Alles uit je verblijf in Zuid-Afrika halen?

5x must do dingen in Kaapstad met kinderen
20 oktober 2021 
9 min. leestijd

5x must do dingen in Kaapstad met kinderen

Kaapstad staat bij veel gezinnen heel hoog op de bucketlist op dit moment en dat is niet zo gek. De Moederstad -zoals Kaapstad ook wel genoemd wordt- kent een heerlijk klimaat, prachtige natuur met bijzondere dieren en je hebt geen last van een jetlag, omdat je hooguit een uur tijdsverschil te overbruggen hebt. Ideaal met kinderen dus! Maar Kaapstad is ook enorm groot. Je kunt je hier met je kroost makkelijk een maand vermaken zonder je te vervelen. De meeste mensen hebben geen maand de tijd voor deze metropool, dus je moet keuzes maken. Wat je niet mag missen? Daarmee helpen we je graag.

Wat moet je zien in Kaapstad met kinderen?

[[showindex]]

De Tafelberg

Als je in Kaapstad bent, kun je haar niet missen: de Tafelberg. Deze platte berg torent ruim 1000 meter boven de stad uit en mag je natuurlijk niet overslaan! Je kunt het grootste deel van het jaar met de kabelbaan naar boven. Op de Tafelberg kun je wandelen, je vergapen aan het uitzicht, je kunt met je kinderen op zoek naar klipdassies en hagedissen, je vindt er horeca en de buggy kan mee naar boven. Helaas is de kabelbaan -Cable Car- tijdens onze zomervakantie een paar weken in onderhoud, dus check dat voor je op pad gaat. Is de kabelbaan gesloten dan kun je omhoog wandelen. Deze wandeling is overigens behoorlijk pittig en niet aan te raden met jonge kinderen. Laat je hierover van tevoren goed informeren. Kun je de Tafelberg niet op, dan zijn Lionshead of Devil’s Peak goede alternatieven. Deze rotsen horen bij de Tafelberg en zijn altijd bereikbaar, ook met je huurauto of een taxi.

Tafelberg bezoeken met kinderenKaapstad is een pareltje om te bezoeken met kinderen 

V&A Waterfront

Het Victoria & Alfred Waterfront, afgekort naar V&A Waterfront of Waterfront is de haven in de Tafelbaai waar in de 17e eeuw de eerste VOC-schepen aanlegden. Tegenwoordig kun je er van alles beleven. Als gezin vermaak je je hier bijvoorbeeld prima als het een dagje wat minder lekker weer is of zelfs regent. Je kunt dan vissen kijken in het Two Oceans Aquarium, een paar rondjes draaien in een reuzenrad, naar verschillende musea, snuffelen in kleurrijke, overdekte Afrikaanse markten of shoppen in het moderne winkelcentrum. Ook bij mooi weer is het Waterfront een aanrader. Je kunt SUPpen en je vindt er heel veel terrassen en restaurants. Tegenover the Clocktower vertrekt de boot naar Robbeneiland. Dit is het eiland waarop Nelson Mandela 18 jaar gevangen heeft gezeten. Een uitje dat met name geschikt is voor iets oudere kinderen die je uit kunt leggen wat Apartheid is.

Uitjes en tips Kaapstad met het gezinOveral in Kaapstad zie je de Tafelberg

Kaap de Goede Hoop National Park

Kaap de Goede Hoop is dé plek waar de eerste Europeanen in Zuid-Afrika aan land gingen. Het is ook de plek waar volgens de legende Willem van der Decken -De Vliegende Hollander- nog altijd rondspookt. Je kunt hier met je kids heerlijk wandelen langs de ruige kusten, met een soort trein naar de oude vuurtoren, pootjebaden of zwemmen in een tidal pool, wandelen naar de scheepswrakken op het strand, walvissen spotten in het walvisseizoen en misschien zie je wel dieren zoals de bobbejaan (baviaan) en de volstruis (struisvogel).

Tip: rijd op de terugweg langs Simon’s Town, waar je de pinguïns gedag kunt zeggen. Geloof me, dat zullen je kinderen fantastisch vinden!

Kirstenbosch Botanical Gardens

Houden de kinderen van planten, bomen en bloemen? Ga dan op ontdekking door de tuinen van Kirstenbosch Botanical Gardens. Deze tuinen zijn enorm, met heel veel (oude) bomen en planten. Je kunt er lekker picknicken op de grote gazons, dino's zoeken, een baobab en kokerbomen in een enorme kas bewonderen of over geheime paadjes lopen. Wij vinden een wandeling over de boomslang erg leuk. Dit is een verhoogd wandelpad dat zich door de boomkruinen slingert. Op sommige stukken heb je een vrij uitzicht en kun je de tuinen en een deel van de Tafelberg zien. Laat je kids een verrekijker meenemen, want in deze tuinen zitten dieren verstopt. Dit uitje is ook uitermate geschikt voor gezinnen met baby’s, peuters en kleuters. De wandelpaden zijn buggyproof, de gazons heerlijk om op te spelen en bij het restaurant vind je een speeltuintje.

Bo-Kaap

Bo-Kaap is een Maleisisch-Islamitische wijk in het centrum van Kaapstad. Het bijzondere aan deze wijk zijn de vrolijk gekleurde huisjes. Je kunt hier een rondje wandelen en een museum of de oudste moskee van Zuid-Afrika bezoeken. Er zijn straten met Nederlandse namen. Als de kinderen kunnen lezen, laat ze dan de Dorpstraat, Waalstraat en de Van der Meulenstraat zoeken. Nog een leuk weetje: de bewoners van Bo-Kaap schilderen hun huizen regelmatig over in een andere kleur. Zo blijft de wijk lekker kleurrijk. Het is dus best mogelijk dat als je een aantal jaren later op zoek gaat naar dat ene blauwe huis waar je voor geposeerd hebt, het paars blijkt te zijn!

Bo-Kaap met kinderenHet kleurrijke Bo-Kaap

Nog meer tips over Kaapstad met het gezin?

Dat kan! Wij hebben namelijk een hele reisgids ‘Kaapstad met kinderen’ voor jullie geschreven! Met dit e-book heb je meer dan 200 pagina's bomvol inspiratie en dus alles wat je nodig hebt om van je verblijf in en rondom Kaapstad onvergetelijke familieherinneringen te creëren. Zo vind je hierin bijvoorbeeld meer dan 90 bezienswaardigheden die leuk zijn voor kinderen van verschillende leeftijden. Deze tips hebben we helemaal uitgeschreven. Denk dan aan antwoorden op vragen als:

 • Waar kan ik de kaartjes voor de Tafelberg reserveren?
 • Wat heb ik nodig om de Tafelberg te kunnen beklimmen met kinderen?
 • Hoelang duurt het uitstapje naar Robbeneiland?
 • Welke musea in het V&A Waterfront zijn leuk met een kleuter?
 • Is er nog meer te doen dan alleen maar wandelen op Lionshead?
 • Welke route kan ik rijden om bij Kaap de Goede Hoop National Park te komen?
 • Waar vind ik de leukste stranden van Kaapstad?
 • Waar vind ik de pinguïns?
 • Bij welke wijnboerderijen zijn mijn kinderen ook welkom als ik een proeverij wil doen?
 • Enzovoort, enzovoort.

Must do Kaapstad met kinderenAlle hotels en eetgelegenheden netjes bij elkaar

In onze e-reisgids vind je 60 eet- en drinkgelegenheden en meer dan 20 accommodaties in Kaapstad. Ze zijn allemaal kindvriendelijk. Bovendien hebben we het jullie heel makkelijk gemaakt door ze op wijk te ordenen. Zo kun je precies zien welke restaurants, accommodaties en bezienswaardigheden dicht bij elkaar liggen.

En hoe zit het dan praktisch?

Ook dat staat allemaal in ons e-book. We beschrijven wat je moet regelen om Zuid-Afrika in te komen, er zelf rond te kunnen rijden in een (huur)auto, welke reizigersziektes er zijn, welk klimaat Kaapstad heeft en welke kleding daarbij past, hoe het zit met voltage en het opladen van je devices, met welke valuta je kunt betalen en hoe het zit met fooien, afdingen, pinnen, veiligheid, eten en drinken en waar je baby, dreumes of peuter slaapt. Bovendien vertellen we je welke dieren je in Kaapstad kunt tegenkomen, welke bijzondere fauna er te zien is en natuurlijk gaan we in op haar roerige geschiedenis.

Maar dat is nog niet alles!

Bij de reisgids ‘Kaapstad met kinderen’ krijgt je toegang tot ons online Kaapstad platform. Hierop vind je extra's om je reis compleet te maken. Je moet dan denken aan:

 • Een kindvriendelijke wandelroute door het historische centrum van Kaapstad
 • Een autoroute met leuke stops voor het hele gezin over het Kaapse Schiereiland
 • Een reisgids speciaal geschreven voor kinderen om voor te lezen, of voor je oudere kids om zelf te lezen
 • Zoekkaarten voor kinderen om wandelingen door Kaapstad of tochten over het Kaapse
 • Schiereiland nog leuker te maken voor je kroost
 • Kleurplaten voor peuters, kleuters en oudere kinderen
 • Aftelkalenders, zodat je kinderen weten wanneer die leuke reis nou eindelijk gaat beginnen
 • En nog veel en veel meer!

Schaf hier dan meteen die meer dan leuke Kaapstad Reisgids aan en verdien meteen 5% korting op je autohuur bij Sunny Cars. Veel plezier in Kaapstad!

Ook leuk om te lezen:

KINDVRIENDELIJK OVERNACHTEN

PRAKTISCHE INFORMATIE

Route Kaapstad met kinderen

ONTDEK KAAPSTAD

E-book Reisgids Kaapstad met kinderen

Reisgids Kaapstad met kinderen

Met deze ultieme Kaapstad reisgids voor gezinnen heb je alle informatie in handen om een bezoek aan de Moederstad van Zuid-Afrika onvergetelijk te maken. Dit e-book heeft meer dan 200 pagina's bomvol inspiratie en komt met toffe extra's.

arrow_drop_up arrow_drop_down