arrow_drop_up arrow_drop_down
Kinderspeelboerderij ’t Höfke in Bentelo
3 augustus 2020 

Kinderspeelboerderij ’t Höfke in Bentelo

Op zoek naar een leuke en betaalbare speeltuin in Twente met je kids? Een niet al te groot speelparadijs dat heerlijk is voor wat speelplezier voor kleine kinderen? Ga naar Kinderspeelboerderij 't Höfke in Bentelo.

Speelplezier in Twente voor je kinderen

Een leuk en niet al te duur speelparadijs vind je in Bentelo, provincie Overijssel. Eén van de varkensschuren van dit voorheen boerenbedrijf is omgetoverd tot speelparadijs. Verder is er ook nog een hele grote speeltuin buiten en compleet met piratenschip, schommels en airtrampoline. En dat is niet alles. Binnen ligt een soort kleine Monkey Town en een gedeelte waar je kunt bouwen met megablokken van LEGO. Voor bouwers urenlang speelplezier. Nog voordat ik betaald heb, is Tess er al vandoor. Ze gooit haar sandalen bij de schoenenkast en begint al te klimmen en klauteren. Als eerste schiet ze het ballenbad in. Een leuke glijbaan komt uit in een bad van ballenbak-ballen.

Daarna rent ze door naar het grotere klimparadijs van Kinderspeelboerderij 't Höfke. Het is mooi om te zien hoeveel haar motoriek is verbeterd, ze gaat zichzelf hier zeker weten prima vermaken.

Bouwen met grote blokken LEGO

Je mag bij 't Höfke geen eigen eten en drinken nuttigen. Wel kun je er een basisarrangement aanschaffen met een kan ranja, frietjes met mayonaise en een ijsje. Het arrangement kost €6,25 per persoon/kind en de entree is inbegrepen. Wil je geen frietjes? Dan kun je ook alleen entree betalen en later bijvoorbeeld een tosti bestellen – gaat Tess naar de volgende ruimte. Hier is een grote zaal met allemaal mega blokken LEGO. Andere kindjes hebben al een hoog huis gebouwd in de hoek, maar gelukkig liggen er nog genoeg blokken om zelf wat te kunnen bouwen. Plezier gegarandeerd hier!

Even buiten spieken

Omdat het slecht weer is en blijft miezeren, kan er niet buiten gespeeld worden. We gaan toch eventjes buiten spieken, het enorme piratenschip hebben we namelijk al gespot vanaf de parkeerplaats dus dat willen we wel even met eigen ogen zien. Het buitengedeelte van Kinderspeelboerderij 't Höfke ziet er spectaculair uit. Een goede reden om hier nog eens heen te gaan als het zonnetje schijnt.

Leuke speeltuin in Twente

Over de schrijver
Ik ben Daphne. Getrouwd met Jouke en we genieten volop van onze dochter Tess (2016) en Mia (2020). Naast moeder ben ik ook actief bij onze plaatselijke scoutinggroep, geef ik training bij de atletiekvereniging en werk ik 32 uur per week als accountmanager. Als ontspanning sport ik regelmatig, probeer ik creatief bezig te zijn én reizen we graag. We zijn in het bezit van een prachtige, al zeg ik het zelf, klassieke groene Clubman Estate (station Mini) en een gele Mini Marcos (kit car). Deze laatste is echter een tweezitter en met ons huidige gezinnetje past dat niet helemaal... For the time being zul je dus vaker verhalen lezen over onze avonturen in de Mini Estate, die ook wel de naam Fien draagt.

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.