Kindvriendelijke accommodatie in Umbrië met gezin

Kindvriendelijke accommodatie in Umbrië

De leukste plekken om te overnachten met je gezin in Umbrië

Vanaf het moment dat we Umbrië binnenreden waren we onder de indruk. De landschappen die langgestrekt zijn, groene heuvels, een gemoedelijke sfeer zoals we die niet hebben geproefd in Toscane of aan het Gardameer. Umbrië is een ander stukje Italië, echt waar. Het wordt niet voor niets het groene hart van Italië genoemd, De mensen zijn er bovendien gemoedelijker dan in andere streken en zeker in vergelijking met steden als Milaan, Rome of Verona. De bevolking is meer bescheiden over hun regio. En dat siert ze! Umbrië heeft fantastische accommodaties om te overnachten met kinderen. Leuke glamping plaatsen, maar vooral veel van die fijne agriturismo plekjes waar je met een beetje geluk 's avonds heerlijk kunt mee eten als de vrouw des huizes heeft gekookt. 

Wij zijn er fan van, net als eigenlijk van heel Italië waarin iedere regio haar unieke karakter heeft.

null

Agriturismo

Pieve del Castello

Umbrië, Italië

null

Agriturismo

Colonica al Trasimeno

Umbrië, Italië

null

Appartementen

Agriturismo La Sovana

Umbrië, Italië

null

Agriturismo

Agriturismo Panelios

Umbrië, Italië

null

Glamping

Camping Il Collaccio

Umbrië, Italië

null

Luxe kamperen

Pian di Boccio

Umbrië, Italië

null

Hotel met familiekamer

Borgo Castello Panicaglia

Nocera Umbra, Umbrië, Italië

null

Natuurhuisje

Acqualoreto

Acqualoreto, Umbrië, Italië

Leuke agriturismo in Umbrië met kinderen

Mireilles favoriet:

Pieve del Castello

Overnachten bij een agriturismo is een aanrader met kinderen. Veel agriturismi in Italië zijn boerderijen waar meerdere generaties wonen en je kinderen kunnen daardoor kennismaken  met het boerenleven en het runnen van een boerderij. Je zult de gastvrijheid van de Italianen ervaren en gegarandeerd waarderen. Italianen dol op kinderen!
Overnachten in Umbrië met kinderen

Overnachten met kinderen in een agriturismo in Umbrië

Kennismaken met de Italiaanse manier van leven, love it! De boerderijen liggen rustig waardoor je kinderen heerlijk buiten kunnen spelen en zich geen moment zullen vervelen. Kun jij lekker even ontspannen. De meeste agriturismo hebben een zwembad. Niet altijd verwarmd dus in het voor- en najaar kan het koud zijn. Vaak kunnen kinderen meehelpen op de boerderij met bijvoorbeeld fruit plukken en kijken hoe wijn wordt gemaakt. 's Avonds eet je in een agriturismo vaak een maaltijd die meestal door 'di mama' is gemaakt. Je kunt dus heerlijk opgaan in de Italiaanse manier van leven, de Italiaanse vrouwen kunnen bovendien heerlijk koken. Zelfs je kinderen zullen hun vingers aflikken bij het lekkere eten in de agriturismo en jullie maken op een andere manier kennis met de Italiaanse keuken. Doorgaans worden er in agriturismo's namelijk geen pizza's geserveerd!

Glamping in Umbrië met kinderen

Glamping wint nog steeds aan terrein en is immens populair bij Nederlanders. Italië en zeker ook Umbrië heeft prachtige plekken voor gezinnen om een fijne glamping vakantie te vieren. Van luxe safaritent tot een wat eenvoudigere, maar nog steeds prima lodgetent. Glamping is met kinderen eigenlijk een prima compromis als je wel faciliteiten, vriendjes en vriendinnetjes wilt hebben en tegelijkertijd de regio wilt ontdekken. Sla in Umbrië in ieder geval de leuke kleine steden niet over. Wij hebben vooral in Assisi, Perugia en Todi echt enorm genoten met een baby en peuter. Nationaal park Monti Sibillini is prachtig voor natuurliefhebbers en Lago Trasimeno (Trasimeense Meer) is zeker een plaatje, maar wel lastig toegankelijk als 'dagjestoerist' zoals dat bij meerdere meren in Italië geldt.

Zoek zelf je accommodatie

Tritt vakantiehuis Toscane (vanaf € 200,- per week)

Novasol vakantiehuis (vanaf € 159,- per week)

Vacanceselect (vanaf € 171,- per week)

arrow_drop_up arrow_drop_down