Rondreis Japan met kinderen

Tips voor Japan met kinderen, arigato!

Japanse tempel

Ninja's, gave pretparken, snelle treinen en karaoke-bars, Japan is uniek en bijzonder. Reizen in Japan met kinderen is over het algemeen gemakkelijk en bovendien erg leuk! Je belandt werkelijk in een andere wereld en dankzij de goede infrastructuur kun je je goed verplaatsen. Japan is goed georganiseerd en schoon. Bovendien zijn er veel kindvriendelijke voorzieningen.

Het is geweldig om in de traditionele Japanse herbergen - ryokans (旅館) - te overnachten met kinderen. De tatami kamers hebben meer dan genoeg ruimte dus de kinderen kunnen er prima vooruit. Je slaapt met je gezin op een dun matje - futon (布団) -- op de grond. Een belevenis voor kinderen, even wennen voor de ouders! 

De meeste ryokans hebben hun eigen onsen (温泉), een Japanse badgelegenheid met water uit een geiser. Erg bijzonder! Je moet naakt zijn om je onder te dompelen in een onsen (hete bron) en dit is gegarandeerd een leuke en ontspannende activiteit met kinderen.

Tokio met kinderen

Tokio moet je gezien hebben, no doubt about that. Maar is Tokio heel erg kindvriendelijk? Nee, niet in het bijzonder als je het ons vraagt. Er zijn veel kleine bars in Tokio - izakaya's - en daar kom je met kleine kinderen vaak niet gedraaid. De bars zijn (te) klein of noem het intiem. Heel fijn is het niet met een gezin. Verder hebben de meeste metrostations geen liften in Tokio. Bovendien zijn is de ondergrondse metro enorm diep, dus dat wordt meters maken! Met korte kinderbeentjes niet het meest ideale plaatje.

Kindvriendelijk overnachten in Kyoto

The Screen

Kindvriendelijke overnachten in Kyoto? Dat kan gegarandeerd in dit boetiekhotel waar iedere kamer een eigen uniek design heeft. 

Kyoto

Leuke ryokan in Japan met kinderen

Arai Ryokan

Eén van de beste onsen waar je met kinderen naartoe kunt gaan. Gelegen aan de rivier, heerlijk baden en genieten met je gezin.
Izu

Oriental Hotel Tokyo Bay

Dit hotel ligt perfect ten opzichte van de Disney parken en biedt er zelfs een gratis pendeldienst naartoe aan. Direct naast het station, perfect!

Tokyo

Mireilles tips een rondreis door Japan met kinderen

Er zijn twee keuzes als je naar Japan op vakantie wilt met kinderen: alles zelf organiseren of een complete familiereis boeken. Veel mensen denken dat die laatste optie veel duurder is, niets is minder waar.