Date night ideeën met z´n tweeen
07 december 2020 
7 min. leestijd

Date night ideeën met z´n tweeen

Wij vermaken ons eigenlijk prima in en rondom het huis met ons gezin. We hebben er bewust voor gekozen om alleen in eigen land te verplaatsen sinds februari en ook dat doen we niet al te veel. Dan is aandacht voor je partner nog wel eens een uitdaging, daarom wat date night ideeën voor thuis.

Samen thuis in plaats van een escape weekend

Ik weet niet hoe het met jou is, maar wij vinden het nogal een uitdaging om tijd voor elkaar te maken nu we veel rondom thuis zijn. Ik kan me serieus wel voorstellen dat stellen in deze tijd gek worden als het al niet zo boterde. Gelukkig is dat geen issue hier, maar om ook tijd voor elkaar te maken is het wel nodig om tijd voor elkaar te blijven maken. Quality time samen zonder de kinderen dus, want de hockeytraining, wandelen in het bos, weekendjes kamperen en samen vuurtjes maken om marshmallows te maken gaan toch wel door.

Veel tijd met je gezin doorbrengen is een goede zaak, maar als stel tijd maken voor elkaar is minstens zo belangrijk. Kinderen naar opa en oma brengen is gewoon niet altijd voor iedereen een optie dus wordt creatief en maak samen tijd om rondom huis met z´n tweetjes te daten! Een aantal leuke date night tips voor twee die je inspireren om je romantische ik tevoorschijn te halen:

Samen wandelen en borrelen

Geen kinderen die je in de gaten moet houden, geen hond dit uitgelaten moet worden en geen andere afleiding. Gewoon even samen wandelen in de buurt of in het bos. De kinderen even een paar uurtjes ergens onderbrengen en samen eruit gaan. Wij wisselen dit af met vrienden; wij even hun kinderen zodat zij quality time hebben en zij even onze kinderen voor wat tijd met elkaar. Vergeet niet om een picknickkleedje mee te nemen of je kunt ook naar een leuke plek rijden en voor je wandeling even een wijntje doen. Zorg dat de stoelen achter in de auto naar beneden kunnen, rotzooi eruit en even samen genieten van een drankje, daarna lekker uitwaaien. Wij deden dit op vakantie in Portugal en Frankrijk toen we nog geen kinderen hadden regelmatig en dit kan natuurlijk ook perfect in ons eigen Nederland op een leuke plek in eigen regio.

Chillen in je achtertuin

Deze wordt in de winter voor velen een grotere uitdaging dan in de zomer natuurlijk. Van de zomer deden wij meerdere keren een proeverijtje in eigen tuin, één keer met lokale biertjes en een gin-tonic proeverij was ook geen straf vonden wij. In de winter zou ik eerder gaan voor een vuurtje met een dekentje en een glühwein, serieus gezellig! En als je het vuur toch warm hebt dan zorg ook dat je marshmallows in huis hebt. Even lekker bijkletsen samen is zo toch wel net even gezelliger dan ‘gewoon op de bank’.

Speel een kaartspelletje eens op een andere plek

Wij spelen spelletjes hier eigenlijk altijd aan de keukentafel, maar door eens een andere locatie te kiezen wordt het ineens specialer zo’n potje Kolonisten van Catan. Afgelopen zomer hadden we een vuurkorfje aangestoken in de tuin met ons favoriete kaartspel Phase 10 erbij. In de winter is gewoon in onze slaapkamer op de vloer met een kaarsje erbij ook gezellig of bij de open haard met een kleedje net als in de film! En als je die niet hebt dan zet je YouTube maar op de repeat op de televisie (doen wij ook!). Door op een atypische locatie te gaan zitten, maak je iets dus speciaal. Dat is gewoon hoe het werkt in ons brein.

Samen koken of een afhaal diner

Dit hebben veel stellen al wel ontdekt; kinderen op tijd in bed en samen lekker dineren! Als je van koken houdt en je kinderen zijn op tijd onder de veren dan is zelf koken wel heel erg leuk natuurlijk. En dan net even wat anders dan anders natuurlijk. Wil je het makkelijk houden na een drukke dag? Of zijn de kinderen nooit echt heel vroeg naar bed zoals bij ons? Haal dan de wereld in huis en bestel wat lekkers bij de lokale horeca. Er zitten vast leuke restaurants in de buurt voor een tapas uit Spanje of een vitello tonnato in combinatie met polenta zoals ze die in Italië maken, maar dan bij de lokale Italiaan.

Afhalen tijdens corona

Filmpje kijken en picknick op bed

Kies een romantische film uit, zorg dat je wat lekkernijen hebt klaarstaan samen met een wijntje en ga voor een romantisch avondje samen in de vorm van een picknick op bed. Weer net even anders dan dat gebruikelijke kaasplankje voor de televisie, ieder aan één kant van de bank. Laat je telefoon vooral op de badkamer liggen, kun je niet gestoord worden.

Lol maken: samen trainen

Wij vinden sporten allebei een enorme uitdaging in deze tijd, de yogaschool is maar beperkt open en op de één of andere manier lukt het ons niet goed om het in te plannen. Wij vinden het allebei fijn om te mediteren en zetten dan ook graag even een half uurtje meditatie op in de avond voor wat ontspanning samen. Het is zo verleidelijk om op je smartphone te gaan zitten scrollen, maar dat willen we eigenlijk niet. Even lekker zitten op ons Yogi & Yogini meditatiekussen geeft zoveel meer. En als je dat dan met YouTube doet en het algoritme van YouTube draait daarna een hilarisch oude aerobics video af dan hoef je je buikspieren ook niet eens meer te trainen. Hilarisch!

Tips dating night tijdens corona

Ook leuk om te lezen:

Leuk glamping in Slovenië met kinderen
OVERNACHTEN MET KIDS
ROADTRIPPEN IN EUROPA
Ebook Nederland met kinderen Kleine Wereldreiziger
NEDERLAND ONTDEKKEN
Kleine Wereldreiziger PLUS

Wil jij tijd besparen met het
plannen van je gezinsvakantie?

Word lid van Kleine Wereldreiziger PLUS voor een vast bedrag per jaar:

  • Exclusieve voordelen voor het hele gezin.
  • Je vakantievragen stellen aan ons en andere reislustige ouders.
  • Doe-boeken, online uitjes, doe-bladen en spelletjes.
  • Downloads, moodboards en meer!
arrow_drop_up arrow_drop_down