België

Een gezinsvakantie in België is altijd een goede keuze, want België met kinderen heeft zoveel mogelijkheden! Of je nou wilt relaxen, actief wilt zijn of een combinatie daarvan wilt maken: keuze genoeg. Een kindervakantie in Belgie start voor veel gezinnen met het vinden van een kindvriendelijk vakantiepark. Landal GreenParks kunnen we aanbevelen uit eigen ervaring.

Pretparken België

Verder is het genieten tijdens een kindervakantie in België van één van de pretparken die het land rijk is. Plopsa Coo is populair en dat geldt ook voor Plopsa Indoor Hasselt en Plopsaland De Panne. Voor daredevils is een dagje Walibi Belgium een aanrader.

Feestdagen België

januari – Nieuwjaarsdag
Maart/April – Goede Vrijdag
Maart/April – Pasen
1 mei –  Dag van de Arbeid
5 mei – Hemelvaart
15 & 16 mei  –  Pinksteren
21 juli – Dag van de Grondwet
15 augustus –  Onze Lieve Vrouw Hemelvaart
1 november – Allerheiligen11 november –  Wapenstilstand van 1918
25 & 26 december –  Kerstmis

Het weer in België

Het weer in België is vergelijkbaar met het weer in Nederland. In de tabel hieronder zie je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand.

De beste reistijd voor België is mei t/m september. België geen extreme weersomstandigheden. In de winter is het niet heel erg koud, in de zomer niet enorm warm. Natuurlijk met uitzonderingen. De meeste regen valt in de zomermaanden, terwijl je in deze maanden ook de meeste kans hebt op zon.

Laatste artikelen over België met kinderen:

Pagina 1 van 212