arrow_drop_up arrow_drop_down
Tips Belgische Ardennen met kinderen

België met kinderen, van klimpark tot strand

België: dichtbij en toch even helemaal ergens anders

Een gezinsvakantie bij onze zuiderburen is altijd een goede keuze als je het ons vraagt, want België met kinderen is fun! Een kindervakantie in België start voor veel gezinnen met het vinden van een kindvriendelijk vakantiepark. Landal GreenParks kunnen we aanbevelen uit eigen ervaring, ze hebben alleen niet veel parken in België. Verder heeft België verschillende pretparken, klimparken en leuke steden en stadjes. Of je nu wilt relaxen aan de Meren van de l´Eau d'Heure in Henegouwen of actief wilt zijn in de Ardennen of een combinatie daarvan wilt maken: keuze genoeg voor gezinnen!


Stedentrip Brussel met je kinderen

De hoofdstad Brussel is heerlijk om doorheen te slenteren tijdens een stedentrip. De Grote Markt, Manneken Pis met iedere keer een andere outfit, het wereldberoemde Atomium wat bleef staat na de wereldtentoonstelling, Bruparck in zijn geheel, de Marollen (de volkswijk van Brussel), het stripmuseum het Koninklijk Paleis dat alleen in de zomermaanden geopend is, het Jubelpark. Brussel heeft zo ontzettend veel te bieden voor gezinnen! Brussel heeft cultuur, geschiedenis en een heerlijk sfeertje. Wij zijn er nog niet uitgekeken en zijn er inmiddels drie keer geweest. Naast Brussel is Mechelen een kinderstad bij uitstek. Er wordt het hele jaar door veel georganiseerd in deze stad. Het beklimmen van de Sint-Romboutskathedraal wil je zeker niet hier en dat geldt ook voor het ontdekken van Mechelse specialiteiten.

Belgische Ardennen

Belgische Ardennen met kinderen

Kort gezegd is het hele gebied ten zuiden van de Samber en de Maas de Belgische Ardennen. Wil je avontuur en genieten van de natuur? Dan zijn de Ardennen bij uitstek geschikt om met kinderen naartoe te gaan. Het landschap is heuvelachtig en mooi en de mensen zijn er vriendelijk. Je kunt in de Ardennen goed op survival, kajakken en kanovaren.Een actieve vakantie is hier bij uitstek goed te doen.

Scheepslift van Strépy-Thieu met kinderen

Provincie Henegouwen

De mooiste plek om te verblijven in de provincie Henegouwen is toch wel de omgeving rondom Les Lacs de l'Eau d'Heure. Hier kun je zwemmen, wandelen en fietsen. Bovendien zijn er veel leuke uitjes voor gezinnen mogelijk in de omgeving zoals 

Canal du Centre en Museum Het Pass. Verder sfeervolle Belgische dorpjes en kastelen zoals het kasteel van Chimay. Genoeg te doen voor twee weken vakantie!

Naar het strand in België met kinderen

De Belgische kuststreek

Mooie badplaatsen, culinaire adresjes en brede duinen waar kinderen heerlijk kunnen rondrennen. Trendy Knokke, het culturele Oostende en de grootste vissershaven van België in Zeebrugge. Blankenberge is een populaire kuststad bij gezinnen en dat geldt ook voor De Panne met haar brede stranden en natuurreservaten. Hier zit ook het gelijknamige Plopsaland de Panne, gegarandeerd een hit bij je kinderen!

Mireille Steegmans

Wij zijn fan van onze zuiderburen! We houden van de gastvrijheid, de natuur en de vele mogelijkheden die België te bieden heeft voor gezinnen.

- Mireille Steegmans

Kindvriendelijk vakantiehuis in België

Kindvriendelijke accommodatie in België

Er is volop keuze uit leuke accommodaties in België met kinderen. Nederlanders gaan vaak kamperen, maar er zijn ook ontzettend veel leuke huisjes, chalets en vakantieparken te vinden. Omdat het weer niet altijd zeker is in België, is ons advies om voor een huisje of vakantiepark te kiezen met een binnenzwembad. Heb je helemaal geen last van de regen als het weer niet meewerkt.

Kindvriendelijk vakantiehuis huren in België

Leuke Landal In België met kinderen

Landal GreenParks

In de Ardennen en in Belgisch Limburg heeft Landal huizen
Bijzondere vakantiehuis in België

Belvilla

1000+ accommodaties in België van modern en luxe tot eenvoudig.
Natuurhuisje in België met kinderen

Natuurhuisje

Een huisje in de natuur in het Belgische landschap is heerlijk.
Leuk vakantiehuis in België met kinderen

Meer vakantiehuizen in België

Ook leuk om te lezen:

Brussel met kinderen

Brussel

Van Mini-Europa tot Brusselse specialiteiten

Kasteel Chimay met kinderen

Kasteel van Chimay

Op bezoek bij de prinses van het sfeervolle Chimay

Aquarium Luik met kinderen

Aquarium-Muséum Luik

Hier ga je kennismaken met dieren uit de hele wereld

Tips provincie Henegouwen met kinderen

Provincie Henegouwen

Genieten bij de Meren van de Eau d'Heure met je gezin

Rombouts toren Mechelen met kids
Stedentrip Mechelen
Ontdek en beklim de Romboutstoren midden in de stad
Wildpark Grotten van Han met kinderen
Grotten van Han

Bezoek niet alleen de grotten, maar ook het wildpark

Klimpark Ardennen met kind
Klimpark Wavre

Het leukste klimpark van de Ardennen met een 5-jarige

Distillerie de Biercée

Distillerie de Biercée

Leuk voor ouders en lekkerbekjes, vlakbij het dorpje Thuin

Vakantie in de Ardennen met kinderen

Vakantie in de Ardennen

Avontuur, natuur, lekker actief en vooral genieten