arrow_drop_up arrow_drop_down

Leukste kindvriendelijke vakantieparken in Nederland

Sinds we hebben kennisgemaakt met de parken van Landal (met als bucketlist favoriet PUUR Exloo) en een aantal andere leuke vakantieparken in Nederland zijn we om. De combinatie van actief zijn overdag en in de namiddag lekker neerstrijken in een van de kindvriendelijke vakantieparken in Nederland voor een plons in het zwembad is gewoon ideaal. We hebben de afgelopen jaren al heel wat leuke parken gezien met ons gezin dus daarom hebben we de leukste, mooiste en meest sfeervolle vakantie plekjes met kids voor je verzameld. Wij gaan daarbij wel echt voor de comfortabele appartementen en huisjes, niet de uitgeleefde cottages. Just saying.

Los van de leuke plekken die we hier noemen hebben we ook een overzicht met luxe vakantieparken in Nederland gemaakt. null

Vakantiehuis

Landal PUUR Exloo

Drenthe, Nederland

null

Luxe bungalow

Hof van Saksen

Nooitgedacht, Drenthe, Nederland

null

Chalet comfort

Vakantiepark Het Stoetenslagh

Nooitgedacht, Drenthe, Nederland

null

Luxe vakantiehuis

Hof van Salland

Overijssel, Nederland

Leukste kindvriendelijke vakantieparken in Nederland

Leuke en kindvriendelijke vakantieparken in Nederland

Veel bungalowparken pretenderen dat zij kindvriendelijk zijn, maar daar zit in praktijk nog wel wat verschil in hebben wij zelf gemerkt. Dit verschil zit hem in de faciliteiten van het vakantiepark, maar ook in de extra's in het huisje of de bungalow zoals bijvoorbeeld een kinderstoel die standaard is inbegrepen of tegen betaling. Of een handig bankje bij de voordeur om de laarsjes uit te trekken. Goed om te weten wat je zoekt voordat je boekt. Wij stellen in de basis niet heel veel eisen met ons gezin aan ons verblijf. Dat een appartement of huisje schoon is, dat alles heel is en dat er een fijne sfeer hangt vinden wij het meest belangrijk. Met een baby erbij merken we nu wel dat we wat kritischer zijn, omdat we nu twee kinderen hebben rondlopen. Voor accommodaties die wij aanbevelen geldt dat sfeer, belevening en gevoel bij een accommodatie voorop staan.
Vakantiepark met een strandje

Wat is handig om op te letten bij het kiezen van het park?

Wat meteen opvalt als je eens een avondje gaat rondsurfen op de websites van een aantal vakantieparken is dat er veel verschil zit in prijs. Daaruit kun je direct concluderen dat er dus ook verschil zit in kwaliteit en faciliteiten. Hoe oud is een huisje of is het gerenoveerd? Heb je baby- en kinderfaciliteiten zoals een kinderstoel, een babybox en een babybadje? Of moet je daarvoor bijbetalen? Is er een wasmachine en droger waar je gebruik van kunt maken en heb je wel of niet een douche, bad, sauna of andere comfortabele extra's. Vergelijk voordat je een vakantiepark in Nederland boekt eerst even goed wat je voor faciliteiten wilt toevoegen (of niet). Appels met peren vergelijken heeft namelijk geen nut. Goedkoop kan dan ook verrassend duurkoop worden.

Leuk vakantiepark met kinderen in Nederland

Faciliteiten op een vakantiepark

Wij vinden het zelf fijn om ook van het park af te gaan, maar wel weten dat dit niet bij ieder gezin zo is dus daarom zijn een supermarkt en toch minimaal een restaurant of café wel erg fijn op het bungalowpark. Een zwembad is lijkt me een must voor ieder gezin, net als speeltuintjes en entertainment. Is je kind nog te klein om zelfstandig naar de grote speeltuin te lopen? Dan is een klein speeltuintje vlakbij je bungalow of huisje echt wel heel erg handig. Verder hadden wij een aantal keren een strandje met water voor de deur, dat was toch wel heel erg leuk met de zon erbij. Overigens niet handig als je kinderen nog niet goed kunnen zwemmen in verband met veiligheid.

Let's go voor wildwaterbanen, bubbelbaden en glijbanen!

Vakantieparken met een subtropisch zwemparadijs

Vakantieparken met een subtropisch zwemparadijs

Veel zwembaden en zelf het lokale golfslagbad worden tegenwoordig subtropisch zwemparadijs genoemd. Beetje jammer, want er zit in mijn ogen toch wel echt een verschil in een subtropisch zwemparadijs en een zwembad waar ze een aantal glijbanen hebben. Om teleurstelling te voorkomen heb ik een aantal vakantieparken met een echt subtropisch zwemparadijs voor je op een rij gezet. Een zwembad kun je namelijk bij de meeste vakantieparken wel vinden, maar een subtropisch zwemparadijs echt niet overal. Ik ging als klein kind al naar Aqua Mundo bij CenterParcs de Kempervennen. Dit is dus wat je verwacht van een subtropisch zwemparadijs qua mogelijkheden. CenterParcs is in mijn ogen sowieso wel echt bekend hierom. Tegenwoordig zijn er echter nog wel meer vakantieparken in Nederland waar je echt mooie zwemparadijzen hebt. Het wordt steeds gekker, groter en meer uitgebreid met verschillende faciliteiten en mogelijkheden.

Vakantieparken met een subtropisch zwemparadijs

Vakantieparken met een binnenspeeltuin

Een vakantiepark met een indoor speeltuin kan vooral in het voorjaar en najaar echt heel erg fijn zijn. Een keer een regenachtige middag en een bomvol zwembad dan is het gewoon fijn om even lekker naar een binnenspeeltuin te kunnen gaan. Raadpleeg het overzicht van alle vakantieparken van Landal met een binnenspeeltuin en ontdek de Baluba speelparadijzen van Center Parcs.

Leukste vakantieparken met een échte beleving erbij

Leuke Landal met kinderen

Zoveel te ontdekken in eigen land!

Tot nu toe nam ik je mee naar Landal Greenparks, Roompot Vakantieparken en CenterParcs, maar er zijn natuurlijk nog meer sfeervolle bungalowparken voor gezinnen in Nederland. Van die parken waar je echt een beleving krijgt. Dit is onze top 3 van Nederland, inclusief video. Waarom dit onze favorieten zijn? Vanwege de beleving die je erbij krijgt. Echt ultiem!

# Vakantiepark Efteling Loonsche Land, Noord-Brabant

Do I need to say more? De Efteling is en blijft een feest al zijn we er al zeker 75x geweest... of meer misschien zelfs wel! Maar een bezoekje Efteling wordt in onze ogen pas echt ultiem met een sprookjesachtige overnachting (of twee) erbij,

# Hof van Saksen resort, Drenthe

Hof van Saksen is de crème de la crème op het gebied van vakantieparken in Nederland met een enorm waterpark erbij. Dit pareltje onder de vleugels van Landal heeft alles. Dus ook een  luxe spa en welness voor papa's en mama's. Yeah!

# Safari resort Beekse Bergen, Noord-Brabant

Wauw, nog zo'n mooi plekje in ons mooie Noord-Brabant! Wakker worden tussen de wilde dieren in een sfeervol ingerichte bungalow is echt zo leuk. A-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh...