arrow_drop_up arrow_drop_down

Ben jij al lid van Kleine Wereldreiziger?

3 november 2016 

Met kids naar Belgisch bier café Olivier voor een lekkere lunch

Een dagje Utrecht voor een bezoekje aan het Nijntje Museum, de Domtoren of het Spoorwegmuseum. En er is natuurlijk nog nog veel meer te doen in deze leuke stad waar je ook prima kunt shoppen. Maar waar ga je lunchen in Utrecht met kinderen? Bij Café Olivier!

Lunchen bij Olivier!

Café Olivier ligt op nog geen 5 minuten loopafstand van Hoog Catherijne en luistert naar de naam ‘Belgisch Biercafé’. Niet echt een plek voor kinderen, toch? Zeker wel! Je kunt bij Café Olivier niet alleen in Belgische sferen genieten van een lekkere lunch en de ouders met een biertje erbij. Je kunt hier ook je ogen uitkijken, want Café Olivier zit in een kerk waar je je ogen zult uitkijken. Bovendien is de kwaliteit van de lunch ook nog eens erg goed. Wij vonden de kroketten op vers brood een aanrader, maar wat zo fijn is als je hier met kinderen gaat lunchen is vooral de eenvoud van de menukaart. Een boterham met kaas en ham of een lekkere Croque Monsieur, Croque Fromage of Croque Madame. We kennen deze lekkere tosti’s nog van ons bezoekje aan Mechelen. Niets aan gelogen dus dat je je hier even in België waant.

Qua brood heb je dan ook nog eens de keuze uit wit desembrood, speltbrood of donker volkorenbrood. Voor ouders biedt de kaart wat meer uitdaging met een lekkere briochebun met pulled pork, Vlaamse omelet of speltbrood met garnalenkroketten en mosterdmayonaise: yummy!

Van huis, naar kerk, naar café Olivier

Olivier ligt in de voormalige schuilkerk Maria Minor, aan Achter Clarenburg in hartje Utrecht. Café Olivier heeft zoveel mogelijk elementen uit de schuilkelder behouden en bovendien nog een aantal mooie elementen toegevoegd, zoals een prachtige mozaïek vloer en beelden. Je moet er van houden, maar sfeervol is het zeker en voor kinderen is hier mee dan genoeg te zien tijdens het wachten op een lekkere croque of iets anders.

Zoveel mogelijk elementen van de ‘schuilkerk’ uit 1860 zijn behouden en het is inmiddels tot Rijksmonument uitgeroepen. Zeker even een kijkje gaan nemen. Kun jij het altaar, de gewelven en het orgel vinden? Voor ouders die van bier houden zijn hier bovendien nog een aantal lekkere (Belgische) speciaalbieren!

Café Olivier Utrecht

Belgische gezelligheid ga je hier zeker weten vinden. Een leuke voorbereiding als je naar België op vakantie gaat met kinderen

Pssst! Café Olivier zit trouwens niet alleen in Utrecht, maar ook in Leiden. En je kunt hier ’s avonds lekker uit eten gaan met kinderen en kiezen voor het menu voor ‘Kleine Mannekes en Madammekes’ en een Luikse wafel met nutella toe.

Zoek je een wat hippere tent om te lunchen in Utrecht met kinderen? Ga dan lunchen bij LUC, dat ligt nog geen 50 meter van Café Olivier af.

Ben jij al lid van Kleine Wereldreiziger?