arrow_drop_up arrow_drop_down
De Elzas met kinderen

De Elzas met kinderen, schilderachtige dorpjes en kastelen

Vakantie in de Elzas, zoveel te zien en te doen

Heb je plannen om naar de Elzas in Frankrijk te gaan met je gezin? Doen! Je kunt de schattige dorpjes en sprookjesachtige kastelen bijna vergelijken met een echte Disney-ervaring. Kleurrijke huisjes, smalle, geplaveide straatjes. Welkom in de Elzas.


Waar is de Elzas precies?

De Elzas ligt in het oosten van Frankrijk, direct tegen de Duitse grens. Straatsburg is de hoofdstad van de regio ‘Grand Est’ (de Elzas) en ligt ongeveer 500 km ten oosten van Parijs. Met de TGV zou je in theorie een dagtocht naar de Elzas kunnen maken vanuit Parijs of andersom natuurlijk. Wij raden je aan om gewoon in de Grand Est te blijven, want er is hier zoveel te zien en doen met je kinderen. De Elzas is voor velen echt de mooiste streek van Frankrijk en dat komt door de uitstraling van de dorpjes. De regio van de Elzas is de afgelopen honderd jaar heen en weer gegaan tussen Frankrijk en Duitsland en dat is dan ook de reden dat de kleurrijke architectuur van de Elzas een sterke Duitse invloed heeft. Vergelijk het maar eens met een dorpje als Tecklenburg en je begrijpt wat we bedoelen. De voertaal in de regio is 100% Frans, maar in het eten zie je een mix van allebei de landen terug.

Elzas met kinderen

Genieten in Villes et villages typiques

In de Elzas zijn er ontzettend veel leuke stadjes en dorpjes te vinden die de kenmerkende gekleurde gevels hebben. Vakwerkhuizen met kleine ramen die samen een betoverend decor zijn en een geweldige sfeer uitstralen. Maak kennis met plaatsen als Riquewihr, Eguisheim en Ribeauvillé in de Elzas met kinderen.

Op avontuur in de kastelen van de Elzas

Naar de Elzas gaan met kinderen gaan zonder een kasteel te bezoeken? Geen optie met zoveel mooie kastelen! De volgende kastelen bezochten wij met de  Pass Alsace:

  • Château Fleckenstein
  • Château du Haut-Koeningsbourg
  • Château du Hohlandsbourg
Daphne van Rijnsoever

Wij zijn fan van Frankrijk en dat geldt ook voor de Elzas! Het is zo heerlijk dicht bij huis, voor veel mensen toegankelijk en toch ben je er echt even helemaal tussenuit.

Daphne van Rijnsoever

Sfeervol Colmar met kinderen

Het fijne plaatsje Colmar met haar Marché couvert, de overdekte markthal uit 1865, is een perfecte plek om als uitvalbasis te kiezen. Van hieruit kun je de Elzas met kinderen gaan verkennen waarbij je o.a. de ooievaars bij NaturOparC, het pretpark Cigoland en een mooie wandeling in de omgeving gegarandeerd niet wilt missen. Wijnliefhebbers: in de overdekte markthal kun je gegarandeerd een lekker wijntje vinden (dat lukt je overigens op meerdere plaatsen).

Pass-Alsace: het beste van de Elzas met kinderen

Pass-Alsace: het beste van de Elzas

Ga je naar de Elzas met kinderen en wil je minimaal een aantal kastelen bezoeken zoals wij dat deden? Bovendien nog een aantal natuurparken en andere leuke activiteiten? Koop dan een Pass-Alsace, dé pas om in de Elzas  kortingen en gratis entree te krijgen op meer dan 55 plekken!

De Elzas met je gezin

Plan jouw trip naar de Elzas met je gezin

Op zoek naar meer informatie over de Elzas met kinderen? Ga dan naar de site van Elzas Tourisme. Hier vind je extra informatie over evenementen, de Elzas met de fiets inclusief routes en nog veel meer praktische tips voor een langer verblijf in deze prachtige Franse regio die ontzettend toegankelijk is voor gezinnen.

Ook leuk om te lezen:

Franse Ardennen
Fietsen, actief in de natuur en lekker eten en drinken

Roadtrippen in Normandië

Een week op pad in Normandië, inclusief complete route

Ontdek Colmar in de Elzas

Een pareltje in Frankrijk met een prachtige omgeving