arrow_drop_up arrow_drop_down

Ben jij al lid van Kleine Wereldreiziger?

20 maart 2020 

Gratis boeken en verhalen voor alle thuisblijvertjes!

Deze week lanceerden wij een uit nood geboren nieuwe tag op Kleine Wereldreiziger: binnentips! Binnentips met je (kleine) wereldreiziger om precies te zijn!

Waar wij doorgaans buiten genieten -en gelukkig kan dat op dit moment nog enigszins in de natuur als je een aantal voorzorgsmaatregelen in goed acht neemt- is het sinds vorige week vrijdag vooral de aandacht om het in ons huis en in de tuin gezellig te maken. Wij zaten uit eigen beweging een aantal dagen eerder thuis in quarantaine, omdat de jongste van 20 maanden ineens 40 graden koorts had en we het zelf niet verantwoord vonden om naar buiten te gaan. All fine trouwens. Ik kan je vertellen, wij werden er best wel creatief van. En wij gelukkig niet alleen! Lees even verder…

Thuisblijvertjes, van BN’ers speciaal voor onze kids

Samen staan we sterk en ik vind het serieus fantastisch dat er ondanks veel slecht nieuws ook heel veel mooie en creatieve initiatieven zijn gelanceerd. De kidsspecials in onze eigen community zijn hier een voorbeeld van, net als de vele video’s die via Whatsapp binnenkomen. Maar daar wil ik het nu niet over hebben. Waar ik het wel over wil hebben zijn de kinderluisterboeken, ingesproken door BN’ers en e-books die vanaf nu voor € 0,01 te downloaden zijn. Wat een gaaf initiatief van één van de grootste jongens in Nederland die haar ogen niet sluit voor al het leed dat wordt geleden: Bol.com.

Ja, je leest het goed!

Bol.com helpt vaders en moeders die afgelopen week ongetwijfeld soms met de handen in het haar hebben gezeten dus door e-books en luisterboeken aan te bieden voor € 0,01. Voor nu iedere week een nieuwe selectie van 10 boeken die je kunt toevoegen aan de e-reader van je kind(eren). Aangezien de bibliotheken hier voorlopig gesloten zijn een fantastisch initiatief als je het mij vraag. Deze week zijn De Transsylvanië Express (9-12  jaar), Dummie de mummie en de gouden scarabee (8-10 jaar) en De sproeipoeper (0-6 jaar) onze favorieten. Maar er zijn nog meer boeken natuurlijk!

En het zijn niet alleen de e-books en luisterboeken die Bol.com aanbiedt. Iedere ochtend om 9 uur worden er ook 4 nieuwe luistervideo’s gelanceerd, ingesproken door kinderhelden zoals Monique Smit, Nola Kemper en Niek Roozen.

Zo werkt het!

Ga naar de ‘thuisblijvertjes pagina‘ en kies daar je favoriete boek of boeken. Je zult je misschien nog afvragen waarom de boeken niet gratis worden aangeboden, de titel zegt toch gratis?! Daar is een snel en simpel antwoord op: technisch gezien was dit makkelijker en kon het sneller gelanceerd worden. Bijna gratis dus! Log in en download je boek of boeken (ik zou zeggen dat laatste) en lezen of luisteren maar!

Ben jij al lid van Kleine Wereldreiziger?