arrow_drop_up arrow_drop_down
Klein Afrika in Oldenzaal, pannenkoeken en nog veel meer!
7 augustus 2020 

Klein Afrika in Oldenzaal, pannenkoeken en nog veel meer!

Vlak bij recreatiewater het Hulsbeek staat een enorme giraffe! Hét teken van Klein Afrika, een pannenkoekenrestaurant, een speeltuin en een kinderboerderij in één. Feest voor je kinderen!

Dierenpark Klein Afrika

Via het restaurant kom je eerst bij een grote speeltuin. Aan de linkerkant vind je de entree voor het dierenpark. Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis, daarna is de entree € 2,00. Deze entree moet ter plaatse contant betaald worden, maar er staat ook een wisselautomaat voor briefgeld bij – gelukkig! Na het hek ligt een kronkelend pad met aan weerszijden hekken. De hangbuikzwijnen aan de rechterkant zijn in trek bij Tess. Ze ziet er vier; mama, papa, Tess en een baby – aldus Tess. Ik weet niet zeker of het een compliment is, maar laten we dat maar zo opvatten.

Het kleine dierenpark ligt direct naast het terras en je vindt er onder andere wasberen, wallaby's, alpaca's en struisvogels. Toch even wat anders dan de meest voor de hand liggende dieren op veel kinderboerderijen. In het dierenpark zijn veel verharde paden dus je kunt hier met een buggy prima uit de voeten.

Dierenpark / kinderboerderij in Twente

Pannenkoekenrestaurant Klein Afrika

Van oorsprong is Klein Afrika een pannenkoekenrestaurant, je kunt hier zowel binnen als buiten goed zitten. Binnen is het restaurant helemaal in Afrika-sfeer ingericht met mooie schilderingen en grote knuffels aan de muur. Het pannenkoekenrestaurant is enorm uitgegroeid met een dierenpark en speeltuin erbij. Je kunt hier kiezen voor een pannenkoek naturel, appel, ham-kaas of welke andere favoriet dan ook. En wil je eens wat anders? Dan kies je voor een pannenkoek specialiteit: Leshoto, Kaapstad, Stellenbosch of de Tafelberg bijvoorbeeld. Een leuke knipoog naar highlights in Zuid-Afrika.

Geiten voeren

Voor 50 cent kun je bij een automaat wat geitenvoer komen. Gewapend met een plastic bekertje brokken lopen we de geitenweide op. Ze zijn overduidelijk gek op de brokjes, want de geiten springen zo tegen je op. Tess vindt het een beetje griezelig, maar als papa de meeste geiten een beetje afleidt, durft ze ook een geitje te voeren. De baby geitjes vinden het ook maar wat gezellig. Al snel wordt er aan Tess haar haren en touwtje van de rok gesabbeld. Het lijkt wel of ze denken dat Tess hun mama is.

Spelen in de speeltuin

Het dierenpark van Klein Afrika is niet heel groot, maar een perfecte ronde voor onze 3-jarige peuter. Ze verlangt weer naar de speeltuin en na nog een snelle ronde langs emoe's, stekelvarkens, wallaby's en verschillende waterdieren zijn we weer bij de speeltuin van Klein Afrika waar volop gespeeld kan worden. De wip-zebra, verschillende glij- en klimobjecten en de kabelbaan zijn in trek. Ik ga zelf op het terras zitten en bestel wat te drinken en pannenkoeken voor de lunch. We smikkelen lekker van de bestelde pannenkoek en gaan daarna naar huis. We zijn hier zo'n 3 uren geweest, als het droog was gebleven waren we zeker weten lange gebleven. Tess kon er heerlijk spelen.

Over de schrijver
Ik ben Daphne. Getrouwd met Jouke en we genieten volop van onze dochter Tess (2016) en Mia (2020). Naast moeder ben ik ook actief bij onze plaatselijke scoutinggroep, geef ik training bij de atletiekvereniging en werk ik 32 uur per week als accountmanager. Als ontspanning sport ik regelmatig, probeer ik creatief bezig te zijn én reizen we graag. We zijn in het bezit van een prachtige, al zeg ik het zelf, klassieke groene Clubman Estate (station Mini) en een gele Mini Marcos (kit car). Deze laatste is echter een tweezitter en met ons huidige gezinnetje past dat niet helemaal... For the time being zul je dus vaker verhalen lezen over onze avonturen in de Mini Estate, die ook wel de naam Fien draagt.

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.