arrow_drop_up arrow_drop_down
Denemarken met kinderen

Denemarken met kinderen

Vakantie in Denemarken met kinderen

Denemarken met kinderen

Denemarken, 'The Land of Everyday Wonder'

Het gewone omtoveren tot een alledaags wonder, ‘The Land of Everyday Wonder’. Deze prachtige en doeltreffende boodschap van Denemarken vormt het hart en ziel van wat het land wil uitstralen. In onze dagelijkse bezigheden wordt onze tijd opgeslokt door een overvolle agenda, waarbij we vaak vergeten stil te staan en weinig aandacht hebben voor de kleine wonderen om ons heen. Denemarken heeft geen overweldigende fjorden of bergen en ook geen Eiffeltoren. Het zijn juist de kleine simpele dingen in het leven waar de Denen iets bijzonders van weten te maken. Denemarken wil als vakantieland aan gezinnen laten zien dat in de alledaagse dingen ook iets magisch kan schuilen. Wist je dat Denemarken tot een van de landen met de gelukkigste mensen ter wereld hoort?

Denemarken is een populair vakantieland voor gezinnen en werd niet voor niets uitgeroepen tot meest kindvriendelijke vakantieland. Wij hebben een aantal cøøle tips voor jullie geselecteerd voor Denemarken met kinderen. We kunnen uit eigen ervaring vertellen dat Denemarken inderdaad geweldig is! Maar waar ga je heen? Voordat je keuzes maakt over je bezoek aan Denemarken wil je meer grip op het land krijgen en zeker weten dat je met je gezin op de juiste plek terecht komt. We hebben daarom leuke bestemmingen en Denemarken met kinderen op een rij gezet. Er zijn namelijk eindeloos veel opties in dit prachtige land.

Denemarken met kinderen

Denemarken per regio

  • Jutland (het schiereiland dat is verbonden met Duitsland)
  • Het eiland Funen
  • Het eiland Seeland (met hoofdstad Kopenhagen)
  • Oost-Denemarken (de eilanden Lolland, Falster, Møn en Zuid-Seeland) 
  • Het eiland Bornholm in de Oostzee
Tips voor Denemarken met kinderen

De 7 wonderen van Denemarken

Denemarken heeft enkele unieke dingen die je niet mag missen als je in dit fijne land bent. Veel streetfood, prachtige natuur, rijke historie met stoere Vikingen en het koningshuis, een kustlijn waar je nooit meer dan 52 kilometer vanaf bent en 400 eilanden, Deens design, veel attracties en beroemde bezienswaardigheden dicht bij elkaar. Niet voor niets is Denemarken zo enorm populaire bij gezinnen die een afwisselende vakantie in Europa zoeken.

Zuid-Jutland met kinderen

Genieten in Zuid-Jutland

In ongeveer 7 uur rijdt je naar Zuid-Jutland, de provincie die wordt gedomineerd door de LEGO HOOFDSTAD van de wereld: Billund! Zuid-Jutland is bekend om haar woeste Vikingen waarmee je oog in oog komt te staan in het oude stadje Ribe. Je moet hier zeker een dagje Waddenzee plannen. Gewoon lekker strandjutten en langs het water struinen met een emmer en een schepje. Heerlijk genieten van dit prachtige Deense natuurgebied.
observatietoren Skovtårnet op Seeland

Seeland, klimmen naar de top

Seeland is het grootste eiland van Denemarken, tussen de eilanden Funen en de Zuid-Zweedse regio Schonen. Funen is bereikbaar via de Grote Beltbrug en de Sontbrug. Funen heeft er een geweldige attractie bijgekregen: observatietoren Skovtårnet. Deze toren reikt boven de boomtoppen uit en geeft een uniek uitzicht over Seeland.

Haven van Funen Denemarken

Sprookjeseiland Funen

Funen is een eiland tussen het schiereiland Jutland en het eiland Seeland. Via een tolbrug kun je naar Funen toe waar je absoluut kunt genieten van rust en van de kust. Ga naar de omgeving van Middelfart op het eiland Funen voor de meest kindvriendelijke stranden en sla ook zeker Kertminde met haar (speel)tuin aan zee niet over.

Kopenhagen met kinderen

Kopenhagen met kinderen

Kopenhagen is best duur, maar ontzettend leuk om minimaal één dag te bezoeken met kinderen. Wij vierden ooit nieuwjaar in Kopenhagen en dat was echt magisch! Je vaart met de veerboot van Scandlines vanuit Duitsland heel eenvoudig naar het eiland Seeland waar Kopenhagen ligt dus de stad is goed bereikbaar.

Denemarken on the map

Denemarken heeft veel populaire plekken. Kies je voor een bestemming wat dichterbij? Dan is Funen met haar leuke dorpjes, prachtige natuur en lange kustlijnen prachtig. Of zijn de kustplaatsen van Jutland meer iets voor jouw gezin? De Denen kiezen zelf overigens ook vaak voor deze bestemming vanwege de ruige natuur en leuke kustplaatsjes. Bovendien ook prima te combineren met Nationaal Park Waddenzee.

Als je wat verder rijdt dan is het strandleven op Noord-Jutland heerlijk en goed te combineren met leuke uitjes zoals Fårup Sommerland, Nordsøen Oceanarium en de Aalborg Zoo. Allemaal in de regio te vinden. Hier tussenin zit natuurlijk ook nog heel veel! Deze gebieden zijn sowieso leuk met kleine wereldreizigers weten wij uit ervaring.

Funen met kinderen

Odense, de geboorteplaats van Hans Christian Andersen

Odense ligt op het eiland Funen en is bekend vanwege Hans Christian Andersen, de schrijver van vele beroemde sprookjes. Deze meester van de woorden heeft een eigen museum in het historische stadje Odense wat een bezoek met kinderen meer dan waard is. De kleine zeemeermin, de kleren van de keizer, sprookjes die velen toch wel kennen. Maar dit is niet alles wat Odense te bieden heeft aan gezinnen. Ook een bezoek aan openluchtmuseum Den Fynske Landsby is geweldig om meer te leren over de 19e eeuw.
Nyborg met kind op het strand

Nyborg, ontdek de historie

Nyborg ligt op het eiland Funen aan de Grote Belt, het kleine plaatsje herbergt het historisch museum Borgmestergården, Holckenhavn Slot, historische gebouwen en het Fyns Badestrand waar je heerlijk in de namiddag met de kinderen kunt spelen en uitwaaien. Parkeer je auto tegenover Storebælstbadet, kleed je om en zwem de zee in! 

Daphne van Rijnsoever

Denemarken heeft ons enorm verrast! Veel gezinnen gaan naar Denemarken vanwege LEGOLAND, maar er is nog zoveel meer te beleven dan dat.

Daphne van Rijnsoever

LEGOLAND Billund met kinderen

LEGOLAND Billund, daarom wil je naar Denemarken!

LEGO blijft jong en oud bekoren en voor veel mensen is LEGOLAND Billund eigenlijk de hoofdreden om eens naar Denemarken op vakantie te gaan. Als je voor een ultieme LEGO-beleving wilt gaan dan is een overnachting bij LEGOLAND wel echt heel gaaf (niet goedkoop). We hebben onze tips en aanbiedingen voor je verzameld om een onvergetelijke tijd in LEGOLAND te hebben.
Ribe met kinderen

Ribe Vikingecentre, oog in oog met de Vikingen 

Reis 1.300 jaar terug in de tijd en breng een bezoek aan de Vikingen. Ribe is de oudste stad van Denemarken. Bij Ribe VikingeCenter is er dagelijks een programma waardoor volwassenen en kinderen kunnen kennismaken met de Deense geschiedenis. Brood bakken, boogschieten en de krijgersopleiding zijn een aantal highlights. Leren over de geschiedenis staan hier echt centraal.

Denemarken met kinderen, Henne Strand

Vakantie in een kampeerhut

Overnachten in Denemarken met kinderen? Huur een typisch Deense kampeerhut op een mooie plek. Er zijn meer dan 5.000 kampeerhutten in Denemarken, veel Denen hebben een eigen hut waar ze in de weekenden naartoe gaan en die ze verhuren. De hutten zijn er in 5 categorieën van heel eenvoudig tot luxe met eigen douche en toilet, vaak staan de kampeerhutten op een camping,


TIP! Boek je campinghut zo vroeg mogelijk, want in het hoogseizoen zijn deze hutjes enorm populair.

Kindvriendelijk vakantiehuis huren in Denemarken

Leuke vakantiehuizen in Denemarken

Novasol

Een van oorsprong Deens bedrijf met een enorm aanbod huizen

Landal GreenParks

In de natuur, fijne faciliteiten en een centrale ligging.
Natuurhuisje Denemarken met kinderen

Natuurhuisje

Echt Deens: een huisje in de natuur. De specialiteit van Natuurhuisje!

Kindvriendelijk vakantiehuis in Denemarken

Meer vakantiehuizen in Denemarken

Ook leuk om te lezen:

Tips vakantie Denemarken met kinderen

Praktische informatie

Handig om te weten voordat je naar Denemarken gaat.

Tips vakantie Funen met kinderen

Eiland Funen

Van Odense tot Nyborg en zelfs nog iets verder

Vakantie in Zuid-Denemarken met kinderen

Zuid-Denemarken

De leukste uitstapjes in het vroegere Zuid Jutland

WOW PARK Billund

WOW PARK Billund

Buitenspelen in een enorm avonturenpark

Aanbiedingen LEGOLAND met kinderen

Legoland Billund

Van aanbiedingen tot NINJAGO World

Klimtoren Denemarken met kinderen

Skovtårnet op Seeland

Uitzicht over de boomtoppen in deze unieke observatietoren 

Tips vakantie Denemarken met kinderen

De wonderen van Denemarken

Wat maakt Denemarken zo uniek en waarom wil je er naartoe?

Stedentrip Kopenhagen met kinderen

Kopenhagen met kinderen

Van bier brouwen tot Tivoli,onze favorieten verzameld

Vakantie in Denemarken met kinderen

Denemarken

Wandelen, fietsen en de The Great Outdoors. Beleef Denemarken huis.