Kamperen in Serengeti nationaal park
25 februari 2017 
in Afrika
1 min. leestijd

Kamperen in Serengeti nationaal park

Na een prachtige en avontuurlijke dag – waarop we hebben genoten van ondere andere de olifanten en hyena’s – arriveren we aan het eind van de middag bij Campsite Ngiri. Wauw wat een prachtige omgeving, de eerste kennismaking met Oost-Afrika is op deze manier echt een feestje!

We blijven op deze prachtige locatie twee nachten kamperen met de hele groep. De koepeltenten voor twee personen worden opgezet. Tegelijkertijd zien we een eind verderop een kudde olifanten lopen, dit is echt onwijs mooi om te zien! Bizar ook gewoon dat ze ons niet eens op lijken te merken of zich in ieder geval niets van ons aantrekken. Vervolgens ook nog hyena’s in de verte waarvan we uit ervaring weten dat ze ’s nachts het kamp in komen om te zoeken naar etensresten. Dat vinden we wel een beetje scary, want dat is ook meteen de reden waarom je ’s nachts in je tent moet blijven. Ook als je naar de toilet moet geldt dat. Wanneer je dus weet dat je moet plassen ’s nachts dan is het slim om ervoor te zorgen dat dit in je tent kan. Handig om voorbereid te zijn met kinderen en goed om vooraf even te weten.

Niet alleen de reisleiders en chauffeur zijn top, maar ook de kok die ons iedere avond weer heerlijk laat eten is echt goed in zijn vak. We eten weer heerlijk vanavond dus de hyena’s hebben vannacht ook weer feest! Na het eten maken we een kampvuur. Dit heeft twee redenen: het is ontzettend gezellig en de wilde dieren worden op deze manier op afstand gehouden. Dat is niet geheel onbelangrijk. De dieren zijn prachtig, maar kunnen ook levensbedreigend zijn. Dat realiseer je je niet altijd als je vanuit de truck naar de dieren kijkt.

Wat een gave rondreis was dit! We hebben niets dan positieve ervaringen met Sawadee Reizen. We hebben van tevoren bewust gekozen voor een gezelschap waarin geen kleine kinderen of oudere mensen mee gingen, die kunnen voor vertraging zorgen. Er waren meer jongeren van rond de 16 jaar dus dat zorgde direct voor leuke contacten. De reisleider was erg professioneel en had echt passie voor zijn vak, hij vond het ook geen probleem om de vele vragen te beantwoorden. Zo hoort het ook!

Leuk glamping in Slovenië met kinderen
OVERNACHTEN MET KIDS
ROADTRIPPEN IN EUROPA
Ebook Nederland met kinderen Kleine Wereldreiziger
ONTDEK NEDERLAND

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een van onze partners. Dat wil zeggen dat deze vakantie, dit artikel of een product gesponsord is zodat jij kunt blijven genieten van onze gratis content. Wanneer jij iets boekt of koopt bij een (reis)organisatie die wij aanbevelen dan krijgen wij  een kleine commissie op de boeking of aankoop. Jij betaalt niets extra. Op deze manier ondersteun je Kleine Wereldreiziger. De partijen en producten die we aanbevelen gebruiken wij zelf als wij op vakantie gaan, rondreizen of roadtrippen met ons gezin. We bevelen ze aan omdat we er zelf tevreden over zijn.