arrow_drop_up arrow_drop_down

Gratis tips en inspiratie in je mailbox?

50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we een fijne dosis liefde, tips en gezelligheid naartoe sturen?
Leuk, ik zoek inspiratie!
Your information is safe with us
7 juni 2016 
in Praag

Dierentuin in Praag, één van de mooiste zoos ter wereld

Je gaat op citytrip naar Praag. Moet je dan de dierentuin in Praag met een bezoekje vereren of is het een dierentuin zoals zovelen?

Dierentuin in Praag / Praha Zoo / Zoologick á zahrada

Als je genoeg tijd hebt dan is de dierentuin van Praag zeker een bezoekje waard tijdens je citytrip Praag met kinderen. Natuurlijk is het een dierentuin, maar wel eentje met een lange historie. De Praha Zoo opende haar deuren in 1931 vlakbij Kasteel Trója in Praag 7 en de dierentuin is het hele jaar geopend. In 2002 werd Zoologick á zahrada, zoals hij het Tsjechisch heet, zwaar getroffen door overstromingen en naar aanleiding daarvan werd de dierentuin eerst flink verbouwd. In een paar jaar tijd werd het vervolgens één van de beste zoos ter wereld, ze staan op de vierde plaats! Je kunt heerlijk rondwandelen in de Praha Zoo, kinderwagens en karren zijn ter plekke te huur. Voor kinderen zijn er speelplaatsen, een kinderboerderij en een stoeltjeslift.

Dierentuin in Praag

De Praha Zoo is de vierde beste dierentuin ter wereld, dus eigenlijk mag je deze zoo niet missen

Riviercruise vanuit Praag naar de zoo

Wil je het uitstapje naar de dierentuin in Praag nog leuker maken? Ga er dan naartoe met een riviercruise, met de (stoom)boot op de heen- en/of de terugweg om precies te zijn. De opstapplaats van het tripje met de boot is de Rasinovo-kade (Rašínovo nábřeží). Deze kade ligt tussen de Palackého en Jiráskův bruggen in Praag. Het meest praktisch is een enkele reis, want een boottrip duurt ongeveer 75 minuten plus een wandeling van 15-20 minuten van de kade naar de dientuin.

Je kunt makkelijk een dag doorbrengen van de Zoo van Praag en het prima combineren met een bezoek aan het tegenovergelegen Kasteel Troja, de Botanische Tuinen op de nabijgelegen heuvel of een bezoek aan de Krizik Fontein ’s avonds op de terugweg.

Kasteel Troja

Kasteel Troja is prima te combineren met een bezoek aan de dierentuin in Praag

Geboorte van een olifantje en een gorilla

Niet zo lang geleden werd er een jonge olifant geboren in Praha Zoo. Na 639 days zwangerschap werd gefilmd hoe het olifantje probeert te gaan staan. Enorm cute! Wil je dit deze jonge olifant zien, dan moet je snel zijn. Voor je het weet worden kleine baby’s groot…

Ook bijzondere was de geboorte van een baby gorilla in de dierentuin van Praag. Kortom: twee goede redenen om naar deze Zoo te gaan als je naar Praag gaat binnenkort!

Praktische informatie over de Praha Zoo

Wat zo ontzettend fijn is aan de dierentuin in Praag is dat hij betaalbaar is! Als volwassene betaal je ongeveer € 7,50 en voor een kind iets meer dan € 5,00. Dat zijn nog eens fijne prijzen. Ga je met twee volwassenen en twee kinderen dan betaal je in totaal ongeveer € 22,50 met een familieticket. Voor ieder extra kind betaal vervolgens ongeveer € 3,75. (actuele prijzen mei 2016). Ga je niet in juli of augustus en kun je op maandag gaan? Dan betaal je voor kinderen zelfs maar ongeveer € 1,85!

Meer lezen over Praag?

Zin in een stedentrip naar Praag met kinderen? Doe meer inspiratie op!

Praag met kinderen blogs

Over de schrijver
Ik ben Mireille, oprichter en eigenaar van Kleine Wereldreiziger. En trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Wij vinden het heerlijk om met de kinderen de wereld te ontdekken. Ver weg, maar zéker ook dicht bij huis! We geven onze passie voor reizen als snel door aan onze oudste zoon en zo begint ook Kleine Wereldreiziger. Wij vinden het belangrijk dat een vakantie een echte ervaring is, een belevenis waar nog lang over wordt gepraat. Fijne overnachtingen, bijzondere ervaringen en zoveel mogelijk weg van de massa. Dat is wat je kunt verwachten op Kleine Wereldreiziger. Voor gezinnen die net even wat anders willen, houden van comfort en op zoek zijn naar die gezellige sfeer.
Reactie plaatsen