Oog in oog met giraffen, panda's, tijgers en meer!
24 april 2020 
4 min. leestijd

Oog in oog met giraffen, panda's, tijgers en meer!

Meivakantie al begonnen of nog voor de deur en geen idee wat je met je kinderen moet doen nu de thuisquarantaine nog steeds van kracht is? Kijk naar toffe livestreams bij dierentuinen over de hele wereld!

Het dierentuinen seizoen zou eigenlijk al in volle gang moeten zijn, maar de realiteit is helaas anders. Aan de andere kant gaat er een digitale wereld met livestreams bij dierentuinen open en kun je met je hele gezin de wereld over gaan op zoek naar mooie diersoorten bij Burgers’ Zoo in Nederland, Edinburgh Zoo in Schotland, Auckland Zoo in Nieuw-Zeeland en nog veel meer! Kortom: plan een dagje dierentuin vanuit jullie huiskamer. Wij hebben een selectie gemaakt van leuke dierentuinen over de hele wereld die een livestream hebben op dit moment.

Dierentuinen over de hele wereld maken het digitaal mogelijk om mee te kijken. Ontdek funfacts, bekijk hoe dieren geboren worden en bezoek vanuit je eigen huiskamer de mooiste dierentuinen van over de hele wereld. Het is nu even niet mogelijk om dierentuinen live te bezoeken, maar binnenkijken kan zeker wel! En spot je even geen dieren? Open dan een nieuw tabblad met een andere dierentuin en kom later even terug om te kijken!

Dierentuinen over de hele wereld met livestream

Klik hier en kijk op YouTube naar de dagelijkse vlogs van Burgers’ Zoo ranger Noëlle. Wij vinden de geluiden uit de silent zoo erg bijzonder en de feel good facts zijn erg leuk voor kinderen. Burgers’ Zoo is en blijft één van onze favorieten dierentuinen in Nederland.

Klik hier en kijk via de livestream mee naar de olifantenfamilie, want binnenkort verwachten ze een kleine reus in Dierenpark Amersfoort! De dracht én de geboorte zijn live te voglen via de de webcams.

In de Dublin zoo kun je hier meekijken naar de olifanten, pinguins en de Afrikaanse savanne. Deze laatste is bij ons favoriet, omdat het beeld beweegt en je dus meer kunt zien.

Klik hier en kijk mee naar de gieren, de leeuwen, de okapi’s, de neushoorns en nog een aantal andere dieren!

Klik hier om aan de andere kant van de wereld mee te kijken naar de otters, meerkatten, rode panda’s en meer. Bezoek ook de Afrikaanse savanne in de Auckland Zoo in Nieuw-Zeeland. Hoeveel giraffen kun jij hier spotten?

Eén van onze favoriete online zoos. Je kunt hier live meekijken en ook opgenomen beeldmateriaal terugzien. Je hebt hier gewoon echt heel veel keuze, van de apen (ze blijven altijd leuk!) tot de pinguins en van de panda’s tot de polar beren. Ook de butterfly cam en de ape cam vonden wij erg tof.

Wat gebeurt er allemaal in Marwell Zoo in Groot-Brittannië? Klik hier om onderwater te kijken in het aquarium en zwaai naar de pinquins, die zijn trouwens niet de hele dag actief. Kom dus even terug op een ander tijdstip als je er geen kunt spotten. Wij kijken naar de badderende pinguins die in het water springen rond het middaguur.

Klik hier en ga op bezoek bij onder andere de rhino’s, gorilla’s, olifanten, chimpansees en flamingo’s in Houston, Amerika. Je kunt de webcams zelf wat besturen dus wat beter ‘rondkijken’.

Dierentuinen over de hele wereld

Giraffen in Laikipia County in Kenya spot je hieronder. Maar je kunt ook live meekijken in Tembe Elephant Park of Madikwe Game Reserve in Zuid-Afrika. Ok, dit haalt het niet bij wildlife zelf spotten. Maar het is een prima alternatief en leuk om je volgende vakantie alvast voor te bereiden!

Leuk glamping in Slovenië met kinderen
OVERNACHTEN MET KIDS
ROADTRIPPEN IN EUROPA
Ebook Nederland met kinderen Kleine Wereldreiziger
ONTDEK NEDERLAND

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een van onze partners. Dat wil zeggen dat deze vakantie, dit artikel of een product gesponsord is zodat jij kunt blijven genieten van onze gratis content. Wanneer jij iets boekt of koopt bij een (reis)organisatie die wij aanbevelen dan krijgen wij  een kleine commissie op de boeking of aankoop. Jij betaalt niets extra. Op deze manier ondersteun je Kleine Wereldreiziger. De partijen en producten die we aanbevelen gebruiken wij zelf als wij op vakantie gaan, rondreizen of roadtrippen met ons gezin. We bevelen ze aan omdat we er zelf tevreden over zijn.