arrow_drop_up arrow_drop_down
Leuke uitjes in Drenthe met kinderen

Uitjes in Drenthe met kinderen

Belevingspad Hoogersmilde

Ben je op het belevingspad aangekomen dan spot je al snel een neergestort vliegtuig, echt een ontzettend tof speelobject. Veel gezinnen komen niet verder dan dit vliegtuig en dat is zond want er wachten nog veel meer belevingen op je kinderen bij het Belevingspad Hoogersmilde. Niet alleen de belevenis onderweg voor de kinderen is leuk, de route is ook afwisselend. Let even op waar je parkeer. P1 is direct bij de ingang van het belevingspad. P2 laat je over de camping lopen, maar heeft wel oplaadpunten.

Hét Boomkroonpad van Nederland

Bij het Boomkroonpad kun je het bos echt eens vanuit een ander perfectief bekijken. Het hoogste punt van het boomkroonpad is een uitkijktoren op 22,5 meter hoogte en je wandelt echt over de boomtoppen heen. Dat is wat dit pad bijzonder maakt. Je betaalt een klein entree voor je bezoek en kun in de omgeving ook perfect fietsen en wandelen. Bij Buitencentrum Boomkroonpad ligt ook het Speelbos Lorken. Hier kunnen je kinderen klimmen, hutten bouwen en het Lorkenspeelbos verkennen.

Boomkroonpad Drenthe met kinderen

Hét Boomkroonpad

Hunebedden én een pad tussen de toppen van bomen. Ontdek de natuur van de Hondsrug tot in het hart van de bossen.

Zand- en Kliederland 

De omgeving van het Dwingelderveld is werkelijk een fijn decor voor een wandeling. Je kunt verschillende wandelingen met je kinderen maken in dit gebied en rondom Bezoekerscentrum Dwingelderveld is bovendien nog genoeg ander plezier te beleven. Het Zand- en Kliederland is daar een goed voorbeeld van. Dit is een natuurlijke speelplek met waterplassen, een waterpomp waar je naar hartelust water op kunt pompen en heerlijk kunt ravotten. Mede mogelijk gemaakt door OERRR van Natuurmonumenten.

Westerbork met kinderen bezoeken

Tweede Wereldoorlog in Westerbork

Een bezoek aan Westerbork is op z'n minst indrukwekkend, zeker als je je kinderen de verhalen vertelt. Wat prettig is is dat je gratis over het kampterrein kunt wandelen en dus ook zelf invloed hebt op wat je kinderen en wel en niet meekrijgen. Herinneringscentrum Kamp Westerbork is een museum over de geschiedenis van het kamp en een bezoek in onze ogen zeker waard met oudere kinderen (8+) die dit soort onderwerpen een plekje kunnen geven zonder nachtmerries.

Ook leuk om te lezen:

Bezoekerscentrum Dwingelderveld Het startpunt voor je dagje in de natuur met kinderen
Genieten op hoogte

Ontdek hét boomkroonpad van Nederland met je kroost

Kliederen en ravotten

De omgeving van het Dwingelderveld biedt veel voor kids