Vakantie Bourgogne-Franche-Comté met kinderen

Bourgogne-Franche-Comté met kinderen

Vakantie in Bourgogne-Franche-Comté met je gezin

De Bourgogne-Franche-Comté is een regio van Frankrijk die is ontstaan door de samenvoeging van twee regio´s op 1 januari 2016: Bourgogne en Franche-Comté. Deze regio is fantastisch voor actieve gezinnen met duizenden kilometers aan fiets- en wandelpaden. Je vindt er verder rivieren, bergen, meren en bossen. En je bent in Frankrijk dus wijngaarden ontbreken niet. De Bourgogne-Franche-Comté is echt een regio die gezinnen duurzaam toerisme kan bieden vanwege haar mooie natuur. 


De Bourgogne ligt op maar twee uurtjes rijden van Parijs en is daarom dus perfect te combineren met een stedentrip in de hoofdstad van Frankrijk eneen dagje (of twee) in Disneyland Parijs. Het is een bestemming voor gezinnen die houden van het buitenleven. Verder duizendjarige kastelen, romaanse kerken en prachtige verhalen van de lokale wijnboeren. Deze regio is ook de plek waar bekende producten als de mosterd van Dijon, kruidkoek, vlees van de charolais runderen, pluimvee uit de Bresse, truffels uit de Bourgogne en anis de Flavigny vandaan komen. Zijn de Bourgondiërs smulpapen? Zeker! En ook vindingrijk en inspirerend. Dus daarom een regio die ons op het lijf is geschreven!

Kerk Bourgogne-Franche-Comté

UNESCO Werelderfgoed

De natuur van Bourgogne-Franche-Comté is kwetsbaar en daarom staan er een aantal plekken op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Denk bijvoorbeeld aan nationale bosreservaten, regionale natuurparken en Grands Sites de France. Beschermde gebieden met duurzame accommodaties en veel ontwikkeling op toeristisch gebied. Met als dat natuurschoon ga je echt naar deze regio met je gezin voor slow toerisme en beweging. Leuk feitje: wijngaarden en bossen bedekken 36% van het grondgebied van de Bourgogne.

Tips Bourgogne vakantie met kinderen

Een kanotocht in de Bourgogne

De Bourgogne biedt veel mogelijkheden op en rondom het water. Je kunt varen over de kanalen en de rivieren, maar vanuit de dorpjes van de Bougogne zijn er ook ontzettend veel watersportmogelijkheden. Een echt avontuur is een kanotocht met gids dwars door een natuurgebied. Op het punt waar de Loire en de Allier samenvloeien, zijn talloze eilandjes ontstaan en kun je perfect peddelen. Als je met een gids gaat en een nacht in de natuur blijft slapen dan maak je ´s avonds een kampvuur. Je kookt op het vuur en overnacht op een van de eilanden.

Kindvriendelijk hotel in Bourgogne

Hotel

Les Cabottes 

Bourgogne, Frankrijk

Natuurhuisje in Bourgogne met kinderen

Natuurhuisje

Arnay le Duc

Côte-d'or, Bourgogne, Frankrijk

Huttopia Etang de Fouché

Huttopia

Etang de Fouché

Côte-d'or, Bourgogne, Frankrijk

Leuke gite in Bourgogne met kinderen

Boerderij

Barricant

Dompierre les Ormes, Bourgogne, Frankrijk

Onze reistips voor Bourgogne-Franche-Comté met je gezin

De meeste gezinnen regelen zelf hun vakantie naar Bourgogne-Franche-Comté. Dit stukje Frankrijk is heel goed bereikbaar met de auto en de trein vanuit Nederland en er zijn steeds meer mogelijkheden en leuke accommodaties voor gezinnen. Hieronder staan onze tips voor een leuke gezinsvakantie naar Bourgogne-Franche-Comté.

Overnachten in Bourgogne Franche-Comte

Leuke accommodaties in Frankrijk

Vakantie Franse Ardennen met kinderen
Franse Ardennen
Fietsen, actief in de natuur en lekker eten en drinken
D-Day landing beaches in Normandië met kinderen

Roadtrippen in Normandië

Een week op pad in Normandië, inclusief complete route

Tips bij Colmar met kinderen

Ontdek Colmar in de Elzas

Een pareltje in Frankrijk met een prachtige omgeving