arrow_drop_up arrow_drop_down
Kamperen in Servië, volop mogelijkheden
17 mei 2017 

Kamperen in Servië, volop mogelijkheden

Het aantal toeristen dat naar Servië op vakantie gaat, is de afgelopen jaren gestegen. In 2016 ontving het land ruim bijna 3 miljoen toeristen. Hiervan gingen er bijna 20.000 Nederlanders op vakantie naar het Oost-Europese land, waarvan een deel op kampeervakantie.

Kamperen in Servië

Kamperen blijkt in Servië in populariteit toe te nemen. Het afgelopen jaar openden wederom nieuwe campings waaronder camping Asin in het Djerdap National Park en de St. Mokranjac camping aan de Donau in Oost-Servië. In de ‘Camping and Caravanning in Serbia' brochure van Servië staat een compleet overzicht van alle campings die bij de Servische campingvereniging zijn aangesloten, hetzij in hartje natuur in een van de nationale parken, hetzij aan de rand van de stad. Kamperen mag in Servië alleen op officiële campingplaatsen. Op veel campings zijn huisdieren toegestaan.

Meer informatie over campings in Servië vind je op www.camping.rs.

Noord Servië, kamperen bij Fruška Gora Nationaal Park

In de Noordelijke regio Vojvodina – bekend van onder andere de stad Novi Sad en het Fruška Gora Nationaal Park – vind je een gevarieerd campingaanbod met een van de modernste campings van het land: camping Zasavica. Het ligt in het gelijknamig natuurreservaat en is zeer geschikt voor vogelaars, vissers, wandelaars. Het ligt nabij Sremska Mitrovica, niet ver van de snelweg tussen Belgrado en de Kroatische hoofdstad Zagreb gelegen en heeft 42 camper/caravan plekken.

Camping Fruška Gora is de eerste eco-camping in Servië en gelegen in het gelijknamige nationaal park op zo'n 16 km van Novi Sad. Er zijn 30 kampeerplekken voor tenten en 10 voor campers/caravans. Deze camping zal bij de actieve vakantieganger in de smaak vallen, want in de nabije omgeving kan men wandelen, mountainbiken of bergbeklimmen. Bezienswaardigheden in de omgeving zijn onder andere de Strazilovo vallei en de stad Sremski Karlovci.

Kamperen aan de oevers van de Donau

Kamperen in Servië is ook kamperen aan de oevers van de Donau én met uitzicht op hoofdstad Belgrado kan bij camping Dunav in de wijk Zemun. Er zijn 50 plekken en tevens 10 bungalows. Vanwege haar ligging is de camping met name geschikt voor stedentrippers en toeristen die op doorreis zijn.

Vlakbij de westerse grens met Kroatië en de noordelijke grens met Hongarije vindt men de relatief grote camping Satoriste Sosul dat beschikt over 100 kampeerplaatsen. Een perfecte camping voor een ontspannen gezinsvakantie, het beschikt over een zoutwater zwembad, tennisbaan, kleine gym, sauna en een goed onderhouden tuin.

Nog dichterbij de grens met Hongarije staat camping De Tour dat met name bij families in de smaak zal vallen. Het is kleinschalig en beschikt over drie buitenzwembaden, basket- en volleybalvelden en een pizzeria.

Oost Servië, vlakbij de grens met Roemenië

In het uiterste oosten van Servië – nabij de grens met Roemenië – ligt camping Mirocka Voda dat beschikt over een zandstrandje, kleine jachthaven, mogelijkheden om te vissen, een volleybalveld en de mogelijkheid om een bootje te huren. De camping is de perfecte uitvalsbasis voor een trip naar het Djerdap National Park, de Donau Rivièra, de kloosters van Vratna en Manastrica, het fort Fetislam en de wijndorpjes Rajac en Roglojevo.

Aan de oevers van het meer en in het centrum van de stad Bela Crkva, dichtbij de grens met Roemenië, ligt camping Belocrkvanska Jezera. Breng een bezoek aan fort Ram, de archeologische vindplaats Viminacium en het Djerdap Nationaal Park.

West Servië, ontdek één van de mooiste campings van Servië

In het dorpje Akmačići en aan het Uvac meer kan men een tentje opzetten bij de gelijknamige camping Uvac. Gasten wordt een scala aan huisgemaakte, lokale delicatessen – waaronder boekweittaart of geitenvlees in kaymak – aangeboden. Activiteiten zijn onder andere zeilen op het meer, het bezoeken van grotten, het Dubnica klooster of het ‘ethno-dorpje' Štitkovo – een soort openluchtmuseum waar de tradities en cultureel erfgoed nog duidelijk zichtbaar zijn.

Een van de mooiste campings in Servië is camping Zlatibor dat 60 kampeerplekken heeft en ligt in het gelijknamige dennenbos. Naast moderne faciliteiten zijn er voor kinderen er onder meer een wip en schommels. De camping heeft een gunstige ligging voor reizigers die onderweg zijn naar Montenegro of daarvandaan komen.

Zuid Servië, bij de grens met Macedonië

In het uiterste zuiden – op slechts 40 km van de grens met Macedonië – is de kleinschalige camping Enigma een goede uitvalsbasis voor iedereen die op doorreis naar Griekenland is. Met slechts 20 plekken en ligging ver van drukke steden, is deze camping een oase van rust. Ondanks haar kleinschaligheid beschikt de camping over een zwembad, sporthal en verzorgde tuinen.

Over de schrijver
Ik ben Mireille, eigenares van Kleine Wereldreiziger en trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Met ons gezin ontdekken wij graag de wereld. Ver weg, maar zéker ook heel dicht bij huis! Wij vinden het belangrijk dat een vakantie, uitje of weekendje weg een ervaring is waar nog lang over wordt gepraat. Daar horen voor ons van die fijne adressen bij om comfortabel te overnachten in combinatie met slow travel.
Kleine Wereldreiziger PLUS

Nog vragen over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

Kleine Wereldreiziger PLUS

Meer tips over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.