Kindvriendelijke hotels Zuid-Afrika

Top 10 kindvriendelijke hotels in Zuid-Afrika

Overnachten met kinderen in Zuid-Afrika

Naar Zuid-Afrika met kinderen? Dan wil je graag overnachten op een plek waar je met je hele gezin welkom bent. Wij hebben een overzicht met hotels, resorts en andere bijzondere plekken gemaakt met de input vrienden die in Zuid-Afrika zijn geweest. Aangevuld met wereldplekken die gezinnen met ons hebben gedeeld zodat we voor ieder budget tips voor je hebben. Wat kun je verwachten? Vooral veel leuke hotels met kinderen in Zuid-Afrika! Van luxe hotels tot goedkopere hotels. Onze persoonlijke tips voor een guesthouse, bed & breakfast, restcamp, glamping, lodge of privé-wildreservaat en een onvergetelijke reis door Zuid-Afrika met je gezin.
Mooi hotel met kinderen in Zuid-Afrika

Kosi Forest Lodge

Midden in een prachtig bos- en merengebied in Zuid-Afrika ligt dit pareltje. Je kunt hier met je gezin mooie boot- en kanotochten  maken, zeker doen! Je vindt hier geen grote dieren, maar juist de andere diersoorten en veel vogels.

Manguzi

Hotel met kinderen in Nelspruit

Thonga Beach Lodge

Afgelegen, maar hele bijzondere accommodatie bij Mabibi, onder de grens met Mozambique. Genieten van de zon en het strand, snorkelen of een ‘cultural tour’ naar de Mabibi Community. Doe een ‘Sundowners’ bij Lake Sibaya!

Mabibi

Tomjachu Bush Retreat

Tomjachu biedt een kindvriendelijke safari-omgeving met veel wildlife zoals giraffen, zebra’s, diverse antilopen, maar zonder de grote roofdieren. Een hele mooie accommodatie om in de Afrikaanse sferen te komen.

Nelspruit

Leuk hotel met kinderen in Zuid-Afrika

Kololo Game Reserve

Dit kindvriendelijke game reserve in Zuid-Afrika biedt de mogelijkheid van een Big 5 -safaribeleving met kinderen van alle leeftijden. Kololo Game Reserve is centraal gelegen in het Waterberg natuurgebied.

Vaalwater

Game lodge met gezin in Zuid-Afrika

Mhondoro Game Lodge 

Dit relatief nieuwe game reserve in Zuid-Afrika richt zich specifiek op gezinnen. Kinderen zijn hier welkom. Het gebied is malariavrij en je kunt vanaf hier een geweldige safari maken met je gezin.

Welgevonden

Garden Route Game Lodge

De focus ligt bij deze game lodge op gezinnen. Je kunt hier de Big 5 spotten met kinderen op een veilige manier. Het is hier niet goedkoop, wel van alle gemakken voorzien. Een heerlijke plek voor gezinnen!

Albertinia

Kindvriendelijke hotels Zuid-Afrika

Angreni's favoriet:

Jackalberry Ridge

Op een paar kilometer van het wildreservaat Lionspruit ligt Jackalberry Ridge. Je slaapt hier in een glamping tent met je gezin. Ultiem! Het tentenkamp biedt een speelplaats voor kinderen en er zijn diverse kookfaciliteiten en een BBQ. Een absoute aanrader voor wie op zoek is naar glamping in Zuid-Afrika stijl!
Kindvriendelijke accommodatie in Kaapstad

The Gables

In de omgeving van Kaapstad zijn er verschillende mogelijkheden om een huis te huren met  alle gemakken. Van hieruit kun je dan de stad en de omgeving gemakkelijk verkennen. Dit huis een erg leuke optie met een jong gezin.

Kaapstad

Tree House met kinderen in Zuid-Afrika

Pezulu Tree House Lodge

Kleinschalig en sfeervol. Deze accommodatie heeft slechts 10 boomhutten die werkelijk van alle gemakken zijn voorzien. Je gaat hier geen gevaarlijke roofieren vinden en er zijn game drives en game walks voor het hele gezin.

Hoedspruit

Kindvriendelijk hotel Zuid-Afrika

Dalmore Guest Farm

Vlakbij Bergville heeft deze fijne lodge een buitenbad. Natuurreservaat Spioenkop ligt vlak bij deze vakantieboerderij. Het uitzicht over het meer vanaf het terras is echt top. Iedere ochtend wordt hier Engels ontbijt geserveerd. Lekker!

Drakensberg regio

Kindvriendelijke hotels in Zuid-Afrika met gezin

Tip: 20x kindvriendelijk overnachten in Zuid-Afrika 

  • 20 Kindvriendelijke wereldplekken door ons geselecteerd
  • Overnachten in de Westkaap en langs de Tuinroute
  • Meer dan 25 pagina's met inspiratie voor gezinnen (pdf)