Fieten langs de highlights van Sevilla
15 augustus 2019 
in Spanje
5 min. leestijd

Fieten langs de highlights van Sevilla

Fietsen in Sevilla met kinderen? Een must do! Je kunt de higlights van deze stad in een ochtend prima zien, kiezen waar je nog naar terug wilt gaan en je krijg een fijne dosis extra informatie.
Na onze positieve ervaringen met fietsen in o.a. Luca (Italië), Bangkok (Thailand), Chiang Mai (Thailand) en Barcelona (Spanje) hebben we besloten om vaker een openbare fietsen te huren in steden of om een georganiseerde fietstour te maken. De eerste stad die op onze to do lijst stond was voor de hand liggend tijdens onze vakantie naar Spanje. We gaan fietsen in Sevilla! De meest voor hand liggende aanbieder van deze fietstours in steden is BajaBikes. Sevilla, here we come…

Fietsen door het levendige Sevilla

Sevilla is een hele fietsvriendelijke stad met een prettig klimaat en meer dan 120 kilometer aan fietspaden die keurig zij onderhouden. Het grote voordeel van een stad als Sevilla verkennen op de fiets is dat je in korte tijd echt alle highlights kunt zien. Tijdens de fietstour door Sevilla leer je de stad snel kennen en zie je dus ook heel goed naar welke plekken je later zeker nog een keer terug wil gaan en welke bezienswaardigheden je kunt afvinken, omdat je ze gezien hebt en ze toch wat minder bijzonder zijn dan je dacht.

Een klein nadeel is in onze ogen wel dat je maar kort de tijd hebt om foto’s te maken. Op zich logisch natuurlijk, voor een goede foto kun je de rest van de dag of het weekend gebruiken. Het doel van de fietstour is natuurlijk om highlights te laten zien en gerichte informatie daarover te geven. En dat doet BajaBikes meer dan goed!

Beleef de sfeer van Sevilla het beste op de fiets

Nadat je bij Baja Bikes een fiets hebt uitgezocht die bij je past – eventueel met de extra optie voor een kinderstoeltje (vooraf gratis boeken) of electrische fiets – klinkt het startsein voor de fietstour door Sevilla. De ervaren Nederlandse gidsen van Baja Bikes nemen je mee over bruggen, door typische wijken, prachtige parken en historische bezienswaardigheden. Je proeft de sfeer Triana als je over de Puente de Triana deze beroemde wijk in fietst. Een wijk die zich kenmerkt door haar sfeervolle gekleurde huisjes.

Als er dan door onze enthousiaste gids Rosalie wordt verteld dat je in de avonduren – en dan vooral in de weekenden – in deze wijk regelmatig flamenco muziek hoort komen uit de gezellige barretjes die de wijk Triana rijk is, dan krijg je meteen zin om dit mee te maken. Vooral omdat onze fietstour precies op een zaterdag valt. Zou het toeval zijn?! Als de sfeer er eenmaal in zit in de barretjes dan wordt er uiteindelijk tot in de late uurtjes gedanst. Erg leuk om dit mee te maken! Ouders; regel een oppasservice of maak je kinderen enthousiast.

Waarom voor Baja Bikes kiezen?

In mijn ogen is er niets handiger dan een stad ontdekken op de fiets. Baja Bikes heeft goed begrepen hoe je dat het best kunt doen. Ze hebben fietsen die kwalitatief goed zijn en lekker fietsen met meer dan genoeg versnellingen. Comfortabel dus. Tijdens de tour heeft onze gids Rosalie veel te vertellen, ze kent de stad Sevilla duidelijk erg goed en heeft veel interessante insight informatie. Ze maakt ook tijd om andere vragen te beantwoorden en door de manier waarop ze vertelt hang je aan haar lippen. De tour is erg afwisselend en ook voor kinderen vanaf 10 jaar – die dan op een eigen fiets kunnen rijden – erg geschikt. Het tempo wordt gewoon aangepast in de groep en als je dat vervelend vindt dan kun je natuurlijk altijd een individuele tour boeken bij Baja Bikes waarin je hoogtepunten ziet zoals Plaza de España, Giralda, La Catedral en El Parque de María Luisa.

Ook leuk om te lezen:

Leuke Roompot met kinderen
KINDVRIENDELIJK OVERNACHTEN
ROADTRIPPEN IN EUROPA
NEDERLAND ONTDEKKEN
Kleine Wereldreiziger PLUS

Vragen over deze bestemming(en)?

Word lid van Kleine Wereldreiziger PLUS en gooi ze in de groep!

✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen aan andere ouders en ons team

✅ Korting bij onze partners

✅ Extra downloads en moodboards met extra tips

arrow_drop_up arrow_drop_down