Op de bonnefooi naar Frankrijk met de tent (en een baby!)
22 maart 2017 
3 min. leestijd

Op de bonnefooi naar Frankrijk met de tent (en een baby!)

Kamperen is voor veel Nederlandse gezinnen de ultieme manier om hun vakantie door te brengen. Frankrijk en Italië zijn zeer populaire kampeerbestemmingen voor Nederlanders.

Met een baby in de tent naar Frankrijk

Omdat wij zelf geen kampeertypes zijn, maar onze lezers natuurlijk ook kennis willen laten maken met deze manier van vakantie doorbrengen, hebben we een interview met Anna. Zij en haar vriend gaan al jaren op kampeervakantie en sinds dit jaar gaat baby Emma ook mee.

Wie heb ik tegenover me zitten?

Ik ben Anna (31 jaar) en sinds 2001 samen met mijn vriend Patrick (37 jaar). In 2002 hadden we onze eerste gezamelijke kampeervakantie en sindsdien hebben we de smaak te pakken. Kamperen zat Patrick al in het bloed, voor mij was het nieuw. Maar inmiddels kan ik genieten van het slapen in de buitenlucht en het geluid van de krekels, ook al is het luchtbed elke ochtend een beetje platter. Begin dit jaar heeft er gezinsuitbreiding plaatsgevonden. Superblij en supertrots zijn we met Emma. Niets leukers dan wakker worden door haar vrolijke lach en kijkend in haar grote ogen. Na een weekendje kamperen op Texel in een ingerichte tent gaan we nu verder weg.

Waar ging julle vakantie naartoe dit jaar?

Dit jaar gingen we voor het eerst kamperen met ons drietjes. Frankrijk was ons doel en we dachten aan de Dordogne. Na overleg met een lieve collega, kwamen we terecht in Limeuil, vlakbij le Bugue. Gewoon op de bonnefooi kwamen we bij de leuke camping La ferme de Perdigat. Een kleine camping met mooie grote plaatsen, schaduw, een zwembadje en gericht op gezinnen met kleine kinderen. Emma is pas 7 maanden, dus kan niets zeggen, maar ze lachte veel en lijkt absoluut geen last te hebben gehad van de reis naar Frankrijk. We zijn met de auto gegaan en hebben de tijd genomen. Onderweg vaak uitgestapt, want te lang in de Maxi Cosi zitten is niet goed voor een baby.

Wat zijn je mooiste herinneringen aan de Dordogne in Frankrijk?

Een vakantie met een kleintje is natuurlijk heel anders, dan met zijn tweeën. Gelukkig hadden we ons daarop ingesteld. De mooie herinneringen zaten vooral in de rust die we hadden en in nog veel meer:

  • Uren picknicken met lekker vers stokbrood; Emma lekker op het kleed en wij lekker eten;
  • Emma die net met vaste voeding begon; Het verse fruit waar we met zijn drietjes van genoten;
  • ’s Avonds op de camping in het knusse restaurantje; Emma slapend in de kinderwagen en wij genieten van kleine hapjes en een stok kaarten;
  • Pootjebaden in de Vezere;
  • De waarschuwing in de grotten van Lascaux; wanneer Emma begon te huilen zouden we eruit moeten. Wat bleek? Emma vond het prachtig en was alleen maar aan het rondkijken en aan het lachen;
  • Het wandelen tussen de zonnebloemen en boomgaarden;
  • Boodschappen doen in de grote supermarkten;
  • BBQ-en met verse ingrediënten op de camping.

Hebben jullie tips voor ouders die met de auto naar hun vakantiebestemming reizen?

Absoluut! Koop, huur of leen een dakkoffer voor alle spullen. Zo is de auto niet stampvol en kun je toch alles meenemen. Neem een kinderwagen mee waar je kindje in kan slapen en een sjaal die je erover heen kunt draperen tegen de zon, de muggen en natuurlijk ook voor de afleiding. Rijd niet in het weekend ivm kans op files en neem voldoende eten en drinken mee. Koop absoluut een zomerhoes voor in de Maxi Cosi tegen het zweten. Neem de tijd, de reis is ook al vakantie. Wij namen regelmatig (om de 2 uur) pauzes, soms van een uur of zelfs meer om lekker rustig te eten en Emma te laten spelen op het kleed. Voor de rest heeft ze veel rondgekeken en geslapen in de auto. Kijk ook even goed uit of de TomTom je over alle bergwegen leidt of de kortste route aangeeft.

Wat vinden jullie het grootste verschil nu je op vakantie gaat met je kindje?

Je hebt meer spullen bij je. Je kunt niet zomaar ’s avonds de stad in duiken en het laat maken en je blijft dus meer op de camping. Je moet altijd nadenken of je alles bij je hebt. Extremere activiteiten kun je niet samen doen, omdat er altijd iemand bij de baby moet blijven. Je kunt kleine activiteiten plannen.
Doordat we ons hier echter al op hadden ingesteld, was de vakantie wel heel rustgevend en genoten we van de kleine dingen zoals uitslapen, het ontbijt en het wandelen in de omgeving.

Tot slot: wat is jullie favoriete vakantieherinnering van dit jaar?

Het bezoek aan de grotten! Met Emma in de draagzak en de sjaal eromheen gewikkeld om haar warm te houden. Leuk om haar snoetje te zien en te zien hoe ze alles om haar heen intens beleeft. En het spontaan picknicken onderweg in een weilandje met een kleedje en een parasol en vers stokbrood en fruit, dat was ook heerlijk. Terwijl vriendelijke Fransen om ons lachen en ons begroeten. Lekker samen spelen en zingen.

Over de schrijver
Ik ben Mireille, eigenares van Kleine Wereldreiziger en trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Met ons gezin ontdekken wij graag de wereld. Ver weg, maar zéker ook heel dicht bij huis! Wij vinden het belangrijk dat een vakantie, uitje of weekendje weg een ervaring is waar nog lang over wordt gepraat. Daar horen voor ons van die fijne adressen bij om comfortabel te overnachten in combinatie met slow travel.
Kleine Wereldreiziger PLUS

Heb je vragen over deze bestemming?

Word lid van Kleine Wereldreiziger PLUS en gooi ze in de groep!


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen aan andere ouders en ons team

✅ Korting bij onze partners

✅ Extra downloads en moodboards met extra tips

Kleine Wereldreiziger PLUS

Heb je vragen over deze bestemming?

Word lid van Kleine Wereldreiziger PLUS en gooi ze in de groep!


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen aan andere ouders en ons team

✅ Korting bij onze partners

✅ Extra downloads en moodboards met extra tips

arrow_drop_up arrow_drop_down