Accommodatie met kinderen

Vale do Ninho nature houses

Vale do Ninho nature houses, of in het het kort VN nature houses is een vrij nieuw concept waarin ecotoerisme centraal staat. Het mooie is dat je hier werkelijk waar midden in de natuur ziet, compleet met prachtig uitzicht, dieren, een groenten- en fruittuin. Aan de andere kant heb je alle comfort die je maar wenst tot je beschikking. Dit is een geweldig leuke accommodatie met kinderen in Portugal, wij weten zeker dat je hier geen spijt van gaat krijgen!Lees meer

Finca Alegria de la Vida

Finca Alegria de la Vida is een gezellig boerderijtje van meer dan 80 jaar oud waar Bert en Margreet hun ziel en zaligheid in hebben zitten. In de binnenlanden van Zuid Spanje zul je met je kinderen genieten in één van hun vier gastenverblijven. Een bijzondere plek om met kinderen te overnachten in Spanje? Slaap dan in een safaritent! Kinderen zullen zich prima vermaken in dit heerlijke stukje Andalusië.Lees meer

Hacienda Guaro Viejo

Zoek je een vakantie appartement in Zuid Spanje met kinderen waar je lekker midden in de natuur bent en toch best wel overal dichtbij? Dan is Hacienda Guaro Viejo het antwoord en het verhaal achter Hacienda Guaro Viejo is net zo mooi als het plekje zelf.

Hacienda Guaro Viejo in ’t kort

  • Nederlands management
  • 7 kleinschalige appartementen met eigen terras en BBQ
  • Handige welkomstarrangementen
  • Flamenco les en extreem kindvriendelijk

Een heerlijk vakantie appartement in Zuid Spanje

Een kleine 10 jaar geleden vertrokken de Nederlandse Gerrit en Judith met hun kinderen naar het zuiden van Spanje met hun drie kinderen. Van die keuze hebben ze nooit spijt gehad, ze verruilden Nederland in voor een mooi plekje en uiteindelijk een eigen haciënda in Andalusië. Een droom die veel mensen niet waarmaken, zij wel! Net buiten Guaro aan de rand van Sierra de las Nieves vonden zij deze wereldplek met hun gezin, een vakantie appartement in Zuid Spanje met uitzicht op de toppen van de Sierra Nevada en geloof ons: die zijn machtig mooi! Wij waren zelf in dit gebied in Andalusië en kunnen uit eigen ervaring zeggen dat het een prachtig gebied is om te ontspannen met je gezin en toch soms wat te ondernemen. Verwacht vooral veel mooie natuur, voor het strand aan de Costa del Sol zul je meer dan een half uur moeten rijden, rust dus in plaats van drukte en veel toeristen.

Wereldplekken in de natuur van Zuid-Spanje

In Andalusië is het een walhalla voor gezinnen die echte natuurliefhebbers zijn en het massatoerisme willen ontvluchten. Er is prachtige natuur in de omgeving van Hacienda Guaro Viejo waaronder dus het natuurpark Sierra de las Nieves. Zwemmen in een heldere beek met mooie watervallen bij Barranco Blanco, een uitdagende wandeling door de El Chorro-kloof, het stuwmeer van Ardalaes met kraakhelder water en prachtig zacht zand. Zo helder is je zwemwater niet vaak! En je kunt hier zelfs ook nog vissen of kanoën. Wil je dan toch nog wat meer naar de bewoonde wereld en wat leuke plaatsen zien? Ga dan in ieder geval naar Malaga, Córdoba en natuurlijk de witte dorpen van Ronda inclusief het blauwe smurfendorp.

 

B&B Bloemenhoeve: Slapen in een bloemenoase aan de Dokkumer Ee

Aan de Dokkumer Ee – een trekvaart in Friesland – ligt een bed & breakfast waar je zeker weten in de watten gelegd wilt worden als je in het hoge noorden van Nederland bent: de Bloemenhoeve in Burdaard.

B&B de Bloemenhoeve in ’t kort

  • Prachtige locatie aan het water
  • Sfeervolle ruimtes met voldoende privacy
  • Fijne bedden
  • Uitgebreid ontbijt
  • Vriendelijk en gastvrij

Als we in het zonnetje buiten op het terras zitten, is het genieten van alle sloepjes en vooral zeilschepen die voorbij komen op de Dokkumer Ee. Je zult hier maar wonen en vanuit je terras zo’n uitzicht hebben.

B&B de Bloemenhoeve Burdaard

Slapen aan de Dokkumer Ee

We arriveren rond het middaguur bij bed & breakfast de Bloemenhoeve waar we hartelijk worden ontvangen door Margareth en Bert, eigenaren van deze prachtig verbouwde woonboerderij in Friesland. Als we in het zonnetje buiten op het terras zitten, is het genieten van alle sloepjes en vooral zeilschepen die voorbij komen op de Dokkumer Ee. Je zult hier maar wonen en vanuit je terras zo’n uitzicht hebben. Dit is genieten ten top en wij zijn op slag verliefd op deze wereldplek. Margareth vertelt dat zij zelf het hele huis hebben ingericht, complimenten daarvoor want er hangt een heerlijke sfeer. We maken kennis met de hond Fleur, en de poezen Roos en Distel. Lucas is op slag verliefd op Fleur de hond en gaat met een zak brood naar de eendjes. Hij maakt direct vrienden bij de Bloemenhoeve. Leuk om te zien hoe snel kinderen zich aanpassen.

Leuk B&B in Friesland met kinderen

Bed & breakfast vlakbij Leeuwarden en Dokkum

De Bloemenhoeve is met haar prachtige bibliotheek, woonkamer en slaapkamers die allemaal uniek zijn ingericht een perfecte uitvalsbasis voor de steden Leeuwarden en Dokkum. En dat niet alleen. Als je wilt fietsen in de ‘Elfsteden-omgeving’ met onder andere leuke theetuinen, het Elfstedenbruggetje bij Bartlehiem en de tegeltjesbrug dan zit je echt perfect in deze B&B in Burdaard. Neem trouwens je zwemspullen mee, want van de tegeltjesbrug kun je zelfs afspringen als je een beetje een waaghals bent. Het wordt door de locals veel gedaan. De Bloemenhoeve ligt dus lekker centraal waardoor je alle kanten op kunt. Het is betaalbaar en je wordt echt even lekker in de watten gelegd dus wij raden aan om hier minimaal een lang weekend te vertoeven.

Bovendien kun je makkelijk naar een aantal leuke steden toe en wij ondernemen een aantal andere activiteiten waaronder Wadlopen bij Paesen-Moddergat, een dagje Dokkum, sloepvaren en de Noord-Friese Winkeltjesroute waarbij je kennismaakt met ambachten en mensen met passie voor hun vak.

B&B in Friesland met kinderen

Wat een plaatje! De voorkant van B&B de Bloemenhoeve. Vanaf het bankje kun je lekker bootjes kijken.

Sfeervolle themakamers in Birdaard

Margareth is dol op bloemen en dat verklaart meteen waarom het thema bloemen overal is doorgetrokken bij B&B de Bloemenhoeve. Niet alleen de dieren hebben bloemennamen, maar ook de kamers. Toen wij de slaapkamerdeuren open deden, was meteen duidelijk dat alles met passie en gevoel is ingericht. Wat een heerlijke plek om je ogen dicht te doen. Een fijn bed, ruime kast, zitje en een gevulde koelkast: perfect geregeld! De badkamer is ruim en compleet, de badjas hangt klaar en er zijn wat extra’s te vinden zoals washandjes, wattenstaafjes, wattenschijfjes plus make-up remover (handig!) en een fohn. We kunnen dus wel stellen dat dit bed & breakfast aan de Dokkumer Ee erg compleet is ingericht.

Naast de ruimte in je eigen kamer en de badkamer kun je bovendien nog in de bibliotheek gaan zitten, een ruimte speciaal ingericht voor de gasten met televisie, een enorme hoeveelheid boeken, comfortabele stoelen en voor de winter een heerlijke haard.

Als je wilt fietsen in de ‘Elfsteden-omgeving’ met onder andere leuke theetuinen, het Elfstedenbruggetje bij Bartlehiem en de tegeltjesbrug dan zit je echt perfect in deze B&B in Burdaard.

Badkamer Bed & Breakfast de Bloemenhoeve

Genieten van een ontbijt op maat

Als we ’s morgens wakker worden, kunnen we wel concluderen dat we een heerlijk bed hebben. Op naar het breakfast na een lekkere douche waar we met z’n drietjes tegelijk in kunnen. Margareth en Bert weten wat in de watten leggen is, want er staat een heerlijk ontbijt op ons te wachten. Vooraf hebben we al even via mail contact gehad met de vraag of er rekening moet worden gehouden met allergieën. Jazeker, maar ook dat blijkt geen enkel probleem. Hier is alles bespreekbaar en dat is erg prettig vinden wij. Geen vraag is teveel, krijgt als ouder echt het gevoel dat je welkom bent met je kroost. Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat dit echt niet overal zo is. We merken direct aan Lucas dat hij zich welkom voelt en dat vinden we echt ontzettend fijn.

Bed & Breakfast de Bloemenhoeve ontbijt

Als we ’s morgens wakker worden, kunnen we wel concluderen dat we een heerlijk bed hebben. Op naar het breakfast na een lekkere douche waar we met z’n drietjes tegelijk in kunnen. Margareth en Bert weten wat in de watten leggen is, want er staat een heerlijk ontbijt op ons te wachten.

Kindvriendelijkheid ten top bij de Bloemenhoeve

Als je de oprit van de Bloemenhoeve op rijdt dan zie je al direct de trampoline in de tuin. Verder zijn de kamers uitgerust met een televisie en er is een goede WiFi verbinding dus het favoriete speeltje van de meeste kinderen kan gebruikt worden. Wij houden de iPad nog even achter, want er is genoeg te doen in dit bed & breakfast voor kinderen. Een spelletje spelen, de eendjes voeren, kijken naar de boten die langskomen, zwaaien naar alle mensen die op de Dokkumer Ee varen en vooral lekker buiten zijn. De sfeer bij de Bloemenhoeve is lekker ongedwongen en huiselijk, waardoor ook kinderen zich zullen thuisvoelen. Aan het ontbijt is trouwens ook gedacht aan kinderen, want er zijn naast verschillende kaas- en vleessoorten bovendien vlokken, gekleurde muisjes en nog wat andere zoetigheden beschikbaar. Kortom: kinderen komen hier niets tekort!

E-sloep huren

Een dagje varen met een motorsloep en op verzoek met een goedgevulde picknickmand behoort tot de mogelijkheden bij dit gezellige bed & breakfast in Friesland. Je e-sloep van Elektrosloep Fryslan ligt letterlijk voor de deur bij de Bloemenhoeve en van hieruit kun je een superleuke tour maken naar bijvoorbeeld Dokkum. Of je vaart net als wij een groot stuk van de Elfstedenroute en bekijkt alles vanaf het water. Vraag naar meer informatie bij de Bloemenhoeve, want zij kunnen je alles vertellen. Bovendien geven ze leuke tips voor een geschikte vaarroute met je sloep en tips voordat je het water op kunt. Vooral als beginnend bestuurder is dat natuurlijk essentieel.

Meer leuke accommodaties voor gezinnen in Friesland