Leuke camping voor glamping in Italië met kinderen
arrow_drop_up arrow_drop_down
15 mei 2017 

Leuke campings voor glamping in Italië met kinderen

Op vakantie met de kinderen, daar kijken we vaak naar uit! Maar vakantie betekent vaak ook wel wat gedoe en geregel. Je wilt dat de kinderen het naar hun zin hebben, maar de vakantie betekent ook dat jij en je partner willen genieten, uitrusten en de routine van een slopende werkweek doorbreken.

Rondreizen of juist lekker relaxen?

Een roadtrip door Europa is geen optie voor jullie, net zomin als een druk cultureel programma waarbij je dagelijks diverse musea en gotische kerkjes bezoekt. Jullie willen zeker wel wat zien, maar vooral gewoon echt relaxen en het liefst op één heerlijke plek. De kinderen willen lekker spelen en als het warm is ’s middags lekker plonsen in een zwembad of de zee. Je wilt niet naar een hotelresort met een zwemparadijs en een entertainment team. Al eens aan glamping in bijvoorbeeld Italië gedacht?

Glamping in Italië met kinderen

Je kunt grofweg een onderscheid maken tussen mensen die iedere vrije dag van het jaar op een camping bivakkeren en anderen die alleen al bij de gedachte aan een koepeltentje en nachtelijke wandelingen met een toiletrol onder de arm spontaan hun vakantiedagen willen sparen. Voor die laatste groep is er sinds een aantal jaren een oplossing. Het heet glamping en is echt een trend die zich steeds verder ontwikkelt.

Wat is glamping?

De meeste mensen kennen glamping inmiddels wel, maar waar komt het vandaan? Het woord is een samentrekking van glamorous en camping. Het zijn campings die op bijzondere plekken midden in de natuur liggen en waar je niet zelf hoeft te klungelen met tentharingen en een wankel butagasstelletje, maar een luxueuze bungalowtent kunt huren die van alle gemakken is voorzien. Dus een tweepersoons boxspringbed, een volledig ingerichte keuken en een eigen badkamer. Rond het Gardameer zijn dit soort campings, zoals Bella Italia en Camping Tenuta Tredici Ulivi.

Glamping is in Italië zelfs populairder dan hotels. Alle faciliteiten zijn aanwezig, je wordt ’s ochtends wakker van het gefluit van vogeltjes en je bent een stuk minder kwijt dan als je in een hotelresort had gezeten. En toch heb je luxe en comfort.

Waar glamperen in Italië?

Glamping is een perfecte manier om Italië te ontdekken. Wie wil er nu ’s nachts wakker liggen van het monotone geluid van scooters midden in een dorpje of stad, als je even verderop voor minder geld in een prachtig landschap kan slapen? Verschillende organisaties hebben een ruim glamping aanbod waar jij en jouw gezin in de watten worden gelegd

Selectcamp

Selectcamp is in Italië dé specialist in luxe campingvakanties met prachtige plekjes voor gezinnen in hun aanbod.
>> Boek je luxe glampingplekje

Vacanceselect

Vacanceselect is dé specialist voor glamping in combinatie met kindvriendelijke vakantieparken.
>> Boek je luxe glampingplekje

Over de schrijver
Ik ben Mireille, oprichter en eigenaar van Kleine Wereldreiziger. En trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Wij vinden het heerlijke om met de kinderen op reis te gaan in Nederland, Europa en ook daarbuiten. We geven onze passie voor reizen als snel door aan onze oudste zoon en zo begint ook Kleine Wereldreiziger. Toen ik startte was er nog heel weinig informatie te vinden over reizen met kinderen. Dat is nu wel anders! Ik wil met mijn team aan ouders laten zien hoe leuk het is om de wereld te ontdekken met kinderen. Comfortabel reizen en een goede prijs/kwaliteit verhouding zijn daarbij belangrijk vinden wij. Fijne accommodaties, bijzondere overnachtingen en vakantiewoningen waar juist niet de grote massa naartoe gaat. Dat is wat je kunt verwachten op Kleine Wereldreiziger. Voor gezinnen die net even wat anders willen, houden van comfort en op zoek zijn naar die gezellige sfeer. Heb jij een tip? Of heb jij een fijne accommodatie voor gezinnen? Stuur een bericht naar Mireille via mireille@kleinewereldreiziger.nl.