arrow_drop_up arrow_drop_down
Ijssculpturenfestival Luik: Ice STAR WARS
7 januari 2016 

Ijssculpturenfestival Luik: Ice STAR WARS

Het IJssculpturenfestival van Luik is een jaarlijks terugkerend evenement en dit jaar is er een wereldprimeur in deze Belgische stad met het thema ‘Star Wars'.

IJssculpturen: meet Master Yoda

Voor het hypermoderne station van Luik – wat overigens ook een bezichtiging waard is – kan Gijs als Star Wars fan zijn hartje ophalen. De eerste reactie als we net binnen zijn bij het ijssculpturenfestival: vet, alleen koud. En dat omschrijft het eigenlijk direct goed. Je loopt tussen de beelden met prachtige details door zoals Master Yoda, Han Solo en Darth Fader. Echt gave details en de Star Wars fans kunnen hier met gemak een tijdje doorbrengen. De details van de beelden zijn gewoon echt gaaf en dat zie ik zelfs ook, terwijl ik juist helemaal geen fan ben van Star Wars.

 

ijssculpturenfestival luik star wars

Gaaf al die beelden en stoere mannen van The Force Awakens

Neem een dikke jas en muts mee

Star Wars in Luik is een wereldprimeur. Nog niet eerder was er 1.500 m² omgetoverd tot een levensechte Star Wars wereld in ijs. Echt ontzettend gaaf, al zijn we uiteindelijk wel maar maximaal 15 minuten binnen geweest. Daar zit dan ook meteen mijn beste tip: neem een dikke jas, sjaal en handschoenen mee, want het is her -6 graden. Echt bizar koud, ik kon zelf mijn camera nauwelijks meer vasthouden.

Geen geintje, mijn handen deden gewoon echt enorm pijn toen we buiten kwamen en ik had echt even 10 minuten nodig om weer op temperatuur te komen. Bereid je kind hier dus op voor en trek warme kleding aan. Gelukkig hebben wij een enorm warmbloedige kleuter die het wel koud vond, maar niet eens heel extreem koud in zijn outdoor najaar jas.

 

ijssculpturen luik star wars

Een dikke jas, handschoenenn en muts zijn een must voor een bezoek aan het ijsculpturenfestival in Luik

May the force be with you

30 kunstenaars uit 12 verschillende landen kwamen samen om de wereld en het universum van Star Wars te maken in Luik. Ze hadden daarvoor 500 ton ijs nodig. In ongeveer 4 weken stond de wereld van Star Wars met haar enorme ijssculpturen vam 2 tot 6 (!) meter hoog. De totale icebox waarin Star Wars staat is 8.000 m³ en dat alleen al is indrukwekkend. Moet je je voorstellen wat erbij komt kijken om ervoor te zorgen dat deze ijssculpturen 2,5 maand in tact blijven! Je kunt echt letterlijk door de decors van Star Wars wandelen en ontmoet de zeer diverse personages uit de films die al sinds 1977 bestaan. Onze kleuter vond het geweldig die beelden van o.a. Ewoki, Boba Fett en Chewbacca.

Ouders kunnen een drankje drinken bij een icebar terwijl de kinderen glijden op een echte ijsglijbaan. Verder kun je zelf ook door de ijstunnels en het decor lopen. Big fun!

Praktische informatie

Het Ijssculpturenfestival van Luik is nog tot eind januari te bewonderen. Oftewel: als je echt een Star Wars fan bent dan raden we aan om snel je dagje of weekendje Luik en omgeving te plannen en een bezoek te brengen aan het Star Wars Ijssculpturenfestival. Pak wel je muts en sjaal in, want je gaat het anders echt enorm koud hebben!

 

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Toerisme België voor Wallonië & Brussel. Wij delen echter altijd onze eerlijke mening en ervaringen zoals je van ons gewend bent.

Over de schrijver
Ik ben Mireille, eigenares van Kleine Wereldreiziger en trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Met ons gezin ontdekken wij graag de wereld. Ver weg, maar zéker ook heel dicht bij huis! Wij vinden het belangrijk dat een vakantie, uitje of weekendje weg een ervaring is waar nog lang over wordt gepraat. Daar horen voor ons van die fijne adressen bij om comfortabel te overnachten in combinatie met slow travel.
Reactie plaatsen

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.