbevelen

België kaart
Mechelen kinderstad

Provincie Antwerpen: wat is hier eigenlijk te doen?

In de provincie Antwerpen maakten wij een leuke stedentrip naar Mechelen, een kinderstad bij uitstek. Veel Nederlanders rijden bij Breda de grens over om te gaan shoppen bij Wijnegem shopping center, redelijk dicht bij het sfeervolle Antwerpen. Als je naar Antwerpen gaat dan is even afstappen bij het shopping center zeker leuk. Meer dan 250 winkels, maar voor kinderen zijn de LEGO store en de Plopsa winkel toch wel het leukst.

Mechelen kinderstad

Mechelen Kinderstad

NH Mechelen

NH Mechelen

Overnachten in de Belgische Ardennen

Overnachten in de Belgische Ardennen

Er is volop keuze uit accommodaties met kinderen als je naar de Belgische Ardennen gaat. Nederlanders gaan vaak kamperen. Er zijn ook ontzettend veel leuke huisjes, chalets en hele vakantieparken te vinden. Het ligt er maar net aan wat je wilt. Omdat het weer niet altijd zeker is in België, is ons advies om voor een huisje of vakantiepark te kiezen met een binnenzwembad. Heb je helemaal geen last van de regen als het weer niet meewerkt. We praten uit eigen ervaring in dit geval...

Brugge België

Rondrennen in de duinen in de Belgische kuststreek

Mooie badplaatsen, culinaire adresjes en brede duinen waar kinderen heerlijk kunnen rondrennen. Trendy Knokke, het culturele Oostende en de grootste vissershaven van België in Zeebrugge. Ook Blankenberge is een populaire kuststad bij gezinnen. Je kunt er naar Sea Life en er zijn evenementen en festivals in de buurt zoals bijvoorbeeld het zandsculpturenfestival in Oostende. Wil je liever een sportieve vakantie met je kinderen? Dan is De Panne perfect. Je vindt hier brede stranden en natuurreservaten en het is de woonplaats van de kinderhelden Bumba en Kabouter Plop. Met je gezin naar Plopsaland de Panne is gegarandeerd een succes.

Het is ook erg leuk om een bezoek aan de België te combineren met een stedentrip. In steden zoals Gent, Brugge en Antwerpen is veel beleven met kinderen.

Leuke accommodaties in België