arrow_drop_up arrow_drop_down
De Elzas met kinderen

De Elzas met kinderen, schilderachtige dorpjes, kastelen en natuur

Daphne van Rijnsoever

Wij zijn fan van Frankrijk en dat geldt ook voor de Elzas! Het is zo heerlijk dicht bij huis, voor veel mensen toegankelijk en toch ben je er echt even helemaal tussenuit.

Daphne van Rijnsoever

Elzas met kinderen

Genieten in Villes et villages typiques

In de Elzas zijn er ontzettend veel leuke stadjes en dorpjes te vinden die de kenmerkende gekleurde gevels hebben. Vakwerkhuizen met kleine ramen die samen een betoverend decor zijn en een geweldige sfeer uitstralen. Maak kennis met plaatsen als Riquewihr, Eguisheim en Ribeauvillé in de Elzas met kinderen.

Kastelen in de Elzas met kinderen

Op avontuur in de kastelen van de Elzas

Naar de Elzas gaan met kinderen gaan zonder een kasteel te bezoeken? Dat is geen optie met zoveel mooie kastelen. De volgende kastelen bezochten wij met de Pass Alsace:

  • Château Fleckenstein
  • Château du Haut-Koeningsbourg
  • Château du Hohlandsbourg
Colmar met kinderen

Sfeervol Colmar met kinderen

Het fijne plaatsje Colmar met haar Marché couvert, de overdekte markthal uit 1865, is een perfecte plek om als uitvalbasis te kiezen. Van hieruit kun je de Elzas met kinderen gaan verkennen waarbij je o.a. de ooievaars bij NaturOparC, het pretpark Cigoland en een mooie wandeling in de omgeving gegarandeerd niet wilt missen. Wijnliefhebbers: in de overdekte markthal kun je gegarandeerd een lekker wijntje vinden (dat lukt je overigens op meerdere plaatsen).

Pass-Alsace: het beste van de Elzas met kinderen

Pass-Alsace: het beste van de Elzas met kinderen

Ga je naar de Elzas met kinderen en wil je minimaal een aantal kastelen bezoeken zoals wij dat deden? Bovendien nog een aantal natuurparken en andere leuke activiteiten? Koop dan een Pass-Alsace, dé pas om in de Elzas  kortingen en gratis entree te krijgen op meer dan 55 plekken!

De Elzas met je gezin

Plan jouw trip naar de Elzas met je gezin

Op zoek naar meer informatie over de Elzas met kinderen? Ga dan naar de site van Elzas Tourisme. Hier vind je extra informatie over evenementen, de Elzas met de fiets inclusief routes en nog veel meer praktische tips voor een langer verblijf in deze prachtige Franse regio die ontzettend toegankelijk is voor gezinnen.

Uitstapjes in de Elzas met kinderen

NaturOparC

Château Fleckenstein

Cigoland