arrow_drop_up arrow_drop_down

Vakantietips en inspiratie in je mailbox?

50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we een fijne dosis liefde, tips en gezelligheid naartoe sturen?
Ja, graag!
Your information is safe with us

Goedkoop weekendje weg met kids, waar moet je zijn?

Het is mooi weer, vakantie of gewoon weekend en je wil gewoon even lekker met je kids een paar dagen lekker eruit binnenkort zonder dat je hier de hoofdprijs voor betaalt. Dat is best wel een behoorlijke uitdaging om een goedkoop weekendje weg te vinden voor het hele gezin. Met onderstaande tips lukt het je om binnen je budget te blijven en om van je mini-vakantie een mooie herinnering te maken!

Goedkoop weg met de kids, lastminute aanbiedingen

Je wilt eigenlijk op korte termijn wel lekker even er tussenuit, gewoon een goedkoop weekendje weg met de kinderen. Het moet vooral betaalbaar en kindvriendelijk zijn en het liefst wil je zelf ook wel even lekker genieten. Ver van tevoren boeken is sowieso geen optie bij het regelen van een goedkoop weekend weg met je kinderen. Je bent dus afhankelijk van lastminute aanbiedingen voor een betaalbare korte vakantie.

Natuurlijk is er altijd wel een leuke aanbieding te vinden. Je wilt het liefst ook wel op plekje zitten waar wat te beleven is al realiseer je je natuurlijk ook wel dat low budget betekent dat je wat moet inleveren aan comfort in de meeste gevallen. Neem deze tips mee en scoor juist die gave aanbiedingen waarbij je ondertussen geniet van een prima accommodatie. Wij selecteerden een aantal betrouwbare aanbieders voor een goedkoop weekendje weg naar een leuk vakantiepark of een fijne bungalow. Let wel op dat er nog extra kosten berekend kunnen worden voor o.a. de schoonmaak en toeristenbelasting.

De aanbieders van goedkope weekendjes weg op een rij

Er zijn meerdere aanbieders die weeekendjes weg goedkoop kunnen maken. Ik heb ze voor je verzameld:

  • Roompot vakantieparken heeft lastminute weekendjes vanaf € 94,00 dus dat is meer dan betaalbaar! Actuele aanbiedingen vind je hier.
  • BungalowSpecials biedt lastminute weekendbungalows al vanaf € 99,00 aan. Klik hier voor de top 20 van lastminutes.
  • Weekendje weg heeft altijd een selectie van hotels die vanaf € 65,00 per nacht beschikbaar zijn, kinderen verblijven gratis! Klik hier voor het aanbod.

Goedkope aanbieder: Actie van de dag

Op de site van Actie van de dag staan dagelijks toffe aanbiedingen om een goedkoop weekendje weg te kunnen regelen met je gezin. Zo zijn er bijvoorbeeld vaak aanbiedingen met 50% korting op specifieke vakantieparken waaronder Roompot Vakantieparken in Nederland. Je vindt hier ook leuke weekendjes weg met kinderen in Duitsland, kunt gaan kamperen in een safaritent voor een betaalbare prijs of je maakt een andere leuke trip die op dat moment toevallig in de aanbieding is. Het aanbod wisselt continu dus je moet er wel snel bij zijn en snel beslissen.

6 tips voor een goedkoop weekendje weg

De ultieme tips om vaker goedkoop weg te kunnen gaan met je kinderen:

  • Kook zelf, koop o.a. je ijsjes en drinken in de supermarkt. Of liever nog: drink gewoon water.
  • Bestel tickets voor pretparken of uitjes altijd online en speur naar kortingen van tevoren.
  • Kies je uitjes zorgvuldig. Een middag wandelen en picknicken is leuk en goedkoop.
  • Een weekend weg gaat om samen zijn. Maak tijd voor elkaar, neem een spel mee in plaats van een uitje te kiezen en entreegeld te betalen.
  • Kies een plekje aan het strand. Ga hier uitwaaien of genieten van de zon.
  • Het is even een investering, maar dan haal je hem er dubbel en dwars uit: de Museumkaart.
Over de schrijver
Ik ben Mireille, oprichter en eigenaar van Kleine Wereldreiziger. En trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Wij vinden het heerlijk om met de kinderen de wereld te ontdekken. Ver weg, maar zéker ook dicht bij huis! We geven onze passie voor reizen als snel door aan onze oudste zoon en zo begint ook Kleine Wereldreiziger. Wij vinden het belangrijk dat een vakantie een echte ervaring is, een belevenis waar nog lang over wordt gepraat. Fijne overnachtingen, bijzondere ervaringen en zoveel mogelijk weg van de massa. Dat is wat je kunt verwachten op Kleine Wereldreiziger. Voor gezinnen die net even wat anders willen, houden van comfort en op zoek zijn naar die gezellige sfeer.

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.