Spanje

Jaa, roadtrippen met kinderen is vet! Wij tippen een aantal bestemmingen

Jaa, roadtrippen met kinderen is vet! Wij tippen een aantal bestemmingen

Roadtrippen met kinderen: we love it! We zijn gewoon niet het type gezin dat neercrasht op één locatie om vervolgens daar de hele vakantie te blijven. Ja, natuurlijk doen we dat ook wel eens, want je kunt niet altijd op ‘aan’ staan. Is onze vakantie langer dan een week? Dan zijn wij altijd en route om zoveel mogelijk te zien en te beleven. We delen onze favorieten voor gezinnen met je!

Lees meer

Finca Alegria de la Vida

Finca Alegria de la Vida

Finca Alegria de la Vida is een gezellig boerderijtje van meer dan 80 jaar oud waar Bert en Margreet hun ziel en zaligheid in hebben zitten. In de binnenlanden van Zuid Spanje zul je met je kinderen genieten in één van hun vier gastenverblijven. Een bijzondere plek om met kinderen te overnachten in Spanje? Slaap dan in een safaritent! Kinderen zullen zich prima vermaken in dit heerlijke stukje Andalusië.Lees meer

Hacienda Guaro Viejo

Hacienda Guaro Viejo

Zoek je een vakantie appartement in Zuid Spanje met kinderen waar je lekker midden in de natuur bent en toch best wel overal dichtbij? Dan is Hacienda Guaro Viejo het antwoord en het verhaal achter Hacienda Guaro Viejo is net zo mooi als het plekje zelf.

Hacienda Guaro Viejo in ’t kort

  • Nederlands management
  • 7 kleinschalige appartementen met eigen terras en BBQ
  • Handige welkomstarrangementen
  • Flamenco les en extreem kindvriendelijk

Een heerlijk vakantie appartement in Zuid Spanje

Een kleine 10 jaar geleden vertrokken de Nederlandse Gerrit en Judith met hun kinderen naar het zuiden van Spanje met hun drie kinderen. Van die keuze hebben ze nooit spijt gehad, ze verruilden Nederland in voor een mooi plekje en uiteindelijk een eigen haciënda in Andalusië. Een droom die veel mensen niet waarmaken, zij wel! Net buiten Guaro aan de rand van Sierra de las Nieves vonden zij deze wereldplek met hun gezin, een vakantie appartement in Zuid Spanje met uitzicht op de toppen van de Sierra Nevada en geloof ons: die zijn machtig mooi! Wij waren zelf in dit gebied in Andalusië en kunnen uit eigen ervaring zeggen dat het een prachtig gebied is om te ontspannen met je gezin en toch soms wat te ondernemen. Verwacht vooral veel mooie natuur, voor het strand aan de Costa del Sol zul je meer dan een half uur moeten rijden, rust dus in plaats van drukte en veel toeristen.

Wereldplekken in de natuur van Zuid-Spanje

In Andalusië is het een walhalla voor gezinnen die echte natuurliefhebbers zijn en het massatoerisme willen ontvluchten. Er is prachtige natuur in de omgeving van Hacienda Guaro Viejo waaronder dus het natuurpark Sierra de las Nieves. Zwemmen in een heldere beek met mooie watervallen bij Barranco Blanco, een uitdagende wandeling door de El Chorro-kloof, het stuwmeer van Ardalaes met kraakhelder water en prachtig zacht zand. Zo helder is je zwemwater niet vaak! En je kunt hier zelfs ook nog vissen of kanoën. Wil je dan toch nog wat meer naar de bewoonde wereld en wat leuke plaatsen zien? Ga dan in ieder geval naar Malaga, Córdoba en natuurlijk de witte dorpen van Ronda inclusief het blauwe smurfendorp.

 

Welke Spaanse steden mag je niet missen?

Welke Spaanse steden mag je niet missen?

De meeste Spaanse steden zijn een feest om naartoe te gaan met je kinderen, omdat er eindeloos veel mogelijkheden zijn. Je kunt je kinderen prima meenemen naar steden als Barcelona of Madrid. Er zijn genoeg attracties in de Spaanse steden die leuk zijn voor kinderen, bovendien betaal je voor kinderen onder de vier jaar vaak geen entree. Bij sommige musea ligt deze leeftijdsgrens zelfs op zeven jaar.Lees meer