Friesland met kinderen
arrow_drop_up arrow_drop_down
Friesland met kinderen

Friesland met kinderen, water en prachtige natuur

Friesland tips voor gezinnen

Friesland is een heerlijke plek voor gezinnen

Als je aan Friesland denkt, dan denk je automatisch aan natuur, mooie landschappen, de wadden en natuurlijk aan het water van de Friese meren. Als je in eigen land op vakantie gaat of een lang weekend weg wilt gaan dan is Friesland werkelijk waar een echt feest voor gezinnen.

Kinderactiviteiten zijn er genoeg in Friesland dat in de Kameleon boekenreeks centraal staat. Veel kinderen zullen de boeken over de Friese tweelingbroers Sietse en Hielke Klinkhamer wel kennen. Zij beleven met hun boot De Kameleon allemaal avonturen in Friesland. Erg gaaf om daar als kind dan ook zelf naartoe te gaan natuurlijk!

Fietsen in Friesland met kinderen

Van Winkeltjesroute tot Elfsteden

Met Birdaard (Fries: Burdaard) als uitvalsbasis verkennen wij het noorden van Friesland. We gaan fietsen langs de tegeltjesbrug en het beroemde 11-stedenbruggetje. We drinken heerlijke thee en genieten in een van de vele theetuinen. We varen over de Dokkumer Ee en gaan naar Dokkum en natuurlijk mag ook de Noord-Friese Winkeltjesroute niet ontbreken om kennis te maken met allerlei mooie ambachten.

Varen in Friesland met kinderen

Varen met Freek in de Alde Feanen

Ook in Nationaal Park de Alde Feanen heeft Freek Vonk zijn sporen achtergelaten. Het is geweldig om met een sloepje het water op te gaan onder begeleiding van Freek himself. Hij vertelt zoals je van hem gewend bent vol passie over alles wat je kunt spotten en zien onderweg.

Dagje Dokkum met kinderen

Dagje Dokkum met kinderen

De stad van het smalste huisje van Nederland. De stad aan de Elfstedentocht. De stad waar Bonifatius werd vermoord en de stad die heerlijk is om te bezoeken met je gezin. Niet alleen Dokkum met kinderen is leuk, ook de omgeving heeft enorm veel te bieden voor gezinnen. Huur een sloepje en vaar Dokkum binnen of parkeer je auto aan de rand en loop dit fijne plaatsje in met de kinderen.

Meer kinderactiviteiten Friesland

Kameleon Dorp Terherne

Kameleon Dorp Terherne

Beleef de avonturen van Hielke en Sietse en ga terug naar het boerenleven van de jaren vijftig. Durf jij over de sloot te springen?

Aqua Zoo Friesland

Aqua Zoo Friesland

Ten oosten van Leeuwarden in het recreatiegebied de Groene Ster ligt deze zoo met de focus op waterdieren.

Poppentheater Peterselie

Poppentheater Peterselie

Poppentheater Peterselie reist door het hele land maar heeft haar thuisbasis in Kampen. Erg leuk voor kinderen vanaf 2 jaar.

De Pannekoektrein in Marrum

Geen enkele twijfel over mogelijk, hier moet je....nee, hier wil je echt heen! Lekker eten en een complete treinbelevenis.

Wandelen in Friesland met een kind

Wandelen in de Friese natuur

Wandelen kun je op heel veel plekken in Friesland. Een prachtig gebied is de Alde Faenen, hier zijn een aantal mooie routes uitgestippeld. Begin je voetreis bij het bezoekerscentrum van het Nationaal Park, dan kun je kiezen en vragen welke wandeling geschikt is voor jullie gezin.

De Koken Akkum

Eten bij de Koken in Akkum

Hier is bijna geen introductie nodig. Dit ontzettend leuk ingerichte wereldplek is echt een must bij goed weer, je zit er namelijk buiten. Aan de haven, met een heleboel dieren erbij dus kinderen zullen zich zeker ook vermaken tijdens het wachten op het heerlijke eten.

Logeren bij de boer in Friesland

FarmCamps De Geele Bosch

FarmCamps De Geele Bosch

Oldeholtwolde

✓ Fijn Weer Garantie

Hoeve Meskenwier

Hoeve Meskenwier

Akkrum

✓ Voor herhaling vatbaar

Vee- & Schapenhouderij Hoeve Waterschap

Vee- & Schapenhouderij Hoeve

Echtenerbrug

✓  Bootje varen, wandelen, fietsen