arrow_drop_up arrow_drop_down
23 januari 2020 
in Praag

Jellyfish World, het nieuwe Kwallenmuseum in Praag

Praag heeft niet alleen een nieuwe attractie erbij, maar ook 10.000 kwallen. Svět medúz ofwel Jellyfish World is het grootste kwallen aquarium van Europa en bevat kwallen van alle soorten en maten.

Een unieke onderwaterwereld

Jellyfish World is gelegen op het dak van het winkelcentrum Arkády Pankrác net buiten het centrum van Praag. Het is het grootste bolvormige kwallen aquarium van Europa. In de aquaria vind je de zeldzaamste nog levende soorten kwallen en daarmee heeft Praag er echt een topattractie bij voor kinderen. De transparante zeedieren betoveren je met hun prachtige kleuren, maar verdienen ook respect vanwege hun dodelijke toxiciteit. Er zijn 38 aquaria die in totaal 12.500 liter bevatten, waarvan het grootste aquarium 2.000 liter groot is.

Dankzij speciaal ontworpen interieurs met 3D-projecties, rijke audiovisuele effecten en unieke verlichtingselementen lijkt het alsof je echt onder zeeniveau bent. De nieuwe attractie biedt bezoekers de kans om dichter bij deze zeebewoners te komen en meer over hen te leren.

Tip! Vlakbij Jellyfish World is een nieuwe bistro gevestigd genaamd Bistro medúz. Een ideale plek om te genieten van een koffie of een Tsjechische maaltijd.

Praktische informatie over Jellyfish World

Jellyfish World ligt op het dak van Arkády Pankrác shopping center, op de tweede verdieping om precies te zijn. Het ‘Kwallenmuseum’ is dagelijks geopend van 09.00 uur tot 21.00 uur. Met een gezin is een familieticket de beste keuze, hiervoor betaal je omgerekend ongeveer € 22,50 met je gezin.

Foto’s: Svět medúz

Over de schrijver
Ik ben Mireille, oprichter en eigenaar van Kleine Wereldreiziger. En trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Wij vinden het heerlijk om met de kinderen de wereld te ontdekken. Ver weg, maar zéker ook dicht bij huis! We geven onze passie voor reizen als snel door aan onze oudste zoon en zo begint ook Kleine Wereldreiziger. Wij vinden het belangrijk dat een vakantie een echte ervaring is, een belevenis waar nog lang over wordt gepraat. Fijne overnachtingen, bijzondere ervaringen en zoveel mogelijk weg van de massa. Dat is wat je kunt verwachten op Kleine Wereldreiziger. Voor gezinnen die net even wat anders willen, houden van comfort en op zoek zijn naar die gezellige sfeer.

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.