arrow_drop_up arrow_drop_down
23 januari 2020 
in Praag

Jellyfish World, het nieuwe Kwallenmuseum in Praag

Praag heeft niet alleen een nieuwe attractie erbij, maar ook 10.000 kwallen. Svět medúz ofwel Jellyfish World is het grootste kwallen aquarium van Europa en bevat kwallen van alle soorten en maten.

Een unieke onderwaterwereld

Jellyfish World is gelegen op het dak van het winkelcentrum Arkády Pankrác net buiten het centrum van Praag. Het is het grootste bolvormige kwallen aquarium van Europa. In de aquaria vind je de zeldzaamste nog levende soorten kwallen en daarmee heeft Praag er echt een topattractie bij voor kinderen. De transparante zeedieren betoveren je met hun prachtige kleuren, maar verdienen ook respect vanwege hun dodelijke toxiciteit. Er zijn 38 aquaria die in totaal 12.500 liter bevatten, waarvan het grootste aquarium 2.000 liter groot is.

Dankzij speciaal ontworpen interieurs met 3D-projecties, rijke audiovisuele effecten en unieke verlichtingselementen lijkt het alsof je echt onder zeeniveau bent. De nieuwe attractie biedt bezoekers de kans om dichter bij deze zeebewoners te komen en meer over hen te leren.

Tip! Vlakbij Jellyfish World is een nieuwe bistro gevestigd genaamd Bistro medúz. Een ideale plek om te genieten van een koffie of een Tsjechische maaltijd.

Praktische informatie over Jellyfish World

Jellyfish World ligt op het dak van Arkády Pankrác shopping center, op de tweede verdieping om precies te zijn. Het ‘Kwallenmuseum’ is dagelijks geopend van 09.00 uur tot 21.00 uur. Met een gezin is een familieticket de beste keuze, hiervoor betaal je omgerekend ongeveer € 22,50 met je gezin.

Foto’s: Svět medúz

Over de schrijver
Ik ben Mireille, oprichter en eigenaar van Kleine Wereldreiziger. En trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Wij vinden het heerlijke om met de kinderen op reis te gaan in Nederland, Europa en ook daarbuiten. We geven onze passie voor reizen als snel door aan onze oudste zoon en zo begint ook Kleine Wereldreiziger. Toen ik startte was er nog heel weinig informatie te vinden over reizen met kinderen. Dat is nu wel anders! Ik wil met mijn team aan ouders laten zien hoe leuk het is om de wereld te ontdekken met kinderen. Comfortabel reizen en een goede prijs/kwaliteit verhouding zijn daarbij belangrijk vinden wij. Fijne accommodaties, bijzondere overnachtingen en vakantiewoningen waar juist niet de grote massa naartoe gaat. Dat is wat je kunt verwachten op Kleine Wereldreiziger. Voor gezinnen die net even wat anders willen, houden van comfort en op zoek zijn naar die gezellige sfeer. Heb jij een tip? Of heb jij een fijne accommodatie voor gezinnen? Stuur een bericht naar Mireille via mireille@kleinewereldreiziger.nl.