LEGO® World; kleuren, steentjes en prachtige bouwwerken
20 oktober 2019 
in Utrecht
14 min. leestijd

LEGO® World; kleuren, steentjes en prachtige bouwwerken

De herfstvakantie is traditiegetrouw de vakantieweek waarin LEGO World in Utrecht wordt opgetuigd in de Jaarbeurs. Voor alle LEGO fans is dit een evenement waar lang naar wordt uitgekeken. Maar wat kun je nou eigenlijk verwachten op die 35.000m2 bij LEGO World? Dat ga ik je vertellen!

LEGO World. Op de foto met…

Met wie niet? Dat kan ik beter vragen! Vanaf het moment dat je LEGO World binnenstapt is het eigenlijk één groot fotomoment. Wij besluiten om te beginnen in Hal 4 waar we meteen oog in oog staan met Koningin Maxima en Koning Willem-Alexander, strenge politiemannen en stoere Ninjas. We maken in de andere hallen kennis met de schattige Master Yoda, Ninja Kai, LEGO Friends en…nou ja, veel te veel om op te noemen. Er komt in korte tijd enorm veel op ons af en Lucas rent van hot naar her en is niet te stoppen. Hij ziet veel (te veel!), vindt het allemaal geweldig en indrukwekkend. Hij vliegt van bouwplek naar bouwplek, totdat we bij het thema Ninjago een stop maken. Daar ligt toch wel echt zijn hart!

Wij gaan in de ‘wachtdag-modus’ en kijken wat rond ondertussen op de beursvloer. Het is al flink druk op de zaterdagochtend – en het is pas 11.00 uur. Het is zelfs zo druk dat het krioelt van de kinderen dus het is niet handig om als ouders steentjes mee te zoeken. Kids first is ons motto. En bovendien vindt onze oudste het zelf wel.

Miljoenen steentjes en populaire LEGO thema’s

Er zijn in totaal 4 hallen omgetoverd tot LEGO World en het is eigenlijk te veel om in één dag helemaal te kunnen zien. Helaas hier geen aanbiedingen om de tweede dag tegen gereduceerd tarief naar binnen te mogen, zoals dat in LEGOLAND Billund in Denemarken wel het geval is. Je loopt met kinderen hier echt wel van highlight naar highlight! Een levensgrote LEGO Porsche, een echte troon voor koninginnen in de Frozen 2 wereld, verschillende bouwwedstrijden (inclusief erg leuke prijzen!), de Ford Anglia uit Harry Potter, een levensgrote Harley Davidson Fat Boy en zoveel meer. Mijn fotocamera komt hier echt niet tot rust!

Wij kijken allemaal onze ogen uit en zelfs onze 1-jarige zoon kan genieten van wat hij allemaal ziet, hoewel DUPLO Village toch wel echt zijn favoriete hoekje is. En misschien ook wel dat van ons, als we kijken naar de uitwerking van het hele thema en de belevenis. Plus het feit dat je hier als ouder even kunt bijkomen.

Indrukwekkend STAR WARS

Er zijn een aantal designers van STAR WARS in Utrecht om je pakket ter plaatse te signeren. Verder is er enorm veel te zien in de donkere STAR WARS hal die duidelijk vol staat met fanaten. We zijn overdonderd door het ‘battlefield’ uit de films en de prachtige bouwwerken. Lucas maakt direct een mooi bouwwerk en is wat teleurgesteld dat hij het niet mee naar huis mag nemen. Ja, het is mogelijk om per gram blokjes LEGO te kopen. Alleen dat geldt dan dus niet voor alle blokjes, alleen de geselecteerde blokjes in het kleine winkeltje richting hal 1 verkoopt LEGO stenen.

De STAR WARS sfeer is duidelijk merkbaar in de hal en we hebben de kans om zelf de Interactive R2D2 Astromech Droid Robot te programmeren. Deze loopt rond over een landschap en door middel van een tablet geef je aan wat de robot moet doen; draaien, naar rechts, naar links…of één van de andere vele opties. Het lijkt alsof dit nog in de kinderschoenen staat, want het lukt ons met hulp niet direct om de robot goed in beweging te krijgen.

LEGO Hidden Side 

LEGO Hidden Side is nieuw voor ons. Dit allernieuwste LEGO kindje draait om de augmented reality-ervaring. Het kan eigenlijk gezien worden als een nieuwe manier om met LEGO te spelen. LEGO en de huidige techniek worden gecombineerd waardoor je met een gratis app en een LEGO Hidden Side pakket je gebouwde pakket echt tot leven kunt laten komen. LEGO 4.0 zeg maar. In LEGO World zelf maken ouders en kinderen kennis met de wereld van Newbury High School waarin dit nieuwe thema zich afspeelt. Je kunt op spokenjacht gaan, over LEGO steentjes lopen op blote voeten en een kijkje nemen in een grote schoolbus waar het schijnt te spoken….

Leuk met kinderen tot ongeveer 7 jaar schat ik in. De bus kunnen wij niet bezoeken vanwege enorme drukte aan het eind van de middag. Wij zijn op zaterdag in LEGO World Utrecht en dat is by far de drukste dag. Overigens is dat relatief, want het is echt niet zo dat je over de koppen kunt lopen overal. De mensen zijn op zich goed verspreid, maar als we foto’s willen maken bij Harry Potter bijvoorbeeld dan merken we wel dat je echt in de rij moet gaan staan en geduld moet hebben.

LEGO Hidden side

LEGO Hidden side, augmented reality

Workshop LEGO Education voor LEGO fanaten (hal 1)

Download voor je bezoek de LEGO World app even op je telefoon. Dan heb je nieuws en informatie makkelijk binnen handbereik. We krijgen bij de ingang een plattegrond die duidelijk laat zien waar alles is in LEGO World. De app geeft wat meer specifieke informatie over de workshops, winnaars van bouwwedstrijden, een speurtocht. Op die manier kom je ook meteen meer te weten over LEGO en LEGO World. Wist jij bijvoorbeeld dat LEGO World Nederland het oudste en grootste LEGO evenement ter wereld is? En wist je dat LEGO Star Wars al 20 jaar bestaat?

Door de app komen wij erachter dat er in hal 1 LEGO Education Workshops zijn voor verschillende leeftijdscategorieën. In ongeveer 25 minuten maakt Lucas kennis met LEGO Education en bouwt hij een robotje wat ook daadwerkelijk  beweegt. Hij bouwt thuis pakketten van 16+ en vindt dat er te weinig uitdaging in de workshop van 7 t/m 11 jaar zit voor hem, helaas mag hij niet meedoen in de andere leeftijdscategorie. De workshop is zeker een aanrader, schrijf je wel op tijd in. Wij zijn er om 13.00 uur en kunnen om 14.30 uur meedoen met de volgende workshop.

DUPLO village voor de kleintjes

Naast de stand waar je je eigen LEGO steentje kunt laten graveren en een LEGO poppetje kunt samenstellen ligt DUPLO Village. Ook hier hele steden van DUPLO, een springkussen, podium en natuurlijk alle figuren die je kent van DUPLO. Meer hebben kleine kinderen niet nodig. Dit is een geweldig stukje LEGO World vinden wij met haar zitzakken en genoeg vertier. Omdat je als ouder toch een beetje achter de kinderen aanloopt op zo’n dag in LEGO World, is het fijn dat ouders hier even kunnen zitten. Terwijl de kinderen zich vermaken en rondrennen heb je dan even rust.

Wij blijven hier zeker 1,5 uur hangen en zijn dan eigenlijk nog niet uitgespeeld, zelfs onze 7-jarige bouwt hier volop. Als je maar genoeg DUPLO stenen hebt dan maakt het formaat niet uit. Je komt zelfs veel sneller tot resultaat! De nagebouwde LEGO Duplo trein wordt door alle kinderen beklommen en als het programma start op het podium is voor de kinderen het feest compleet.

LEGO World met korting en praktische informatie

Een kaartje voor LEGO World kost € 19,50 p.p. en is alleen te koop via www.legoworld.nl. Als je geluk hebt dan kun je je kaartje kopen met 20% korting, dat is alleen lastminute en als het niet is uitverkocht. Wil je gegarandeerd gaan? Koop dan voor € 16,50 een ticket met early bird korting (beperkt beschikbaar). Als je op een specifieke dag naar LEGO World wilt gaan en niet wilt misgrijpen dan is het slim om je kaartje ruim van tevoren te kopen, het evenement kan uitverkocht zijn. Dat is bijvoorbeeld vaak het geval op de eerste dag, de zaterdag en de maandag. LEGO is tijdens LEGO World te koop met 10% korting, Toy Champ heeft een flinke winkel met indrukwekkende voorraad in petto!

LET OP! Er is geen verkoop aan de kassa van de Jaarbeurs, je moet je ticket echt vooraf online kopen.

Ook leuk om te lezen:

KINDVRIENDELIJK OVERNACHTEN

GLAMPING IN NEDERLAND

OVERZICHT ALLE PROVINCIES

Online reisgids Nederland

Ga op pad met Kleine Wereldreiziger en ontdek de mooie plekjes van Nederland! Deze unieke online reisgids is véél meer dan alleen een e-book.


✅ Mobile proof, één overzicht met uitjes per provincie

✅ Inclusief fijne plekjes om te overnachten in eigen land

arrow_drop_up arrow_drop_down