arrow_drop_up arrow_drop_down
Uit eten met kinderen in Lissabon
26 augustus 2015 

Uit eten met kinderen in Lissabon

Hoewel wij Porto met kinderen eerder aanbevelen dan Lissabon, is de hoofdstad van Portugal wel degelijk leuk om te bezoeken en uit eten met kinderen in Lissabon is een feest!

Uit eten met kinderen in Lissabon? Heerlijk eten en snoepen!

De vraag is alleen wel of het hier heel leuk is midden in de zomer, vanwege de hitte en het feit dat Porto op 7 heuvels is gebouwd. Oftewel: je kunt hier veel steile straten verwachten. Om dit te compenseren hebben wij uitgebreid gegeten in deze prachtige stad, waardoor er wat langere rustmomenten op een dag waren. Fijn met een kind! Wij hebben met ons gezin in Lissabon in een aantal leuke en betaalbare restaurants gegeten en natuurlijk ook gesnoept van de Pastéis de Belém. Waar moet je zijn in Lissabon voor lekker en betaalbaar eten? Niet per se Portugees, maar ook internationaal. Wij maakten een selectie die ook voor mensen zonder kinderen bijzonder leuk is.

Casa do Alentejo

Deze tip kregen wij van de tuk tuk chauffeur en oh wauw wat kijk je hier je ogen uit als je binnenkomt. Op de gevel, midden in het toeristisch gebied staat ‘Casa do Alentejo' in neon letters op de gevel. Eerlijk is eerlijk, wij zouden er zelf nooit naar binnen zijn gegaan. Maar doe dat zeker wel! Jong en oud kijken hun ogen uit als ze de trappen oplopen en dit prachtig gerenoveerde pand zien wat beneden in Moorse stijl is gebouwd. Heb je de kans? Loop dan ook helemaal naar boven en kijk naar de verschillende bouwstijlen en hoe deze zijn gecombineerd in één gebouw. Boven is een wat luxer restaurant wat we met kinderen niet direct aanbevelen, beneden is een tapasbar met heerlijke gerechten. Het is er niet voor niets druk met stelletjes en families, voornamelijk locals.

Casa do Alentejo Lissabon

Casa do Alentejo is een verborgen pareltje in het toeristische stuk van Lissabon

Honorato Hamburgueres Artesanais

Genieten van een lekkere verse burger? Dan moet je naar Honorato Hamburgueres Artesanais zijn! Wij waren in de vestiging in Belém en dat is een wat simpeler restaurant. Prima voor een heerlijke burger, maar als je in een gezellig restaurant wilt zetten dan kun je beter naar Honorato in het centrum van Lissabon (Baixa) gaan. Dit is echt een mooi aangekleed restaurant, centraal gelegen en gewoon echt af. Ze hebben grote en kleine burgers, vegetarische burgers en vleesburgers. De friet is ook lekker vers. Verwacht geen haute cuisine, maar gewoon een lekkere en verse burger waar je kinderen blij mee maakt. Onze kleine wereldreiziger heeft de grote hamburger bijna helemaal zelf opgegeten!

Honorato Hamburgueres

Restaurant Honorato Hamburgueres Artesanais is gewoon echt hip en af

Timeout Mercado da Ribeira

Mercado da Ribeira is de grootste foodmarket van Lissabon. Wil je heerlijk eten en bovendien ruim keuze hebben dan moet je hier naartoe. Het grote voordeel voor families is dat er een speeltuintje buiten de Mercado is en dat ook kinderen bij de Mercado genoeg keuze hebben. De heerlijke Italiaanse pizza met diverse soorten kaas werd door onze kleine wereldreiziger bijvoorbeeld enorm gewaardeerd. Je hebt ruim keuze uit veel verschillende keukens, hier is dus voor ieder wat wils te vinden. In het midden van de foodmarket staan tafels en kun je de bestelde gerechten eten. Na 20.00 uur wordt het wel enorm druk en is het lastig om nog een plaatsje te bemachtigen, dus je bent gewaarschuwd.

Croqueteria in Mercado da Ribeira

Heerlijke croquetes vind je in de Croqueteria in Mercado da Ribeira

Wij vonden het erg leuk om diverse kleine porties te bestellen en zo verschillende gerechten te kunnen proeven. Er zijn verschillende bekende Portugese namen gevestigd in de Mercado da Ribeira waaronder Alexandre Silva, Henrique sa Pessoa en Manteigaria Silva. Kijk even goed rond voordat je bestelt, er is zoveel lekkers te koop! Wij vonden de Croqueteria helemaal in de hoek een aanrader en natuurlijk mag ook een borrel bij Casa da Ginja niet ontbreken. Verder geldt dat je eigenlijk geen verkeerde keuzes kunt maken, wij bestelden diverse gerechten uit Portugese keuken en ze waren allemaal heerlijk. ‘s Ochtends vind je in de mercado ook een versmarkt, leuk om kinderen te laten zien hoe het er op zo'n markt aan toe gaat.

Chimarrão

In Portugal en in het bijzonder in Lissabon kom je veel Brazilianen tegen, niet alleen op vakantie maar ook als resident van de hoofdstad. Portugal is vooral vanwege de taal en reisafstand namelijk heel populair bij de Brazilianen. Daarom kun je ook veel Braziliaanse restaurants vinden in Lissabon. Helemaal niet vervelend vinden wij! We hebben al veel Portugees eten gehad en vinden het wel lekker om te kunnen kiezen uit meerdere internationale keukens. Onze favoriet is toch wel Chimarrão, de Braziliaan. onderdeel van een grote internationale keten. Het concept – all you can eat – is simpel. Je hebt ruim keuze vanuit het buffet. Maar het loont de moeite om even te wachten met het volscheppen van je bord totdat er allerlei lekkere vleessoorten aan een spies bij je aan tafel worden geserveerd. Diverse soorten heerlijk bereid en gebraden vlees worden vers geserveerd en je kunt zelf kiezen welk vlees je wilt eten. Lekker en ook nog eens heel erg leuk voor kinderen, want op deze manier zien ze het eten en kunnen ze zelf kiezen wat er lekker uitziet. De kwaliteit is goed en bovendien hadden we the best view in town: het Castelo de São Jorge.

Snoepen van de Pastéis de Belém

Pastéis de Belém of in de rest van Portugal ook wel Pastéis de Nata genoemd – al smaakt die wel net even anders – is een heerlijke lekkernij die je echt moet proeven als je in Lissabon bent. Ga hiervoor naar de wijk Belém, net buiten het centrum. Dagelijks komen er meer dan 6500 mensen een heerlijke Pastis de Belém kopen en in totaal gaan er dagelijks meer dan 20.000 van deze lekkere kleine ‘ gebakjes' over de toonbank. Het is heerlijk om je tanden in dit zoete, smeuïge mini taartje te zetten en dat zullen kinderen ook vinden.

Pastéis de Belém

Pastéis de Belém mag je gewoon niet missen als je in Lissabon bent

A Ginjinha, genieten van een lekkere likeur

Geen tip voor kinderen, maar wel een tip waar ouders ook blij van worden. Wij wel in ieder geval! Drink een kersenlikeur in de kleinste bar van Lissabon of misschien zelfs wel van heel Portugal. Wij konden het niet laten om nog een keertje terug te gaan toen we in de buurt waren. Cheers!

A Ginjinha kersenlikeur

A Ginjinha, de beroemde kersenlikeur die wordt verkocht in een een piepklein barretje

Meer lezen?

Zin in een stedentrip naar Lissabon met kids? Klik & doe nog meer inspiratie op voor Lissabon en omgeving:

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Over de schrijver
Ik ben Mireille, eigenares van Kleine Wereldreiziger en trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Met ons gezin ontdekken wij graag de wereld. Ver weg, maar zéker ook heel dicht bij huis! Wij vinden het belangrijk dat een vakantie, uitje of weekendje weg een ervaring is waar nog lang over wordt gepraat. Daar horen voor ons van die fijne adressen bij om comfortabel te overnachten in combinatie met slow travel.

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.