Camping la Masia Blanes ervaring
Camping la Masia Blanes ervaringen

Camping la Masia

Camping la Masia Blanes review
Spa en wellness

3 zwembaden

300 meter van het strand

Vanaf € 938,- per week (hoogseizoen) | Meer accommodaties in Spanje

Plonsen in 3 verschillende zwembaden

Camping La Masia is vanuit Girona Aiport in een half uur te bereiken. Via de boulevard met het uitgestrekte strand rijden we naar de camping en melden ons bij de receptie. We krijgen een  bandje dat we gedurende de hele week moeten dragen. Onze kids beschouwen dit als een soort trofee! 

Spaanse gezelligheid op de camping

We rijden stapvoets door richting de receptie van Tohapi  en zien onderweg een aantal vaste staanplaatsen waar Spaanse campinggasten hun volledige staplaats hebben volgebouwd met caravans, voortenten, luifels en een soort kooktentjes. Er is geen stukje gras te bekennen. De staanplaatsen worden afgewisseld met laantjes waar de stacaravans en tenten rij aan rij staan. Dit ziet er wel behoorlijk massaal uit.

Vriendelijke ontvangst, dit is onze stacaravan

De aardige Franse dame van Tohapi ontvangt ons. We hebben om een rustige plek gevraagd en die hebben we gekregen! Stacaravan nummer 14, aan het einde van het laantje. De stacaravan ziet er prima uit. Niet nieuw, her en der wat kleine beschadigingen, maar wel schoon en netjes. Een kleine badkamer met douche, een grote koelkast, koffiezetapparaat en broodrooster. Verder is er een slaapkamer met een tweepersoonsbed van 1.40m. De kinderen hebben een slaapkamer met stapelbed met bedden van 0.80m en een bed van 0.70m. Er zijn ook stacaravans met bedden van 1.60m overigens. Wij laten de meiden in het kleine tweepersoonsbed slapen en slapen zelf in de kinderkamer om comfortabel te kunnen slapen.

Op ontdekkingsreis over de camping

’s Avonds maken we een wandeling over de camping. Naast het grote zwembad is er een leuk waterspeeltoestel in junglestijl met allerlei sproeiers en twee kleine glijbanen. Leuk voor kleine kinderen tot een jaar of zes. Op het dak van het naastgelegen toiletgebouw zien we een jacuzzi en een heleboel ligbedden. Dit gedeelte is overigens alleen toegankelijk voor 16+. Even verderop richting de uitgang van de camping vinden we zwembad nummer 2. Hier ligt een nog groter waterspeeltoestel naast met glijbanen. Leeftijd 4-12 jaar schat ik in. Het ziet er naar uit dat dit net nieuw is. Het toiletgebouw dat bij dit zwembad hoort is namelijk nog in aanbouw.

Uitgebreid animatieprogramma

Bij beide zwembaden is een restaurantje aanwezig waar je iets kunt eten en drinken. Verder nog apart en groter restaurant met hieronder een spa en een binnenbad.  De camping heeft een relatief kleine speeltuin vlak bij de Koko kidsclub. Er is een uitgebreid animatieprogramma, maar onze kinderen maken hier geen gebruik van. Ook zijn er diverse sport- en spel velden. De camping oogt schoon, netjes en veilig en de meiden mogen van ons zelf naar het zwembad en de speeltuin. Dit gaat prima. ’s Avonds is er bewaking op de camping en zonder bandje kom je het terrein niet op.

De omgeving buiten het campingterrein, aan de strandkant, ziet er een beetje vervallen en verpauperd uit. Dus we lopen snel door richting het strand en zien vrijwel direct aan de boulevard een leuke speeltuin voor verschillende leeftijden. Overigens zie je aan de hele Costa Brava veel speeltuintjes. We lopen over het kiezelstrand terug naar de camping, een leuke wandeling.

Supermarkt op loopafstand

De camping heeft 2 in- en uitgangen en wij lopen naar de uitgang die zich aan de kant van het strand bevindt. Onderweg zien we keurig onderhouden bloemperkjes en heggetjes. Vlak voor de uitgang komen we de campingsupermarkt tegen en tot onze verbazing zien we allerlei Jumbo producten in de schappen liggen. Van mayonaise tot smeerkaas. Helaas niet tegen Nederlandse Jumbo-prijzen! Bij de andere uitgang van de camping ligt -op loopafstand-  een grote supermarkt (Consum). Hier vind je alles wat je nodig hebt en hier is trouwens ook het busstation van Blanes.

Al met al is deze camping prima en een leuke uitvalsbasis voor gezinnen die de omgeving willen verkennen en toch ook lekker willen genieten van de zon en het water.

Iemand anders deze kindvriendelijke accommodatie doorgeven? Deel deze wereldplek met je familie en vrienden.