arrow_drop_up arrow_drop_down
Denemarken met kinderen

Denemarken met kinderen, natuur en zoveel te beleven

Denemarken met kinderen

Denemarken met kinderen, waar ga je heen?

Denemarken is een populair vakantieland voor gezinnen en werd niet voor niets uitgeroepen tot meest kindvriendelijke vakantieland. Wij hebben een aantal cøøle tips voor jullie geselecteerd voor Denemarken met kinderen. We kunnen uit eigen ervaring vertellen dat Denemarken inderdaad geweldig is!

Maar waar ga je heen? Wat ons betreft de moeilijkste vraag van vakantievoorbereiding. Voordat je keuzes maakt over je bezoek aan Denemarken wil je meer grip op het land krijgen en zeker weten dat je met je gezin op de juiste plek terecht komt. We hebben daarom een aantal leuke bestemmingen en Denemarken met kinderen op een rij gezet. Er zijn namelijk eindeloos veel opties in dit prachtige land.

Kopenhagen met kinderen

Kopenhagen is best duur, maar wel ontzettend leuk om in ieder geval één dag te bezoeken met kinderen. Wij vierden ooit nieuwjaar in Kopenhagen en dat was echt magisch! Dat kwam ook wel door de perfecte locatie, eerlijk is eerlijk. Je vaart met de veerboot van Scandlines vanuit Duitsland heel eenvoudig naar het eiland Seeland waar Kopenhagen ligt. Het is erg leuk om door Kopenhagen te lopen en met kinderen te kijken wat voor een bijzondere design meubels je bijvoorbeeld ziet. Maak er een spelletje van en ga op zoek naar de meest gekke vaas of het meest vreemde schilderij.

Verder is natuurlijk de wisseling van de wacht bij Amalienborg een aanrader en Tivoli zullen kinderen ook erg leuk vinden. Je kunt hier in de zomeravond ook naartoe gaan, heerlijk! Nyhaven is misschien wel het meest bekende plaatje van Kopenhagen. Verder is de Carlsberg Bierbrouwerij erg leuk, maar dan moet je je kinderen wel zelf wat meer tekst en uitleg geven en dingen laten zien. Ook het brouwproces van bier is educatief! Kopenhagen met kinderen? Zeker doen!

Odense, de geboorteplaats van Hans Christian Andersen

Odense ligt op het eiland Funen en is bekend vanwege Hans Christian Andersen, de schrijver van vele beroemde sprookjes. Deze meester van de woorden heeft een eigen museum in het historische stadje Odense wat een bezoek met kinderen meer dan waard is. De kleine zeemeermin, de kleren van de keizer, sprookjes die velen toch wel kennen. 

Maar dit is niet alles wat Odense te bieden heeft aan gezinnen. Ook een bezoek aan openluchtmuseum Den Fynske Landsby is geweldig om meer te leren over de 19e eeuw.

observatietoren Skovtårnet op Seeland

Seeland, klimmen met een uitzicht over het eiland

Seeland is het grootste eiland van Denemarken, tussen de eilanden Funen en de Zuid-Zweedse regio Schonen. Funen is bereikbaar via de Grote Beltbrug en de Sontbrug. Funen heeft er een geweldige attractie bijgekregen: observationtoren Skovtårnet. Deze toren reikt boven de boomtoppen uit en geeft een uniek uitzicht over Seeland. Geweldig om met kinderen te beklimmen weten wij uit eigen ervaring.

Haven van Funen Denemarken

Sprookjeseiland Funen

Funen is een eiland tussen het schiereiland Jutland en het eiland Seeland. Via een tolbrug kun je naar Funen toe waar je absoluut kunt genieten van rust en van de kust. Het noorden van Funen heeft een mooie lange kustlijn. Watersportliefhebbers zullen het hier geweldig vinden. Noord-Funen heeft mooie natuur waar gezinnen zich zullen vermaken in combinatie met de oude koopmansstadjes. Het is hier gewoon lekker anders dan anders en dat is wat heel veel kinderen en ook ouders zeker zal aanspreken. Ga naar de omgeving van Middelfart op het eiland Funen voor de meest kindvriendelijke stranden en sla ook zeker Kertminde met haar (speel)tuin aan zee niet over. Kertminde is een klein dorpje tussen twee fjorden in, een havenstad met mooie uitzichten. Hier heerst de maritieme sfeer en bovendien zit je lekker dicht bij de prachtige natuur. 

Zuid-Jutland met kinderen

Genieten in Zuid-Jutland

In ongeveer 7 uur rijdt je naar deze provincie van Denemarken die wordt gedomineerd door de LEGO HOOFDSTAD van de wereld: Billund! Zuid-Jutland is bekend om haar woeste Vikingen waarmee je oog in oog komt te staan in het oude stadje Ribe. Daarnaast moet je in Zuid-Denemarken met kinderen zeker een dagje Waddenzee plannen. Gewoon lekker strandjutten en langs het water stuinen met een emmer en een schepje. Heerlijk genieten van dit prachtige natuurgebied.

Nyborg met kind op het strand

Het historische centrum van Nyborg

Nyborg ligt op het eiland Funen aan de Grote Belt, het kleine plaatsje herbergt het historisch museum Borgmestergården, Holckenhavn Slot, verschillend historische gebouwen en het Fyns Badestrand waar je heerlijk in de namiddag met de kinderen kunt spelen en uitwaaien. Parkeer je auto tegenover Storebælstbadet, kleed je om en zwem de zee in! Ook de jachthaven van Nyborg is een bezoek meer dan waard. Niet voor niets kreeg de haven in 2016 de titel 'Haven van het jaar'. 

Daphne van Rijnsoever

Denemarken heeft ons enorm verrast! Veel gezinnen gaan naar Denemarken vanwege LEGOLAND, maar er is nog zoveel meer te beleven dan dat.

Daphne van Rijnsoever

LEGOLAND Billund met kinderen

LEGOLAND Billund, daarom wil je naar Denemarken!

LEGO blijft jong en oud bekoren en voor veel mensen is LEGOLAND Billund eigenlijk de hoofdreden om eens naar Denemarken op vakantie te gaan. Als je voor een ultieme LEGO-beleving wilt gaan dan is een overnachting bij LEGOLAND wel echt heel gaaf (niet goedkoop). We hebben onze tips en aanbiedingen voor je verzameld om een onvergetelijke tijd in LEGOLAND te hebben. 
Ribe met kinderen

Oog in oog met de Vikingen bij Ribe Vikingecentre

Reis 1.300 jaar terug in de tijd en breng een bezoek aan de Vikingen. Ribe is de oudste stad van Denemarken. Bij Ribe VikingeCenter is er dagelijks een programma waardoor volwassenen en kinderen kunnen kennismaken met de Deense geschiedenis. Brood bakken, boogschieten  en krijgersopleiding zijn een aantal highlights. Leren over de geschiedenis staan hier echt centraal. 

Bijzonder overnachten in Denemarken

Denemarken met kinderen, Henne Strand

Vakantie in een kampeerhut

Wij zijn geen fan van kamperen. Dat zit hem vooral in het feit dat we niet van het massale houden van grote campings en niet van het in een tent moeten kruipen en onvoldoende ruimte hebben om te kunnen staan. Ja, we weten dat daar oplossingen voor zijn, maar die vinden we eerlijk gezegd nog best prijzig. Glamping op een wat meer afgelegen locatie en ook een kampeerhut op mooie plek is dan weer wel aan ons besteed! Ieder z'n ding, toch? En dat verblijven in een fijne kampeerhut met sfeer en meer comfort kan perfect in Denemarken. Er zijn meer dan 5.000 kampeerhutten, veel Denen hebben een kampeerhut waar ze in de weekenden zelf naartoe gaan. De kampeerhutten zijn in Denemarken onderverdeeld in 5 categorieën van heel eenvoudig tot luxe met eigen douche en toilet. Vaak staan kampeerhutten wel op een camping, kijk even zelf wat je wel  of niet aanspreekt voordat je boekt.


Tip! Boek je campinghut zo vroeg mogelijk, want in het hoogseizoen zijn deze hutjes enorm populair. 

Leuke vakantiehuizen in Denemarken

Novasol

Novasol is van oorsprong een Deens bedrijf en heeft een mega aanbod voor gezinnen die een leuk vakantiehuis zoeken in o.a. Denemarken.

Landal GreenParks

Sinds wij hebben kennisgemaakt met Landal GreenParks zijn we fan. De faciliteiten van de parken en toch een centrale ligging om de omgeving te ontdekken.

Natuurhuisje

Typisch Deens: een huisje in de natuur. En daar is Natuurhuisje in gespecialiseerd! Zo'n heerlijke plek met vaak een open haard voor de koude avonden. Wauw!