Kennismaken met de Ayurveda dokter
30 mei 2021 
3 min. leestijd

Kennismaken met de Ayurveda dokter

Ayurveda is een traditionele geneeswijze die zijn oorsprong heeft in het Indiase continent. Ayurveda is kort samengevat de kennis van een lang, gelukkig en gezond leven. Het valt onder de alternatieve geneeswjzen.

Wat meer over Ayurveda

Het woord Ayurveda stamt uit het Sanskriet, de taal van de grote klassieke, Indische cultuur. Een heerlijke Ayurvedische massage mag je niet overslaan als je in Sri Lanka bent als je het mij vraagt. Heb je interesse in de kruiden en de leerwijze? Dan zijn er volop plekken te vinden om je Ayurveda kennis te vergroten. Wij doen zelf een tour door een aantal tuinen en leren steeds meer. En wij boeken direct na aankomst in Sri Lanka onze eerste heerlijke Ayurvedische massage in Negombo bij Jasmin Villa Ayurvedic Resort. Wat een heerlijke plek is dit!

Bezoek aan een kruidentuin en Ayurveda dokter

In Sri Lanka kom je de term 'Ayurveda' gegarandeerd tegen. Ayurveda is een traditionele geneeswijze die er vanuit gaat dat je lichaam en je geest één geheel zijn en dat natuur hierin een zeer prominente plaats heeft. Als een Ayurveda dokter je gaat behandelen, dan gaat deze dokter uit van het totaalplaatje in de behandeling en dan staat het herstellen van alle energieën in je lichaam en in je geest centraal. Het is belangrijk dat je balans hebt en een Ayurveda arts zal alles uit de natuur gebruiken om die balans optimaal te krijgen. Voor veel mensen klinkt dit zweverig, maar ik heb zelf al zeer veel succes geboekt met deze geneeswijze voor mijn allergieën. Ik kreeg er op Sumatra ook uitgebreid informatie over en vindt het een interessante manier van genezen.

Fijn, maar wat moet je hier met een kind? Dat zullen veel mensen zich afvragen. Wij vinden reizen ook leren en wij willen onze zoon meegeven dat er meer is dan alleen een tabletje om een kwaal op te lossen. Wij willen hem laten zien dat er mensen zijn die anders denken over dingen en hem leren over verschillende werelden. In een bos van nog geen 100 m2 ontdekken we ontzettend veel over kruiden.

Meer leren over kruiden en planten

Voor kinderen is het zeker leuk om meer te leren over kruiden, planten en bomen. Maar dan wel op hun manier natuurlijk en daar moet je zelf energie en moeite in steken. Ben je met een kind in een kruidentuin als deze, dan moet je natuurlijk aandacht besteden aan de leefwereld van een kind. Hoe groeit nu die peper die we in het eten doen? Waar groeien die bonen waar de koffie van papa van gemaakt is? En hoe ziet de plant eruit waar de gember aan groeit die mama in de thee drinkt? En jeetje wat een enorme ballen groeien en aan die boom (jack fruit)! En dan maken we kennis met het elastiek dat je zo van de bast van een rubberboom trekt. Onze kleuter vond het machtig mooi en heeft veel interesse in de natuur om zich heen. Er viel dus heel wat te leren!

Ondanks dat ons soms het gevoel bekroop dat we soort van verplicht waren hier iets te kopen na alle uitleg was dat absoluut geen must. Laat je dus niet verplichten tot een aankoop als je je daar niet goed bij voelt.

Ook leuk om te lezen:

Leuke Roompot met kinderen
KINDVRIENDELIJK OVERNACHTEN
ROADTRIPPEN IN EUROPA
NEDERLAND ONTDEKKEN
Kleine Wereldreiziger PLUS

Vragen over deze bestemming(en)?

Word lid van Kleine Wereldreiziger PLUS en gooi ze in de groep!

✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen aan andere ouders en ons team

✅ Korting bij onze partners

✅ Extra downloads en moodboards met extra tips

arrow_drop_up arrow_drop_down