Ga met je kinderen op avontuur in Canada
arrow_drop_up arrow_drop_down

Ga met je kinderen op avontuur in Canada

Canada is een ideale bestemming om te bezoeken met je gezin. Het westerse land is veilig, heeft een uitstekend wegennet en afhankelijk van je rondreis zijn de afstanden zijn behapbaar. Spot bruine beren langs de kant van de weg, tel walvisstaarten aan de kust en peddel in een kajak op een ijsblauw meer.

Met je kinderen op op avontuur in Canada

Het blijft natuurlijk een avontuur om met (jonge) kinderen een verre reis te maken, maar Canada maakt het een stuk makkelijker. Wij geven je graag een aantal tips. De beste manier om door het land te reizen vonden wij met een huurauto: je hebt dezelfde vrijheid als met een camper, maar slaapt wel comfortabeler in sfeervolle accommodaties. Bovendien kun je stoppen waar en wanneer je maar wilt, bijvoorbeeld midden in de natuur. Overnacht in een paardentent, tipi of houten blokhout tussen de naaldbomen. Onze kinderen vonden vooral het kamperen in het bos heel spannend. Kruip ’s avonds dicht bij elkaar bij het kampvuur, rooster marshmallows en geniet van de heldere sterrenhemel.

Canada met kinderen

De natuur van Canada is adembenemend mooi, net als de zonsondergangen

Jetlag

Als je naar Canada op vakantie gaat, dan is de kans groot dat je kinderen en jijzelf last zullen krijgen van een jetlag. Ter vergelijking: in Vancouver is het namelijk negen uur vroeger dan in Nederland. We merkten zelf dat het verstandig was om de kinderen overdag niet té lang te laten slapen, want dan lagen ze ’s avonds erg lang wakker. Door die middagdutjes kort te houden, went het hele gezin het snelst aan de Canadese tijdzone.

Wat eet je eigenlijk in Canada?

Eigenlijk kun je de eetcultuur van Canada het beste vergelijken met die van de Verenigde Staten. Fastfoodrestaurants met hamburgers en frietjes kom je overal tegen. Kinderen vinden dit natuurlijk heerlijk, maar Canada heeft meer te bieden dan alleen fastfood. Door de Franse invloeden en de vele immigranten vind je veel goede restaurants met verse vis, gegrild vlees en heerlijke Canadese rode wijn, maar ook Indiase curry’s en Vietnamese loempia’s. De restaurants zijn kindvriendelijk en er is altijd wel wat speelgoed en een kinderstoel aanwezig. Wij vulden een grote koeltas met bagels, creamcheese, vers fruit en voldoende drinken voor onderweg. Goedkoop en gezellig, want zo kun je onderweg waar je maar wilt stoppen om te picknicken.

Enthousiast geworden?

Wil je ook met je kinderen naar Canada? Reisorganisatie CanadaKids, onderdeel van RiksjaKids, biedt speciaal samengestelde reizen aan voor gezinnen met (jonge) kinderen. De reizen die RiksjaKids aanbiedt, zijn afgestemd op de leeftijden van je kinderen en kun je zelf samenstellen aan de hand van bouwstenen. De reisspecialisten hebben zelf ook met hun kinderen door Canada gereisd en adviseren je graag uit eigen ervaring.

Over de schrijver
Ik ben Mireille, oprichter en eigenaar van Kleine Wereldreiziger. En trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Wij vinden het heerlijke om met de kinderen op reis te gaan in Nederland, Europa en ook daarbuiten. We geven onze passie voor reizen als snel door aan onze oudste zoon en zo begint ook Kleine Wereldreiziger. Toen ik startte was er nog heel weinig informatie te vinden over reizen met kinderen. Dat is nu wel anders! Ik wil met mijn team aan ouders laten zien hoe leuk het is om de wereld te ontdekken met kinderen. Comfortabel reizen en een goede prijs/kwaliteit verhouding zijn daarbij belangrijk vinden wij. Fijne accommodaties, bijzondere overnachtingen en vakantiewoningen waar juist niet de grote massa naartoe gaat. Dat is wat je kunt verwachten op Kleine Wereldreiziger. Voor gezinnen die net even wat anders willen, houden van comfort en op zoek zijn naar die gezellige sfeer. Heb jij een tip? Of heb jij een fijne accommodatie voor gezinnen? Stuur een bericht naar Mireille via mireille@kleinewereldreiziger.nl.