arrow_drop_up arrow_drop_down
Vakantie in Duitsland met kinderen

Duitsland met kinderen, zoveel te beleven!

Een vakantie in Duitsland is met kinderen een perfecte keuze. Wandelen in de bergen, mooie pretparken, betaalbaar uit eten, sprookjesachtige kastelen, stranden en meren. Duitsland heeft veel te bieden voor gezinnen!vakantie in Duitsland met kinderen

Duitsland met kinderen: van dagje pretpark tot wandelen in de bergen

Duitsland is dus niet voor niets het populairste vakantieland in Europa voor gezinnen. Er is ontzettend veel keuze in kindvriendelijke accommodaties en activiteiten. Er is in Duitsland voor ieder wat wils en het is niet zo heel lang rijden. Wil je wandelen, klimmen en genieten van de natuur dan zijn bijvoorbeeld het Zwarte Woud en de Eifel een perfecte keuze. Wil je actie en thrillrides? Ga dan naar één van de attractieparken van Duitsland. Duitsland is het hele jaar door een geschikte bestemming voor gezinnen. In de zomer is het er fijn en op veel plaatsen kun je in de winter skiën. Genoeg keuze dus!

Je kunt rekenen op een actieve vakantie voor jong en oud in Duitsland. Natuurlijk ligt het voor de hand om met kinderen de auto te pakken, maar denk zeker ook eens aan de trein.

Babyvoeding in Duitsland

Handig om te weten over Duitsland

  • In Duitsland kunnen kinderen in hotels vaak gratis overnachten bij de ouders op de kamer.
  • Voor veel musea geldt dat je voor kinderen korting krijgt en dus maar de helft van het entreegeld betaalt
  • Boodschappen doen is in Duitsland vele malen goedkoper dan in Nederland en dat geldt ook voor uit eten gaan. Dit maakt je vakantie een stuk goedkoper.
  • Koop babyproducten in Duitsland. Zowel de artikelen bij de drogist als hapjes bij de supermarkt zijn vele malen goedkoper!

Leuke kindervakantie in Duitsland: de regio's op een rij

Vakantie in Duitsland met kinderen Eifel

Vakantie Eifel

De Eifel met kinderen is erg geschikt vanwege de variatie van deze regio. Het is niet zo ver rijden en toch zit je in het vulkanisch landschap tussen bergen, schilderachtige dorpjes, prachtige natuur en mooie burchten. De Eifel heeft heel veel kindvriendelijke attracties waaronder wildparken, musea voor het hele gezin en avonturenparken. Wij hebben in de Eifel geweldige wandelingen gemaakt en genoten van de prachtige uitzichten onderweg.

Wij hebben vanuit Monreal een heel mooi stuk van de Eifel gezien met ons gezin. We kunnen dit schilderachtige dorpje zeker aanbevelen voor gezinnen die centraal willen zitten in de Eifel met kids.


Wij vonden de Eifel met een baby erg geschikt, omdat het maar 2,5 uur rijden was voor ons. Korte afstanden zijn erg fijn met en voor een baby.

Vakantie in Duitsland met kinderen Zwarte Woud

Vakantie Zwarte Woud

Ben je in voor wat avontuur? Ga dan op vakantie naar het Zwarte Woud met kinderen. In deze regio kun je een relatief goedkope vakantie plannen, omdat de accommodaties betaalbaar zijn. De mensen zijn hier erg gastvrij en gemütlich (gezellig). Voor een actieve vakantie is dit een perfecte regio voor gezinnen. Wandelen, fietsen, rodelen of survivalen? Het kan allemaal in het Zwarte Woud. Geniet van stoere rodelbahnen, avontuurlijke baumwimpfelpaden met een prachtig uitzicht en van lange hangbruggen. Durf jij net als wij naar de overkant te lopen?

Vanuit het Zwarte Woud is een bezoek aan Europa-Park, het grootste pretpark van Duitsland en tweede pretpark van Europa en absolute must als je het ons vraagt. Nog veel gaver is om minimaal 2 nachten te overnachten in Europa-Park zelf. Dit gaan je kinderen niet snel vergeten!

Duitsland is met kinderen super toegankelijk! Het eten is betaalbaar en lekker voor kinderen, het is niet zo ver rijden en er is zo enorm veel te beleven! Je hoeft je in Duitsland met kinderen geen seconde te vervelen!

- Mireille

Vakantie in Duitsland met kinderen Moezel Cochem

Vakantie Moezel & Rijn (Rijnland-Pfalz)

Een vakantie rondom de Moezel en de Rijn is met je gezin zeker leuk. De deelstaat Rijnland-Palts is heerlijk  met kinderen. Wil je op een korte vakantie in de Moezelstreek? Dan is het plaatsje Cochem erg leuk om te gaan ontdekken. En sla dan ook zeker de omgeving niet over, want er is genoeg moois te zien.


Vanuit Cochem en omgeving kun je  perfect een dagje naar historische steden als Trier en Worms. In Rijnland-Palts is ook een vakantie rondom de Laacher See een aanrader. Vanuit dit kratermeer zit je vlakbij de leuke plaatsen Koblenz, Mayen en Andernach.

Vakantie in Duitsland met kinderen pretpark Europa-Park

Leuke pretparken in Duitsland met Europa-Park als topper

Shows, achtbanen en genieten van sprookjes en mooie verhalen? Een pretparkvakantie in Duitsland is absoluut een aanrader! In het Ruhrgebied op maar een paar uurtjes rijden van Nederland zijn gave parken zoals Wunderland Kalkar, Phantasialand en Movie Park Germany.


Vind je het niet erg om wat verder te rijden en wil je echt wat unieks beleven? Ga dan minimaal 2 en liever nog 3 dagen naar Europa-Park aan de rand van het Zwarte Woud.