Troll Aventure en Gnomopark Lloret de Mar, durf jij het aan?
01 juli 2019 
in Spanje
5 min. leestijd

Troll Aventure en Gnomopark Lloret de Mar, durf jij het aan?

Aan de doorgaande weg van Blanes naar Lloret de Mar ligt Gnomopark, inclusief Troll Aventura. Vanuit Blanes rijden we in een kleine 10 minuten naar dit soort van pretpark met klimpark aan de Costa Brava toe. 

Volop variatie in het klimbos van Troll Aventura

We parkeren de auto gratis op de parkeerplaats van Gnomopark. We hebben wisselende beoordelingen gelezen over dit park aan de Costa Brava dus we zijn benieuwd, er is maar één manier om erachter te komen wat we van Gnomopark vinden: zelf gaan!

Wij kiezen ervoor om met de kinderen alleen naar het klimbos van Gnomopark te gaan, wat ons betreft ook de belangrijkste reden om dit park te bezoeken. Dit gedeelte heet ook wel Troll Aventura. Na een goede uitleg van het vriendelijke personeel gaan ze van start. De meiden en Robin doen twee verschillende routes, best avontuurlijk. Bij de laatste -en moeilijkste- route moeten ze aan het einde naar beneden springen vanaf een hoogte van zo’n 6 meter. Ik sta met het zweet in mijn handen naar de meiden te kijken, zouden ze het durven? Een klas schoolkinderen staat hen aan te moedigen. Lilian heeft een klein kwartiertje nodig voordat ze het aandurft om te springen. Uiteindelijk zak je heel langzaam naar beneden. Maar dat weet je natuurlijk niet als je daar op grote hoogte staat. Voor kinderen die van klimmen en klauteren houden en niet bang zijn voor hoogtes is dit Troll Aventura bij Gnomopark echt een aanrader.

De parcoursen van Troll Aventura

Bij Troll Aventura -het klimpark van Gnomopark- betaal je per course die je wilt doen een prijs. Er kan gekozen worden uit verschillende niveaus waarbij groen vanzelfsprekend eenvoudiger is dan rood. Het groene circuit kan al gedaan worden door kinderen vanaf 1,10 meter en heeft 14 verschillende uitdagingen en platformen van 1,5 meter hoogte. Voor de blauwe circuits moeten kinderen 1,25 meter zijn en zijn er 18 uitdagingen in per circuit. De platformen zijn al wat hoger. Rood geeft uiteraard de grootste uitdaging en is pas te doen voor kinderen die groter zijn dan 1,45 meter. De platformen liggen 5 tot 8 meter van de grond en de meest heftige route (red circuit 2) eindigt met een zipline van 70 meter lang en een vrije val van 9 meter.

Net adventure

Naast de circuits is er ook nog het ‘net adventure’ dat al gedaan mag worden door kinderen vanaf 4 jaar. Kinderen krijgen ter plekke een helm voor de veiligheid en gaan vervolgens het circuit in op 5 meter hoogte. Het hele circuit is beveiligd en afgeschermd met netten van 2,5 meter hoog dus compleet veilig. In totaal is er 56 meter aan hangbruggen en bovendien een gladde glijbaan. Kinderen tussen 4 en 6 jaar moeten wel altijd begeleid worden door een volwassene.

Lunchen in het park

We zien dat als je je eigen meegebrachte lunch zou willen opeten dit €2 per volwassene kost. Wij gaan in het restaurant eten waar de bediening erg vriendelijk is. Het eten komt snel, jammer genoeg valt het wat tegen. De gepofte aardappel en witte bonen als garnituur zien er niet zo aantrekkelijk uit en de pizza lijkt een diepvriespizza. Een paar kleine aanpassingen zouden de kwaliteit van het eten al flink verbeteren. Het restaurant is op deze manier geen aanrader wat ons betreft.

Gnomopark Lloret de Mar

Gnomopark in Lloret de Mar is overzichtelijk

Verschillende soorten tickets voor Gnomopark & Troll Aventura (prijspeil juli 2019)

Gnomopark in Lloret de Mar heeft verschillende entree vormen. En wordt een prijs van  € 9,50 voor het (kleine) kindergedeelte ‘Kid’s Park’ gehanteerd dat bestaat uit een kleine binnenspeeltuin (denk aan Landal Greenpark), een minidisco, glijbaan/springkussens, een klein aquapark en wat klimtoestellen. Ik schat in dat dit tot ongeveer 7 jaar leuk is. Prijzen gelden vanaf het moment dat kinderen kunnen lopen tot en met 12 jaar, ouders kunnen gratis naar binnen.

Daarnaast heb je extra pakketten:

  • Basis – Kid’s park + trampolines + net – € 14
  • PLUS- Kid’s park + trampolines + net + mini golf + bumper balls) – € 18

Kijk voor actuele informatie over ticketprijzen op www.gnomo-park.com

Prijzen voor Troll Aventura

Je betaalt voor het klimbos van Troll Aventura dat bij Gnomopark hoort een apart entree, afhankelijk van welke circuits je wilt doen. Er zijn in totaal 5 circuits waarvoor je dus per circuit een prijs betaalt die varieert van € 12 tot € 16.

Kijk voor actuele informatie over ticketprijzen op www.trollaventura.com

Ook leuk om te lezen:

Leuk glamping in Slovenië met kinderen
OVERNACHTEN MET KIDS
ROADTRIPPEN IN EUROPA
Ebook Nederland met kinderen Kleine Wereldreiziger
NEDERLAND ONTDEKKEN
Kleine Wereldreiziger PLUS

Wil jij tijd besparen met het
plannen van je gezinsvakantie?

Word lid van Kleine Wereldreiziger PLUS voor een vast bedrag per jaar:

  • Exclusieve voordelen voor het hele gezin.
  • Je vakantievragen stellen aan ons en andere reislustige ouders.
  • Doe-boeken, online uitjes, doe-bladen en spelletjes.
  • Downloads, moodboards en meer!
arrow_drop_up arrow_drop_down