arrow_drop_up arrow_drop_down
Groot-Brittannië: Engeland, Schotland en Wales

Groot-Brittannië: Engeland, Schotland en Wales

Daphne van Rijnsoever
We hebben inmiddels al heel wat gezien van Groot-Brittannië. Van de White Cliffs of Dover tot prachtige kastelen in de lowlands van Schotland. Het mooiste stuk? Geen idee! Kies zelf maar ;-) 

Mireille Steegmans

Buckingham Palace London

Wat is het verschil tussen Engeland, Groot-Brittannië en het Verenigd Koninkrijk?

Het blijft toch lastig al die namen van dat eiland daar links van Nederland. Kun je alle namen door elkaar gebruiken of is er wel degelijk een verschil tussen Engeland, Groot-Brittannië en het Verenigd Koninkrijk? Het antwoord is kort: ja, er is absoluut verschil tussen deze 3 namen!

Groot-Brittannië bestaat uit de 3 landen Engeland, Schotland en Wales. Bovendien horen hier ook de kleinere eilanden bij die direct om het hoofdeiland liggen. De Kanaaleilanden en het Isle of Man horen niet bij Groot-Brittannië. Heb je het over het Verenigd Koninkrijk dan heb je het over de landen van Groot-Brittannië plus Noord-Ierland. 

We gebruiken Engeland vaak als synoniem voor Groot-Brittannië. Hoewel Engeland veruit het grootste deel vormt van Groot-Brittannië is dit niet correct. Engeland is Engeland en Groot-Brittannië is Engeland, Schotland en Wales.

Londen met kinderen

Londen, van Buckingham Palace tot de Londen Eye en nog veel meer!

We kunnen wel stellen dat Londen onze all time favorite is als stad. De keren dat we er zijn geweest kunnen we niet meer tellen en toch zien we steeds weer nieuwe dingen. Onze favoriete periode voor Londen is de kerstperiode vanwege de geweldige sfeer. Op de voet gevolgd door de lente die met kinderen wellicht wat meer geschikt is. Rondom Kerstmis is het namelijk extreem druk in Londen en bovendien kan het ook flink koud zijn. Niet altijd even ideaal met kinderen.
Schotland met kinderen

Schotland heeft ons hart gestolen

Schotland is werkelijk waar prachtig om te bezoeken met kinderen. Als je naar Schotland gaat dan wil je absoluut ook kidsproof wandelingen maken. Onze mening is dat je Schotland het beste kunt bezoeken met kinderen die echt goed kunnen lopen of met kinderen die nog niet lopen en dus mee kunnen in de rugdrager. Natuurlijk is er genoeg te doen in Schotland met een peuter of kleuter, in onze ogen mis je echter wel wat mooie stukken omdat kinderen op die leeftijd gewoon nog niet goed kunnen meelopen. Voor getrainde wandelaars is een rugdrager voor oudere kinderen wellicht een optie, maar om eerlijk te zijn was dat voor ons echt te pittig.

Sightseeing passen Groot-Brittannië

Sightseeing passen

Eén van de voordelen van een bezoek aan Groot-Brittannië is de grote keuze uit sightseeing passen. Ga je naar Londen? Dan kies je voor de Londen Pas inclusief Hop on Hop off Bus Tour. Ben je geïnteresseerd in cultureel erfgoed dan koop je de English Heritage Overseas Visitor Pass voor onbeperkt toegang tot meer dan 100 historische plekken. In Schotland hadden we met de Scottish Heritage Pass toegang tot mooie kastelen en ander erfgoed. En in Wales gaan we op avontuur met de Cadw Explorer Pas. Oftewel: ieder land heeft haar eigen kortingskaart.