Dierentuin Praag, één van de mooiste zoos ter wereld
07 juni 2016 
in Praag
3 min. leestijd

Dierentuin Praag, één van de mooiste zoos ter wereld

Je gaat op citytrip naar Praag. Moet je dan de dierentuin in Praag met een bezoekje vereren of is het een dierentuin zoals zovelen? Als je genoeg tijd hebt dan is de dierentuin van Praag zeker een bezoekje waard tijdens je citytrip Praag met kinderen.

Dierentuin in Praag / Praha Zoo / Zoologick á zahrada

Natuurlijk is het een dierentuin, maar wel eentje met een lange historie. De Praha Zoo opende haar deuren in 1931 vlakbij Kasteel Trója in Praag 7 en de dierentuin is het hele jaar geopend. In 2002 werd Zoologick á zahrada, zoals hij het Tsjechisch heet, zwaar getroffen door overstromingen en naar aanleiding daarvan werd de dierentuin eerst flink verbouwd. In een paar jaar tijd werd het vervolgens één van de beste zoos ter wereld, ze staan op de vierde plaats! Je kunt heerlijk rondwandelen in de Praha Zoo, kinderwagens en karren zijn ter plekke te huur. Voor kinderen zijn er speelplaatsen, een kinderboerderij en een stoeltjeslift. Wat zo ontzettend fijn is aan de dierentuin in Praag is dat hij betaalbaar is! Kijk naar de opties voor een familieticket als je met kinderen naar deze zoo gaat, dat kan zeker nog wat uitmaken.

Dierentuin in PraagDe Praha Zoo is de vierde beste dierentuin ter wereld, dus eigenlijk mag je deze zoo niet missen

Riviercruise vanuit Praag naar de zoo

Wil je het uitstapje naar de dierentuin in Praag nog leuker maken? Ga er dan naartoe met een riviercruise, met de (stoom)boot op de heen- en/of de terugweg om precies te zijn. De opstapplaats van het tripje met de boot is de Rasinovo-kade (Rašínovo nábřeží). Deze kade ligt tussen de Palackého en Jiráskův bruggen in Praag. Het meest praktisch is een enkele reis, want een boottrip duurt ongeveer 75 minuten plus een wandeling van 15-20 minuten van de kade naar de dientuin.

Je kunt makkelijk een dag doorbrengen van de Zoo van Praag en het prima combineren met een bezoek aan het tegenovergelegen Kasteel Troja, de Botanische Tuinen op de nabijgelegen heuvel of een bezoek aan de Krizik Fontein ’s avonds op de terugweg.

Kasteel TrojaKasteel Troja is prima te combineren met een bezoek aan de dierentuin in Praag

Geboorte van jonge dieren in de Praag Zoo

Regelmatig worden er jonge dieren in de dierentuin van Praag geboren. De afgelopen jaren onder andere een baby olifant en een baby gorilla. Even van tevoren kijken dus of je misschien nog pas geboren dieren kunt bewonderen, want dat zijn natuurlijk goede redenen om naar deze zoo te gaan als je in Praag bent. 

Mireilles citytrip tips voor Praag

Praag is de stad van de Karelsbrug, de Joodse Wijk en sfeer. Het is een geweldige stad om te bezoeken met kinderen. Veel gezinnen kiezen voor een lang weekend Praag of ze combineren een stedentrip met een vakantie in Tsjechië. Eén ding is zeker: je hebt minimaal 2 tot 3 dagen nodig om Praag met je gezin echt te kunnen beleven. Om je stedentrip optimaal te besteden is het sowieso handig om bijvoorbeeld de Prague Cars vooraf te kopen. Dat geeft je veel meer rust, waardoor je maximaal kunt genieten. Maak keuzes in Praag als je maar één dag hebt en ga nog een keertje terug!

Waarom tickets en excursies via ons boeken?

Wij supporten lokale bedrijven. Daarom werken wij samen met GetYourGuide waardoor we direct tickets, excursies en belevingen aan kunnen bieden van lokale ondernemers. Je boekt dus rechtstreeks bij onze partner, hebt ruime keuze en garanties. Everybody happy!

Ook leuk om te lezen:

PRAAG MET KERST
Stedentrip Praag met kinderen

OVERNACHTEN IN PRAAG

Jihlava Tsjechië met gezin

TSJECHIË MET KINDEREN

Kleine Wereldreiziger PLUS

Heb je vragen over Praag?

Word lid van Kleine Wereldreiziger PLUS en gooi ze in de groep!

✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen aan andere ouders en ons team

✅ Korting bij onze partners

✅ Extra downloads en moodboards met onze tips

arrow_drop_up arrow_drop_down