arrow_drop_up arrow_drop_down
Kennismaken met een lokale Iban stam
18 januari 2016 

Kennismaken met een lokale Iban stam

Remco (36) en Linda (32) zijn met hun zonen Roan (7) en Senn (5) naar Maleisië en Maleisisch Borneo op vakantie gegaan met ‘de M van Maleisië Reizen'. KleineWereldreiziger.nl had een interview met dit avontuurlijke gezin. Lees hier het eerste deel van hun avontuur in Maleisië.

Wat was jullie route met de kinderen door Maleisië?

Onze zomervakantie begon in Maleisisch Borneo (Sarawak). Na ruim 1,5 week zijn we doorgereisd naar Lake Kenyir in West Maleisië en we zijn geëindigd op de Perhentian Islands. In het totaal zijn we 26 dagen weg geweest. We hebben onze reis geboekt bij Anne Hiddink van Spreeuwel. Zij is samen met haar broer eigenaar van ‘de M van Maleisië Reizen', onderdeel van ‘Van Aa tot Zet Reizen'. Ze zijn onder andere gespecialiseerd in reizen naar Maleisië en Borneo. Door haar ruime ervaring heeft Anne voor ons een erg mooie reis samengesteld. ‘Van Aa tot Zet Reizen' gaat uit van het budget van haar klanten. Vanuit het budget wordt de optimale reis samengesteld. De service was top!

Zo dicht bij de dieren kunnen komen is echt geweldig voor kinderen

Het avontuur in de jungle: vertel!

We hebben heel veel mooie herinneringen, vooral Sarawak in Borneo is ons bijgebleven. Met onze 2 jonge kinderen gingen we het avontuur van de jungle tegemoet. Wij zijn vanuit Kuching naar Batang Ai afgereisd. We hebben ervoor gekozen om daar juist niet aan de rand van het regenwoud te zitten, maar om dieper het regenwoud in te gaan om zo dichter bij een kleine lokale bevolking te zijn. Heel uniek! We verbleven 3 dagen bij een Iban stam, in een mooie blokhut direct naast het longhouse waar de lokale bevolking woont. Onze kinderen en wij zelf vonden het prachtig. Lekker spelen in het stromende beekje onder onze blokhut, spelen met de lokale kinderen.

Met de boot door het regenwoud

En op avontuur met een smalle boot door het regenwoud om naar prachtige watervallen te gaan. Wat ook fantastisch was, is dat die stammen die daar leven alles uit de natuur halen en bijna volledig zelfvoorzienend zijn. Maar het toppunt van die paar dagen is toch wel dat Remco en Roan in het wild een moeder oerang oetan hebben gezien met een jong.

Verder zijn we nog naar Lake Kenyir gegaan. Daar zijn we nog naar een olifantenverblijf geweest die olifanten opvangt als ze verstoten of ziek zijn, een erg mooi initiatief. Totaal niet toeristisch en dat maakte het ook erg leuk. We mochten heel dichtbij deze prachtige dieren komen.

Onze laatste 1,5 week verbleven wij op de Perhentian Islands. Daar zaten wij in een zeeschildpaddenbaai. Onze oudste zoon Roan is dol op schildpadden. De eerste avond kwam er al een enorme schildpad het strand op gekropen om eieren te leggen. Dit was werkelijk een prachtige ervaring. Ook zijn we meerdere keren op zoek gegaan naar de zeeschildpad. Roan heeft al zijn zwemdiploma's en kon met zijn snorkel mee en Senn hebben we een zwemvest aan gedaan. In het kristalheldere water een stukje zwemmen, op de bodem zoeken naar een schildpad en dan wachten tot hij naar boven komt om adem te halen. Een prachtige ervaring!

Wat is jullie allermooiste vakantieherinnering?

Er waren veel hoogtepunten tijdens onze Borneo-Maleisië reis. Kiezen is moeilijk dus het zijn er twee: Overnachten in de jungle en het zwemmen tussen de zeeschildpadden!

Over de schrijver
Ik ben Mireille, eigenares van Kleine Wereldreiziger en trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Met ons gezin ontdekken wij graag de wereld. Ver weg, maar zéker ook heel dicht bij huis! Wij vinden het belangrijk dat een vakantie, uitje of weekendje weg een ervaring is waar nog lang over wordt gepraat. Daar horen voor ons van die fijne adressen bij om comfortabel te overnachten in combinatie met slow travel.
Kleine Wereldreiziger PLUS

Nog vragen over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

Kleine Wereldreiziger PLUS

Meer tips over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.