Duitsland met kinderen, reizen met de trein
arrow_drop_up arrow_drop_down
14 december 2015 

Duitsland met kinderen, reizen met de trein

Duitsland met kinderen, je kunt rekenen op een actieve vakantie voor jong en oud. Natuurlijk ligt het voor de hand om met kinderen de auto te pakken om naar Duitsland te gaan, maar denk zeker ook eens aan de trein.

Handig om te weten als je naar Duitsland gaat met kinderen

  • In Duitsland kunnen kinderen in hotels vaak gratis overnachten bij de ouders op de kamer.
  • Voor veel musea geldt dat je voor kinderen korting krijgt en dus maar de helft van het entreegeld betaalt.

Reizen met de trein in Duitsland

Je kunt in Duitsland met je gezin erg goed reizen met de trein en er ook makkelijk naartoe reizen met de trein vanuit Nederland. Verder vind je in Duitsland gegarandeerd veel kastelen, markten, steden en natuur. Een selectie van leuke treinroutes als je Duitsland met kinderen bezoekt:

Bodensee met kinderen

Reis 150 kilometer door het Zwarte Woud in het zuidwesten van Duitsland en laat je samen met je kinderen echt verrassen door het spectaculaire landschap, de dennenbossen en steile rotswanden. De Schwarzwaldbahn loopt van Offenburg naar Singen am Hohentwiel, dat ligt bij de Bodensee. Overigens zeker een aanrader om bij de Bodensee te verblijven aan het eind van jullie treinreis. Breng een bezoek aan een aantal leuke plaatsjes zoals Lindau en het bloemeneiland Mainau waar je ook Mainau-kinderland zult vinden, samen met het grootste vlinderhuis van Duitsland. Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar.

Badische Schwarzwaldbahn

Onderweg ga je met de Badische Schwarzwaldbahn door veel tunnels en kun je uitstappen bij Donaueschingen om met eigen ogen te zien waar de rivier de Donau ontspringt. De Badische Schwarzwaldbahn is een gewone spoorlijn in Duitsland, maar wordt heel veel gebruikt door toeristen. Er is trouwens nog een andere treinroute die Schwarzwaldbahn heet. Deze trein rijdt tussen Stuttgart-Zuffenhausen en Calw, maar die bedoelen wij dus niet! Dan kom je zeker niet uit in de buurt van de Bodensee.

Meer informatie over reistijden op www.nsinternational.nl

Mainau aan de Bodensee met kinderen

Ontdek ‘trollen’ in de rotsen op Mainau, het bloemeneiland in de Bodensee

Linke Rheinstrecke

Aan de westkant van de rivier de Rijn, tussen Mainz en Koblenz in vind je de Linke Rheinstrecke. Vanuit Mainz kun je de heuvel met de kastelen al zien en natuurlijk ook de valleien en wijngaarden. Wij hadden dit niet verwacht in Duitsland en waren aangenaam verrast door de uitzichten. De spoorlijn kronkelt langs de Rijn en bij Koblenz zie je goed hoe de Rjin en de Moezel bij elkaar komen.Bewaren

Over de schrijver
Ik ben Mireille, oprichter en eigenaar van Kleine Wereldreiziger. En trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Wij vinden het heerlijke om met de kinderen op reis te gaan in Nederland, Europa en ook daarbuiten. We geven onze passie voor reizen als snel door aan onze oudste zoon en zo begint ook Kleine Wereldreiziger. Toen ik startte was er nog heel weinig informatie te vinden over reizen met kinderen. Dat is nu wel anders! Ik wil met mijn team aan ouders laten zien hoe leuk het is om de wereld te ontdekken met kinderen. Comfortabel reizen en een goede prijs/kwaliteit verhouding zijn daarbij belangrijk vinden wij. Fijne accommodaties, bijzondere overnachtingen en vakantiewoningen waar juist niet de grote massa naartoe gaat. Dat is wat je kunt verwachten op Kleine Wereldreiziger. Voor gezinnen die net even wat anders willen, houden van comfort en op zoek zijn naar die gezellige sfeer. Heb jij een tip? Of heb jij een fijne accommodatie voor gezinnen? Stuur een bericht naar Mireille via mireille@kleinewereldreiziger.nl.