arrow_drop_up arrow_drop_down
Tips en uitjes in Gelderland met kinderen

Gelderland met kinderen

Gelderland is zoveel meer dan alleen de Veluwe

Gelderland ligt zo'n beetje in onze achtertuin en we hebben er al zoveel leuke uitjes mogen beleven. De Tuinen van Appeltern, Avonturenpad Erve Brooks, Burgers' Zoo, de Bostoren in Putten, Paleis het Loo en ga zo nog maar even door. Gelderland is natuurlijk bekend vanwege de Veluwe, maar er is echt meer dan dat alleen. Musea, dierentuinen, kastelen en natuurlijk ook pretparken zoals Julianatoren en Het Land van Jan Klaassen. En wat dacht je van een leuke stedentrip in Gelderland met je kinderen? Arnhem, Apeldoorn, Harderwijk, Nijmegen. We kunnen ze allemaal tippen.
Leuke uitjes in Apeldoorn met kinderen

Koninklijk Wildpark Aardhuis Apeldoorn

Spread the word! Koninklijk Wildpark Aardhuis op de Veluwe aan de rand van Apeldoorn is weer geopend. Deze plek was een paar jaar lang gesloten, maar na renovatie nu weer helemaal klaar voor bezoekers. Wat een fijne plek is dit om wild te spotten met je kinderen. Bovendien kun je hier lekker lunchen en lekker boerderij ijs scoren.

TIP! Zorg dat je bedacht bent op teken, want deze vind je hier helaas ook.

Speeltuin in Gelderland met kinderen

Paleis het Loo in Apeldoorn

Paleis het Loo is een must met kinderen als je naar Apeldoorn gaat en hoewel het Paleis al jarenlang gerenoveerd wordt, is er toch genoeg te doen. Loop door naar de 

Koninklijke stallen en laat je kinderen spelen in het kleine paleis dat daar te vinden is. Je bent hier met gemak een halve dag zoet en met de prinsen- en prinsessendagen met gemak een hele dag.

Stedentrip Apeldoorn met een kleuter

Stedentrip Apeldoorn en omgeving

Apeldoorn en omgeving, je kunt er met gemak twee weken vertoeven. Ja echt? Ja, absoluut. Pretpark Julianatoren is natuurlijk ultiem voor kinderen en zelf ga je de liedjes leuk vinden als je ze vaker hoort (je bent gewaarschuwd!). Verder natuurlijk prachtige natuur en in de omgeving mooie plekken als Radio Kootwijk, het Aardhuis en de stad zelf niet te vergeten.

Thee drinken bij Jip & Janneke Zaltbommel

Op naar Zaltbommel! Je zult verbaasd zijn over de levendigheid en hoeveelheid van activiteiten in deze stad. Het Stadskasteel Zaltbommel is een beetje het huis van onder andere de beroemde Jip en Janneke, omdat Fiep Westendorp in Zaltbommel is geboren. Een must om te bezoeken met kinderen. In de oude binnenstad van Zaltbommel  ga je gootspoken vinden, erg leuk om deze met kinderen te gaan spotten!

Arnhem met kinderen

Openluchtmuseum Arnhem, fun in alle jaargetijden

Wij gaan met onze Museumkaart minimaal twee keer per jaar naar Arnhem voor het Openlucht Museum. In de winter kun je er schaatsen, van de schans glijden, warme chocomel drinken en poffertjes eten en in de zomer kun je er lekker spelen, kennismaken met de Nederlandse cultuur. Er is altijd iets anders te beleven, hoewel een ritje met de tram een altijd vast element blijft. Sla het Canon ook zeker niet over.

Kattencafé Balthazar in Nijmegen

Nieuwe vrienden maken, lekker knuffelen met lieve katten en ondertussen genieten van een lekkere brownie of andere lekkernij. Ja, raak! In Nijmegen is Kattencafé Balthazar truly een leukerd met kinderen om te bezoeken. Wordt het shoppen in deze fijne stad net even wat leuke mee voor veel kinderen. En zelf word je gegarandeerd ook vrolijk van dit rustmomentje in het centrum van de stad.

Blote Voetenpad in Gelderland

Hof van Twello, wandelen met je voeten in de modder

Wij hebben inmiddels een aantal blote voetenpaden gelopen waaronder in Brunssum (Limburg), Gelderland en Flevoland. Wij zijn fan! Wat is dit superleuk op een fijne zomerdag: glibberen in de modder met je kinderen. Hof van Twello is landelijk steeds bekender en dat is met een reden. Dit is één van de grotere blotevoetenpaden van Nederland. Het schijnt dat we er in ons land trouwens minimaal 30 hebben!

Geofort museum in Gelderland met kinderen

GeoFort Herwijnen, het tofste museum in een fort

GeoFort ligt op een fantastische plek in het plaatsje Herwijnen in Gelderland. Wat ons betreft is dit één van de leukste musea in Gelderland met je kinderen. Educatief, veel afwisseling, een fantastische speeltuin in de buitenlucht met een mooi terras ernaast. Wat wil je nog meer voor een fijn dagje uit in Gelderland met je gezin? GeoFort in het kort? Een spannend forteiland waar alles draait om de aarde.

Kasteel Ammersoyen met kinderen

Kasteel Ammersoyen in Ammerzoden 

Bij Kasteel Ammersoyen in de gezellige plaats Ammerzoden wordt met thema's gewerkt. De moeite waard om het museum juist te bezoeken of een rondleiding te boeken tijdens één van de themadagen. Dit mooie kasteel in de Bommelerwaard ligt bovendien vlakbij een ruïnekerk. Je vindt deze aan het eind van de oprijlaan naar het kasteel. Hoewel je hier zo bent uitgekeken, is het een sneak peak zeker waard.

Ook leuk om te lezen:

Noord-Brabant

Genieten van de Brabantse gezelligheid

Friesland

Wadlopen, logeren bij de boer en varen in een sloep

Zuid-Limburg

Parkstad Limburg, Mergelgrotten en leuke stadjes