Fietsen in Barcelona met kinderen, highlights in een paar uur
29 januari 2016 
in Spanje
1 min. leestijd

Fietsen in Barcelona met kinderen, highlights in een paar uur

Fietsen in Barcelona is een aanrader met kinderen. Niet met deze driewieler, maar gewoon op je eigen fiets! Je ziet in korte tijd veel van de stad en kinderen hoeven niet te veel te lopen. Een groot voordeel en dus ook voor ouders een wat meer ontspannen manier om deze geweldige stad te zien.

Fietsen in Barcelona is fun

Je hoeft niet continue je ogen op kind te houden, maar hebt zelf ook even ‘rust’ tijdens een fietstour door een stad. Wij hebben zelf goede ervaringen met Bajabikes.eu. Zij bieden verschillende soorten fietstours aan. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een highlights fietstour waarin je alle hoogtepunten van Barcelona ziet, maar Bajabikes heeft bijvoorbeeld ook een Tapas-fietstour. Je maakt kennis met een aantal leuke tapasbarretjes van Barcelona en daardoor is het programma voor je kinderen afwisselend. Als je kinderen makkelijke eters zijn is dit echt een ontzettend leuke tour. Dat is dan ook de reden dat wij deze tour hebben geboekt: eten is voor onze zoon een feestje en hij vindt het concept van tapas erg leuk. Allemaal kleine hapjes, veel variatie en zelf kiezen! Er zijn veel verschillende aanbieders voor fietstours in Barcelona, zelf hebben wij goede ervaringen met en Bajabikes.

Fietsen over de Ramblas

De fietstour laat de hoogtepunten van Barcelona zien en daar horen natuurlijk de zeven bouwwerken van Gaudí bij die allemaal op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Niet alle bouwwerken staan in Barcelona. De Cripta Colònia Güell ligt buiten Barcelona in Santa Coloma de Cervelló en is bereikbaar met de bus en de metro. Er zijn Nederlandse gidsen die je graag alles vertellen over Barcelona. Ons advies: vraag ze het hemd van hun lijf over alle hoogtepunten van deze prachtige stad, maar zorg ook dat je inside tips van Barcelona krijgt. Waar kun je met kinderen bijvoorbeeld goed eten? Haal het maximale uit je bezoek in Barcelona en verspil geen tijd met eindeloos zoeken naar een geschikt restaurant.

Ook een fietstour door Barcelona maken?

Vind je het leuk om zelf Barcelona te ontdekken op de fiets met je eigen gezin? Er zijn ook mogelijkheden om fietsen te huren bij Bajabikes.eu zonder gids. Ze verhuren ook kinderstoeltjes voor op de fiets en je kunt kiezen uit een gigantisch pakket met fietstours.

Ook leuk om te lezen:

Leuk glamping in Slovenië met kinderen
OVERNACHTEN MET KIDS
ROADTRIPPEN IN EUROPA
Ebook Nederland met kinderen Kleine Wereldreiziger
ONTDEK NEDERLAND

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een van onze partners. Dat wil zeggen dat deze vakantie, dit artikel of een product gesponsord is zodat jij kunt blijven genieten van onze gratis content. Wanneer jij iets boekt of koopt bij een (reis)organisatie die wij aanbevelen dan krijgen wij  een kleine commissie op de boeking of aankoop. Jij betaalt niets extra. Op deze manier ondersteun je Kleine Wereldreiziger. De partijen en producten die we aanbevelen gebruiken wij zelf als wij op vakantie gaan, rondreizen of roadtrippen met ons gezin. We bevelen ze aan omdat we er zelf tevreden over zijn.